https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ključen problem pri dobavi zaščitnih sredstev je logistika

23.3.2020  

Danes sta izjavo glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 dala minister za zunanje zadeve Anže Logar in uradni govorec Kriznega štaba RS Jelko Kacin. 

Uradni govorec Kriznega štaba RS Jelko Kacin je povedal, da Vlada pripravlja nov, obsežnejši zakonski paket pomoči gospodarstvu in prebivalstvu. Danes bodo smernice obravnavali člani vlade. Vlada bo za boj s posledicami epidemije koronavirusa namenila toliko sredstev, kolikor bo potrebno, je dejal Kacin.

Odlok o omejitvi gibanja na posamezne občine 

Glede odloka bo vlada razpravljala na eni od prihodnjih sej. Kacin je povedal, da se prebivalci vse bolj držijo zdajšnjih ukrepov glede prepovedi zbiranja. V izvajanje odloka se bolj vključuje tudi slovenska policija. "Prebivalce prosimo, naj ne potujejo po nepotrebnem in naj se ne gibljejo na velike razdalje. Razmere v Italiji in Španiji se slabšajo. Prav tako v ostalih evropskih državah. Pojdite na sprehod, ampak le toliko, kot je nujno potrebno. Držite dogovorjeno razdaljo."

Problem logistika

"Primanjkuje nam veliko zadev. Ključen problem pri dobavi zaščitnih sredstev pa je logistika, kako jih iz Kitajske pripeljati v Slovenijo," je dejal Kacin.

Minister za zunanje zadeve Anže Logar je napovedal, da lahko EU uveljavi svoj položaj za skupno javno naročilo medicinske opreme.

Pozval je, naj se organiziranih letov v domovino, ljudje tudi udeležijo, saj Republika Slovenija letov iz destinacij, od koder je polet že bil organiziran, pa posamezniki nato te možnosti niso izkoristili, ne bo organizirala še enkrat. Znajti se bodo morali v lastni režiji.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.03.2020 ob 17:52 gost

      LOGAR VELIKO GOBEZDALO, NAKLADAĆ, PAMETNJAKOVIČ V RESNICI PA IDIOT, PODLOŽNIK JANŠE.

      21 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2020 ob 18:44 suli gost

        Tij si tisto gobezdalo, (gost) katero je prej komentiralo na članek= v Soboški bolnišnici testirali 49 oseb=, da je dovolj zaščitne opreme in zaščitnih sredstev. Sedaj verjetno Kacini verjameš, da nam vsega primanjkuje in, da so skladišča bila prazna. Po vsej verjetnosti pa bo moral nekdo tudi kazenjsko odgovarjati. Tij se pa bar predstavi, da vemo komu odgovoriti, nej pa ka se sramuješ svojega imena, če misliš, ka imaš prav.

        8 17 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.03.2020 ob 18:17 gost

      LOGARJA poznam osebno in ti povem da si ti lahko ne vem kdo pa mu ne sežeš do MALEGA PRSTA NA NOGI.Revež ne veš niti kdaj si rojen . . . . če ne pogledaš v OSEBNO. SELJAK PRIMITIVEN SOVRAŽEN NEVZGOJEN : : : :ti boš koga kritiziral.RAVNO TI.

      17 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.03.2020 ob 18:29 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak je s tem,naša diplomacija je dosegla dno s takim šefom,še Ruplu gre na jok,Kacin pa kaj drugega ,laže,pa je bil jako dobrodušen fant,dobrovoljček.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.03.2020 ob 18:39 LFL gost

      Ti TELE VOGRSKO da te ni SRAM.SAMO Kritiziraš in hujskaš ljudi .Razpihovalec sovraštva. Če ti starši živijo so najbrž zdaj skriti v GNOJU ,ker ne morejo verjeti kaj jim je uspelo napraviti.Upam da bi ti oče takoj spustil kri če bi naprej vedel v kakšno TELE se boš razvil. Me pa zaj zanima kakšni bodo odzivi vas pritisnjenih VOGRINOV,če bo lendavski župan v DZ nadomestil poslanca Breznika. Praviš da DOBROVOLJČEK. Toliko o IZKLJUČEVALNOSTI ki jo LEVUHARJI oponašate DESNIM. Nihče ni bolj IZKLJUČEVALEN KOT JE LEVUHAR. Ti pa si levi SMRDLJIVEC pokvarjeni škodoželjnež nestrpnež primitiven.

