https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Aleš Hojs: Posebnih dovolilnic ali potrdil nismo predvideli

30.3.2020  

Izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 sta podala minister za notranje zadeve Aleš Hojs in dr. Bojana Beovič, vodja svetovalne skupine v okviru Ministrstva za zdravje. 

Priprave na težje scenarije

"Najbolj obremenjeni del zdravniškega osebja se ne ukvarja samo z težkimi bolniki, ampak hkrati sodeluje tudi v izobraževalnem procesu, da bi v najkrajšem času potrebna vedenja in izkušnje prenesli na tiste, ki bi lahko delali v večjem številu. Pripravljamo se na težje scenarije," je dejal Jelko Kacin. 

Upoštevajte navodilo, da v zaprte prostore prihajamo z masko (ali šal, ruta) in rokavicami, je dejal Aleš Hojs. 

Aleš Hojs o udeležbi na pogrebih

"Pogreb je nujna stvar. V zvezi s pogrebi ni omejitev. Splošne omejitve ostajajo. Potrebno je obdržati nujno razdaljo." 

Ali je potrebno za gibanje med občinami imeti posebna dovoljena?

"V odloku teh priporočil zaenkrat nismo predvideli. Priporočamo pa vsem tistim, ki se vozijo na svoje del mesto iz ene občine v drugo ali na povsem drugi konec Slovenije, da imajo pri sebi povsem enostavno potrdilo svojega delodajalca, kjer piše ime priimek zaposlenega, naslov podjetja in naslov firme, kjer to podjetje deluje."

Številke ne vlivajo optimizma

Dr. Bojana Beovič je dejala, da številke ne vlivajo optimizma. "Število bolnikov, ki potrebujejo običajno bolnišnično zdravljenje se je v zadnjih 7 dneh podvojilo. Število bolnikov, ki so življenjsko ogroženi, pa se je podvojilo v zadnjih 5 dneh."

"Zdravniki pozdravljamo nove ukrepe, ki zmanjšujejo možnost prenosa virusa med ljudmi. Ker je slovensko zdravstvo slabše opremljeno kot v marsikateri evropski državi, je potrebno še posebej skrbeti za to, da imamo okužb čim manj."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2020 ob 18:24 gost

      SAMO V JAVNIH BOLNIŠNICAH ( PRIVATNIH NE ŠTEJEM ) IMAMO NAJMANJ 9.500 POSTELJ. NENUJNE OPERACIJE IN DRUGA NENUJNA ZDRAVLJENJA, PREGLEDI, TERAPIJE, SLIKANJA, ULTRAZVOKI, ......... SE NE OPRAVLJAJO, VI PA IMATE TEŽAVE S TEMI 115 BOLNIKI. PRI 7.000 JAVNIH ZDRAVNIKIH IN 6.000 JAVNIH MEDICINSKIH SESTRAH. ENOSTAVNO NE RAZUMEM TE MATEMATIKE, VAŠE LOGIKE, VAŠEGA........... LUD JEBE ZBUNJENOG. BI UPAL EDEN RESNIČEN IN POŠTEN DOKTOR POVEDATI KOLIKO OD TEH 9.500 ( ZDAJ JIH JE ŽE VELIKO VEČ, ČE SE POVSOD PRIPRAVLJAJO NA STRAŠNO DOGAJANJE ) JE TRENUTNO ZASEDENIH???? MISLIM, DA GA NI JUNAKA, KI BI TO UPAL.

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2020 ob 8:50 gost

        7:36........ KATERI SO TI DRUGI BOLNIKI? NI OBIČAJNIH OPERACIJ, SAMO TEŽKO BOLNI V BOLNIŠNICAH, OSTALI DOMA, V BOLNIŠNICAH SO RES SAMO NAJTEŽJE BOLNI, NI OBIČAJNIH PREGLEDOV, SLIKANJ, ULTRAZVOKOV, TERAPIJ, AMBULANTNIH PREGLEDOV, VSAKDANJIH DOZDAJŠNJIH OBRAVNAV, ......................

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2020 ob 18:57 gost

      bougi bougi kak fejst delajo

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2020 ob 19:42 gost

      JANŠA TI SI NAŠ ODREŠITELJ. VSE, KI TE NE UBOGAJO TAKOJ ZAPRETI IN JIH STRAŽITI Z VOJSKO. NAJ SE NAUČIJO UBOGATI NAJVEČJEGA SLOVENCA.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2020 ob 20:07 jao? gost

      A lahko nekdo objavi - KOLIKO % OD OKUŽENIH JE PRESTOPILO STAROSTNO MEJO 83 LETA? Da bomo vsaj vedeli, kaj še moramo storiti. Oziroma koliko teh okuženih je iz dmov za ostarele, katere so okužili ZDRAVNIKI, ki so sami okuženi. Predvidevam, da stanovalci teh domov niso imeli piknike na morju in v Bohinju.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.03.2020 ob 21:11 gost

      JANŠA JE NAJVEČJI POGREBNIK IN DOBIČKAR ZA LASTEN ŽEP. SRAMOTA DA TAKŠEN ČLOVEK VODI DRŽAVO. SRAMOTA------------V ZAPOR.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.03.2020 ob 22:27 jao gost

      TV NOVA 24 na Hrvaškem v poročilih objavi stanje koronavirusa v treh minutah, kar se tiče Hrvaške. Povedo, 27 ozdravelih, 6 umrlih, 700 obolelih, konec. Gredo na druge novice iz domovine in tujine. Pri nas mediji drkajo 40 minut o koronavirusu, nas zastrašujejo in spravljajo ob pamet. Sramota za take bednike v vladi. Da jih ni sram, o gripi ne govorijo, ker potem ne morejo imeti policijske države, na Hrvaškem se ne ne ukvarjajo z zaprtjem občinskih kilometrov, ampak z realnostjo. Poglejte malo njihova poročila, da se prepričate.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.03.2020 ob 0:08 gost

      jao lahko se odseliš čez na Hrvaško.Če te bodo seveda hoteli.Takih GLUPANOV imajo že sami dovolj.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2020 ob 2:04 Risto Kubura gost

        Glupan si ti, ki si zmanipuliran in imaš popolnoma sprane možgane ali pa so ti zgnilili zaradi neuporabe.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.03.2020 ob 8:35 gost

      I ti češ nešto da pričaš južnjače.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 5:15 Risto Kubura gost

        JUžnjak si ti tvoj oče, stari oče.........ti si pa produkt magarca in osla!!!

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.04.2020 ob 7:19 gost

      Če ti ne pa še da si južnjak pa si lahko Yugović. Vse lastnosti živali ki jih omenjaš si ti že dolgo.Prišlek - padalec še kaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.