https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V domu starejših 4 nove okužbe, županja odredila zaprtje obeh ljutomerskih parkov

30.3.2020  

Število okuženih se je v Domu starejših občanov Ljutomer povzpelo na šest.

4 dodatne okužbe

"Od 30. 3. odrejam zaprtje obeh ljutomerskih parkov in javne površine - pločnika pred Domom starejših občanov, saj so ŽAL POTRJENE 4 DODATNE OKUŽBE STANOVALCEV," je na svojem Facebook profilu objavila ljutomerska županja mag. Olga Karba.  

V Domu starejših občanov Ljutomer so v petek potrdili dve okužbi s koronavirusom. Včeraj zvečer so bile potrjene dodatne štiri okužbe, kar pomeni, da se je število okužb povzpelo na 6 oskrbovancev. 

V ljutomerskem domu starejših so po petkovem prejetju obvestila o okužbi, takoj obvestili epidemiološko službo NIJZ, ki je podala navodila za nadaljnje ravnanje. Sprejeli so vse predvidene izolacijske ukrepe, prav tako pozorno spremljajo zdravstveno stanje vseh stanovalcev.

Koronavirus se hitro širi

Žarišči okužbe s koronavirusom sta v minulih dneh nastali v domovih za starejše v Metliki in Šmarju pri Jelšah. Z okužbo oskrbovancev pa se trenutno soočajo tudi v enoti Bokalce Doma za starejše občane Vič Rudnik v Ljubljani, v enoti Naklo doma v Preddvoru, v domu Deos Horjul, v domu starejših Talita kum v Postojni in v Domu starejših občanov Ljutomer. 

V domovih za starejše po državi je bilo v petek okuženih 83 oskrbovancev in 23 zaposlenih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2020 ob 7:44 KDO JIH JE OKUŽIL ? gost

      Ja kdo je pa te te okužil, ki so ves čas "bili doma" obiskov ni bilo SAMO LAHKO ZAPOSLENI IN MEDICINSKO OSEBJE, in kako je to možno. če so zaposleni nosili zaščitne maske ? ALI SO BILI MALOMARNI ALI PA NAŠE ZDRAVSTVO POJMA NIMA KAKO SE TA VIRUS ŠIRI.

      29 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2020 ob 10:13 regica gost

        točno tak što de odgovarjal Janša de tou zriktal na svojoj TV v oddaji kdo vam laže pa drugorazredni -gda de lanjski snejk-

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2020 ob 10:20 khm... gost

        se že po facebookih govori, kdo je ta.. ki je prinesel tole notri... top struktura.. če je to res je pa to res grozljiva malomarnost s potencialno grozljivimi posledicami

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2020 ob 10:44 gost

      V DOMOVIH NI TAKO KOT BI MORALO BITI. DIREKTORJI IN DIREKTORICE DOMOV VAŠA DELOVNA IN ČLOVEŠKA NALOGA JE, DA POSKRBITE ZA RED IN DISCIPLINO TER VARNOST. ZASLUŽITE SI SVOJO VISOKO PLAČO. A STE VELIKO ZAMUDILI. KO VIRUS PRIDE V DOM GA NI MOGOČE USTAVITI. NAJSTAREJŠI IN NAJBOLJ BOLNI BODO UMRLI.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2020 ob 11:37 gost

      regica- - -idi si rajši stanovanje spucaj in po kotih pajčevno obriši ne pa da bedarije natvezaš.Opica .

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2020 ob 18:09 gost

      Regica --koza gnila !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.03.2020 ob 19:50 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak je s tem,v domovih bi moral direktor,direktorica,vsem zaposlenim izmeriti temperaturo,priskrbeti testiranja zaposlenih,držati red ,imeti nadzor,tistemu zaposlenemu,ki ne upošteva pravil ,brco v rit,da nikdar pri nas službe več ne dobi,strogo do skrajnosti,in diretore naj bo prisoten, papirji,ki jih premetava niso nič.Mu bog pomagaj,če moja mama ne bo doživela obletnice častitljive.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2020 ob 20:00 gost

        NOBEN DIREKTOR TEGA NE DELA. NA TELEVIZIJI PA ONA BLONTNA NEKAJ NAKLADA KAKO JE OH IN OH. KAKO JE NI SRAM.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2020 ob 13:59 Ee gost

        Ti butec pa trosiš neumnosti. Raje se pozanimaj kdo je prinesel noter virus pa potem obtožuj zaposlene pa pametuj. Sram te je lahko.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.03.2020 ob 21:09 gost

      BAJE SO STANOVALCI DOMA HODILI PO MESTU.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.