      13 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2020 ob 19:03 gost

        Neizmerno uživam, ko pomislim na to kako je Janković na volitvah premagal večno nedolžnega osamosvojitelja. Na volitvah za župana Ljubljane je pa dobesedno pometel s tem Logarjem. Se pa po komentarjih desičarjev takoj vidi vaša ..................... bolje, da ne napišem.

        17 8 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.03.2020 ob 19:06 Lendavski nadvojvoda gost

      LFL,si kar pokazal kdo je primitiven.Dvomim ,da imaš deco,bi se te sramovali,dvomim,da si na kakšoj sirotici kda trepetau,vidiš,te pa ti mlati v glavo,sperma namreč.Nikogar mojih prednikov ni sram mene,samo nadgrajujem njih,svobodne in svobodomiselne,pa hvaležen sem,nisem črne desne duše,prekleto hvaležen sem za tako vzgojo očetovo.Ste pa dno vi desni,ki tako lepo govorite o nas Vougrih,ste..kaj jaz vem...sranje morale in ljudi,ena velika maloumna beda.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.03.2020 ob 19:20 gost

      TI, KI POZNAŠ LOGARJA OSEBNO SI ISTI IDIOT KOT LOGAR. SDS POMENI SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE. LOGAR VELIKI PAMETNJAKOVIČ, PODLOŽNIK JANŠE, KI GA NA VOLITVAH POVOZI GOSPOD JANKOVIČ. SRAMOTA, DA JE TAKŠEN PRIMITIVEC MINISTER. ŠE MALO PA BOSTE ODSTOPILI SDS-OVCI.

      14 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.03.2020 ob 19:40 Ha , ha , ha gost

      PA KA SE TIJ GLASIŠ , VEJ PA TIJ SI CEJLO ŽIVLJENJE ROKAVE PEJGLO , KA PA TIJ ZNAŠ , VEJ PA NEMAŠ OSNOVNE ŠOLE KONČANE , NEMAŠ PRAVO GLASANJA.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2020 ob 19:58 čondraš gost

        Mah kaj je peglo, ta računalnikom sedi in provocira cele dneve, za to je plačan, faliran računalničar, ki še nikoli zares delal ni v življenju.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2020 ob 20:11 Lendavski nadvojvoda gost

        Tij beda človeka uma,tij Ha,ha,ha....prvič ,karkoli kdo dela,je spoštovano,makar pejgla,odvaža smeti ,čisti...če nima osnovne,se je tako zgodilo.Ti boš določal o svobodi človeka,da nima osnovnih pravic,kaj pa si,kdo pa si?Si nič,nisi dostojen,si nekaj,ki neke frustracije manjvrednosti sprošča,si dno,ki to taji.

        5 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.03.2020 ob 20:07 jest gost

      bi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.03.2020 ob 20:14 Lendavski nadvojvoda gost

      Čundraš,ka si pa tij tak fejst trpu,puvej,eli pa jes puven.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.03.2020 ob 20:27 gost

