https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V tem mesecu svojo dejavnost zaprlo 1400 espejev

27.3.2020  

Po podatkih AJPES-a je v tem mesecu svojo dejavnost zaprlo 1400 espejev. Mnogi med njimi so to storili v paniki in obupu, saj je sprva kazalo, da bodo morali kljub izpadu prihodkov zaradi epidemije koronavirusa plačati državi vse prispevke in davke. V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so zato včeraj resornemu ministrstvu in vladi predlagali, da bi bili do pomoči upravičeni tudi tisti, ki so svoj espe v tem mesecu zaprli in bi ga zdaj želeli ponovno odpreti.

 

»Razumeti moramo stisko številnih espejev, ki so tako rekoč čez noč ostali brez prihodkov zaradi upada naročil ali zaprtja obratovalnic. In ker se je najprej govorilo zgolj o odlogu prispevkov in davkov, so številni v strahu svoj espe raje zaprli. Želimo, da bodo torej tudi ti deležni pomoči s strani države, sicer bodo pristali na zavodu za zaposlovanje oziroma bodo potrebovali socialno pomoč, kar pomeni breme za državo,« pojasnjuje predsednik OZS Branko Meh.

V OZS so že od samega začetka apelirali na vlado, da se interventno poskrbi tudi za samostojne podjetnike in samozaposlene. Vlada je pokazala razumevanje in ta teden predstavila tudi ukrepe zanje. Na žalost pa mnogi niso verjeli, da jim bo vlada pomagala in so svoj espe v paniki zaprli.

MGRT in vladi so tudi predlagali, da naj vsi ukrepi za malo gospodarstvo veljajo že od 1. marca naprej, ko so se krizne razmere, s tem pa izguba naročil in prihodkov, začele.

Poleg tega naj interventni zakon natančno opredeli in definira, za koga določeni ukrepi veljajo. Največ nejasnosti in vprašanj se pojavlja ravno pri nosilcih dejavnostih, ki zaposlujejo.

Fotografija je simbolična.

Problem najemnin

Številni obrtniki in podjetniki so se znašli v situaciji, ko ne morejo plačati najemnin za svoje poslovne prostore, ker nimajo nikakršnih prihodkov. Zato predlagamo posebne vavčerje, s katerimi bi država najemojemalcem kasneje povrnila stroške najemnin v času, ko so obratovalnice in poslovni prostori zaprti.

Odlog kreditov tudi pri lizing hišah

V OZS pozdravljajo finančne ukrepe, ki jih pripravljajo SPS, SPIRIT in SID Banka. Ukrep za kreditojemalce, ki se bodo lahko dogovorili z bankami za odlog obveznosti iz kreditnih pogodb za obdobje 12 mesecev, pa naj velja tudi za lizing hiše, so zapisali pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2020 ob 6:50 Risto Kubura gost

      Tudi jaz sem zaprl svoja vrata!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.03.2020 ob 8:08 Risto Kubura gost

      Tudi jaz sem zaprl svoja vrata!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.03.2020 ob 9:28 topla voda gost

      Glavno ka do socialne pa vekše penzije -mij ka pa delamo pa moremo crknoti-

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2020 ob 13:01 imenjak gost

        če ti ne paše, idi še ti na zrsz in csd. ukrepaj in ne cmizdri. sicer pa vsi, ki imajo firme, itak da mučkajo, 3/4 keša dajo v žep, pol pa še majo muda prosjačit državo. marš takim!

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.03.2020 ob 9:39 Lendavski nadvojvoda gost

      Topla voda,pa kaj cmizdriš,a sam delaš,tudi jaz in moji.Si junak?Nisi.Le želim si delati,ne biti doma,to je moje.Bi pustil socialo pa penzioniste crkniti?Tisti,ki še lahko,moramo ta čas tako,to je naš prispevek,skrbeti za svoje pa za vse okoli sebe.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.03.2020 ob 10:08 Jahto prodam gost

      Res zanimivo, da so sposobni in delovni zmagovalci kapitalizma že po enem tednu izrednih razmer vsi pred bankrotom.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.03.2020 ob 10:26 gost

      To ti je PRAVI KAPITALIZEM. Ko imajo privatniki dobiček, ga dajo v svoj žep - ko jebe takrat delavce in državo. Ko imajo izgubo, pa jim država to vse pokrije in da še kaj zraven iz davkoplačevalskega denarja. Ljudje, ste to hoteli leta 1990? Prevarali so vas na celi fronti in vas varajo iz dneva v dan.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2020 ob 11:04 Lendavski nadvojvoda gost

        Še nekaj,tak smo banke tudi reševali,daj....da si kasneje talamo.DOl Z KAPITALIZMOM,DOL Z JANEZOM JANŠO,DOL Z DESNIMI,DOL Z RIMOPAPA,ŽIVEL SOCIALIZEM,ŽIVELI DELAVCI,ŽIVELO ŽIVLJENJE.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.03.2020 ob 10:41 Karma is a bitch gost

      Vse so zmerjali z lenuhi, razen oni so bli najbolj pridni, sedaj pa hodijo prosit za pomoč državo kot največji pusssssyi hahaha, sedaj pa desničarsko razmišljanje kar naenkrat ne bo več po godu privatnikov, bodo prišli na kolenih do levičarjev haha...

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.03.2020 ob 11:11 gost

      In zopet so najglasnejši ubogi Boscarol, Batagelj, Akrapovič, Trobiš, ........... vsi tisti, ki so od države že v preteklosti največ dobili. Ko gre za plačilo prispevkov in davkov državi, se pa tega izogibajo v nedogled.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.03.2020 ob 11:55 gost

      Kaj ni Boscarol svojo proizvodnjo preselil v Italijo in na Kitajsko? Zdaj pa Slovenijo prosi za pomoč!!!!! Gnida zajedalska.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.03.2020 ob 12:20 gringo gost

      sedaj se vidi, kaj so delodajalci, tudi če ima samo 2 zaposlena - velike pičke. Predvidevam pa, oziroma verjamem, da jih 40% od teh ni plačevalo sproti davka in so dolžniki, ter posledično POMOČI NE MOREJO DOBITI. In zopet smo tam, kot sem že napisal suliji, vsi varajo državo, ne plačujejo ne državi obveznosti, ne plač delavcem (zasluženih), čez 15 let pa bodo jokali, kake so pokojnine. In vse se ponavlja po 30, 40 letih - SRAMOTA ZA SLOVENIJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.03.2020 ob 21:19 S.p. gost

      Zraven zapreti tou je najlezej. Kak si lejko privatnik ka takoj puško v kukurco vržeš?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.