https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlogo za prijavo začasnega bivališča lahko oddate elektronsko

31.3.2020  

Izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 sta podala direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik dr. Aleš Rozman in in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin. 

 

Ni potrebno hoditi na upravno enoto

"Ne hodite na upravne enote zaradi urejanja začasnega bivališča, saj lahko vloge oddate elektronsko. Spodbudne informacije ima tudi Pošta Slovenija, ki sporoča, da danes upokojenci niste množično hodili na pošte, da bi dvigovali pokojnine. Bravo, skupaj zmoremo. Za zajezitev virusa lahko največ naredimo sami s samoizolacijo, higieno in upoštevanjem vseh varnostnih navodil," je povedal Jelko Kacin.  

Kacin je dejal, da so v zadnjih 5 dneh v Slovenijo pripeljali 86 respiratorjev. V prihodnjih dneh jih pričakujejo še veliko več. 

V domovih najbolj občutljiva populacija

Direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik doc. dr. Aleš Rozman, dr. med je povedal, da se okužbe v domovih za ostarele lahko prenašajo z veliko lahkoto. "V domovih je populacija, ki je najbolj občutljiva za te okužbe, in smrtnost največja." 

Najbolj so ranljivi starejši s spremljajočimi boleznimi: bolezni srca in ožilja, sladkorna, pritisk, kronične pljučne bolezni, prekomerna teža, ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.