      Sramota za SLO da je župan gl mesta SRB v MB pa Črnogorec zelo zelo Žalostno. kaj pa nakladaš ti ki v življenju ne veš drugo kot ROKAV SPEGLATI . No pa nam zaupaj koliko razredov OSNOVNE ŠOLE IMAŠ. Ja in to ste LEVUHARJI. ŠOLANI V KUMROVCU.Neverjetne bolečine prestajate LEVUHARJI da NISTE NA OBLASTI Boli boli in še bolj bo BOLELO in naj samo traja ta neizmerna bolečina. Nisi mi napisal kakšen bo odziv na MAGYARA. Jaz ti dam za 1m ŠTRIKA,pa opravi tisto kar je najboljše za SLO živelj.Eno tele bo manj v državi.A si že pogledal kdaj si rojen - revček.Ta tvoj Janković je isto tak LOPOV kat si ti revež pri pameti. Zoki bi te opomnil da je na koncu njgovega priimka MEKANI Ć. Koliko razredov si končal ali pa POSEBNA ŠOLA.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2020 ob 20:48 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,ki si zblaznel ali pa si nažgani,Janković ima slovensko mater, rojen tukaj,prodajal na tržnici,Mercator gor spravu,Janša pa ga zašuštrau,po domače,pokrau,tij si bedak.

        6 8 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      23.03.2020 ob 20:40 Ha , ha , ha gost

      On je celo življenje samo eno operacijo delo , peglo, peglo , peglo , še dobro ka je bila osnovna šola obvezna , on nika ne vej , vse te floskule pa sranja pobira z neta , pa jih prodaja kot svoje , pa nije on inženjer , ne on je obični banderaš .

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.03.2020 ob 20:51 jama gost

      piscu ob 20:27, ge južnjaki vodijo nekaj tam tudi nekaj nastaja. Eno si pozabil, Fructala nismo znali voditi, sedaj drmajo južnjaki, največji hotel v Ljubljani INTERCONTINENTAL je postavil SRB, najboljši dobrotniki, ki dajejo revežem so SRBI, Slovenci praznujejo 2x novo leto v Ljubljani, saj HODIJO K SRBOM TUDI NA PRAVOSLAVNO itd. Pri vojakih smo imeli najboljše prijatelje v Srbih, ne Slovencih in dugih. Če si bil v JLA si se v to prepričal, Slovenci so v vojski bili ritolizniki kot danes, pa ne vsi.Košarkarsko slavje so ti prinesli potomci Srbov in ti bi rad nekaj povedal. O Logarju nebi, moraš ga v živo srečat, pa boš takoj dojel, da je eno napumpano sranje, če ne za Janšo - letiš. Poglej prethodnike, ki so ščitili hrbet Janši, ko so to dijeli, jih je JJ takoj "izbacio" iz svoje stranke (Hvalica, Rupar itd)

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.03.2020 ob 20:58 Lendavski nadvojvoda gost

      Sem bil malo zadržan okoli vas v notranjosti,ste pa primitivci,nizkega uma,nekulturneži,male riti cerkvene.Z nami ,Vougrami,niti priblijžnu nemrete v rendu stoupati.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.03.2020 ob 20:59 gost

      Malo MORGEN JANKOVIĆ rojeni SRB srbske matere NEZNALICA LEVUHARSKA. Če prideš v LJ , ti itak še nisi bil ker ne veš kak se tja pride - ker si LEVUHAR. Tamo se PRIČA tak da je veselje.SRAMOTA za glavno mesto. NEMOJ ti meni TRDA VOGRIN. Vpiši se v večerno šolo naj te kaj naučijo TUDOM TRDA VOGRIN.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2020 ob 21:03 Lendavski nadvojvoda gost

        A je s tabo vse v redi,rabiš pomoč,te je virus včesnu,pálinka eli samu noura pamet?

