https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Pozivi ostani doma, trgovci pa z akcijami vabijo v trgovine

23.3.2020  

V časih, ko se borimo proti epidemiji koronavirusa, nekateri veliki trgovci še vedno oglašujejo izdelke, ki niso nujno potrebni za življenje in z različnimi akcijami vabijo državljane k nakupom v trgovine.


Zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 je Vlada Republike Slovenije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih izdala odlok, s katerim je začasno prepovedala ponudbo ter prodajo blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, z določenimi izjemami. Odlok je začel veljati 16. marca 2020 ob 00.00. 

Z odlokom je začasno prepovedana ponudba ter prodaja blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije.

Odlok med drugim dovoljuje odprte prodajalne z živili, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji; program vrt in kmetijstvo v prodajalnah ter kmetijske prodajalne.

Popolnoma prenehajo s prodajo cvetja in okrasnih rastlin

Cvetličarji, vrtnarji in trgovci opozarjajo, da nekateri trgovci, ki v tem obdobju še lahko poslujejo, to izkoriščajo s ponudbo in prodajo izdelkov, ki ne sodijo med izdelke, ki so za življenje nujni. Z različnimi akcijami celo vabijo državljane k nakupom v trgovine.

V sekciji cvetličarjev in vrtnarjev ter sekciji trgovcev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenija (OZS) zato pozivajo trgovce z živilskimi trgovinami, da v teh kriznih časih popolnoma prenehajo s prodajo cvetja in okrasnih rastlin ter drugih nenujnih izdelkov in da se omejijo le na prodajo živil in nujnih življenjskih potrebščin.

"Akcijske ponudbe velikih trgovskih hiš v situaciji, ko pozivamo ljudi, da ostanejo doma, niso ne primerne ne etične, zato hkrati pozivamo vlado RS da za čas, ko je v veljavi Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, v živilskih trgovinah nemudoma prepove prodajo cvetja in okrasnih rastlin. Prav tako naj se trgovine omejijo le na prodajo živil in nujnih življenjskih potrebščin," so zapisali pri OZS.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2020 ob 7:26 VABIJO KAPITALISTI gost

      Kaj pa mnogi delavci, ki MORAJO delati za novodobne kapitaliste, ti se ne bodo okužili ? Javni sektor je komplet doma ker se lahko zaposleni sam okuži v svoji pisarni, delomrzneži, delavci pa naj delajo da ne bo gospodarstvo crknilo ne glede na žrtve . FUJ BANDA POKVARJENA. Če je vojna in kriza je za vse, tudi kakšen kapitalist lahko crkne - propade, zakaj pa ne ?

      41 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2020 ob 7:53 Mirko gost

      Okrasne rastline ter sadike zelenjave naj se prodajajo na vrtnarijah kjer so vzgojene ne pa v trgovinskih centrih

      34 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2020 ob 12:21 KAPITALIST gost

      Kapitalisti so nas okužili, hodijopo svetu, sedaj se vrnejo, ne ostanejo v Ljubljani ampak gredo v svoje vukojebine v Prekmurje, na Gorenjsko, Primorsko itd. Država bo pa zaradi teh smradov zaprla poti med občinami, jebemti sistem. Vedno začnemo pri riti, ne pri glavi.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2020 ob 18:32 Lendavski nadvojvoda gost

      Jaz nemren nič praviti,tudi jaz sem doma,zdaj.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.