https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V Španiji že več kot 4000 smrti

26.3.2020  

Koronavirus je v Španiji zahteval že 4089 smrtnih žrtev. 

V Španiji število okužb in smrtnih žrtev novega koronavirusa narašča, čeprav so že od 14. marca v karanteni, ki močno omejuje gibanje prebivalcev. Španski parlament je izredne razmere, vključno s karanteno, podaljšal do 12. aprila.

V zadnjih 24 urah je umrlo 655 ljudi, kar je manj kot dan pred tem, ko bilo žrtev 738. Skupno se je doslej v Španiji svkoronavirusom okužilo 56.188 ljudi. 

Najhuje prizadeta ostaja madridska regija, kjer se je doslej okužilo 17.166 ljudi, umrlo jih je 2090," poroča STA.

Španski premier Pedro Sanchez je povedal, da se Španija sooča z najhujšim obdobjem po španski državljanski vojni med letoma 1936 in 1939. "Samo najstarejši, ki poznajo težke razmere med državljansko vojno in po njej, se lahko spomnijo česa hujšega, kot se dogaja zdaj," je dejal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2020 ob 13:50 gost

      Bodite pošteni in napišite koliko ljudi umre v Španiji vsak dan brez tega virusa. Koliko stari ljudje s koliko kroničnimi boleznimi umirajo. Pišite resnico, ne senzacij. In podrlo se je PRIVATNO ZDRAVSTVO, ki ga desničarji tako zagovarjate. P R I V A T N O. Ravno tako v Italiji.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.