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2020 ob 21:16 Lendavski nadvojvoda gost

        Bedak,mama mu je kar Ivanka,trda Vogrin pa Laibach pozna,precej,nekoč in danes,tak po tiho,trda Vogrin bi lahko predaval v večerni.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      23.03.2020 ob 21:12 gost

      Janševi in cerkveni, v komentarjih ste pokazali vso svojo primitivnost. Škoda vsake nadaljne sekunde za takšne primitivce.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      23.03.2020 ob 21:15 gost

      KOMENTATOR OB 20:59 JE TOTALNI IDIOT. GOSPOD JANKOVIČ JE ŽUPAN LJUBLJANE IN TA GOSPOD TI JE POVOZIL IDIOTA LOGARJA IN SDS Z JANŠO NAJVEČJIM DOBIČKARJEM V SLOVENIJI. PRODAL MERCATOR, PRODAJA OROŽJA, PATRA, BOSANSKI DENAR, ORBANOVO FINANSIRANJE SDS ITD. JANŠA KOMUNIST IZ KUMROVCA------------IDIOT.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      23.03.2020 ob 21:22 Ha , ha , ha gost

      Ha , ha , ha .

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.03.2020 ob 21:23 Znebimo se polžev gost

      Trda Vogrin , pa kaj rineš skozi jaz .

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      23.03.2020 ob 21:30 gost

      LOGAR ODSTOPI IZ MINISTROVANJA, KER SI IDIOT IN TOTALNI NESPOSOBNEŽ. TVOJ PREDSEDNIK BO TUDI ODSTOPIL IN ODŠEL NA MADŽARSKO K ORBANU.IDIOTI SDSOVCI.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      24.03.2020 ob 3:58 Risto Kubura gost

      Prav nasmejem se ob komentarjih.........nisem pristaš desnice in niti nikoli ne bom.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      24.03.2020 ob 4:14 Čergoli gost

      Kot kaže je ta forum postal mesto za spopade med levico in desnico. Kakor tudi med Slovenci in Madžarsko manjšino. To bo še zanimivo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      24.03.2020 ob 7:04 Magyar Bacsi gost

      Verjetno bo tudi danes zanimivo??

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      24.03.2020 ob 7:07 Risto Kubura gost

      Jankovič je za tega Robocopa Anženceljna doktor vesoljske znanosti!!!!! Ta za drugo ni sposoben kot, da je oproda svojemu Don Kihotu!!!!!

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      24.03.2020 ob 8:45 Joužek gost

      kako komentirate tole: 600 zdravnikov v Franciji prijavilo Macrona, ker ni pravočasno odredil potrebnih ukrepov, forum 571 novinarjev pa pribija na križ @JJansaSDS, ker jih je sprejel, tiste od prej pa moral izsiliti?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2020 ob 10:41 Joužek gost

        Evo vir: https://www.theguardian.com/world/2019/dec/16/600-french-doctors-threaten-to-quit-health-funding-row

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2020 ob 11:22 gost

        Joužek, ti vsemu verjameš kar kdo napiše? Verjameš tudi tistim, ki z dokazi pišejo, da je ta virus svetovna potegavščina? Pa kdaj s svojo glavo tudi razmišljaš? Tri tedne smtonosni virus kosi po Sloveniji pa še nihče n umrl direktno od njega. Se ti ne zdi to malo čudno?

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      24.03.2020 ob 10:40 Magyar Bacsi gost

      Nobenih spopadov??? Pogrešam jih danes

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      24.03.2020 ob 18:29 Joužek gost

      Gost ob 11.22: verjamem in informacijam iz Italije, ki jih dnevno gledamo na RTV. Dr. Trampuš iz Berlina, ki ni kdorsibodi, pravi, da smo 14 dni za Italijo in 9 dni za Nemčijo. Tudi sam si želim, da to ne bi bilo res. Pa zelo verjetno bo. Ne vidim razloga, zakaj bi bilo drugače. Razen, če bomo zelo disciplinirani in poslušali nasvete. Ne Janševih. Nasvete zdravnikov, ki nam jih posreduja aktualna vlada. Večina tistih, ki so umrli zaradi korona virusa bi zaradi svojih bolezni danes še živela. Eni z visokim pritiskom živijo desetletja (tudi ob pomoči medicine). Ti pa kar glavo v pesek.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.