https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Krajani brezplačno prejeli zaščitne maske

5.4.2020  

Vsaka hiša v Bakovcih je prejela po eno zaščitno masko za obraz.

V KS Bakovci stvari vzeli v svoje roke

V Krajevni skupnosti Bakovci se zavedajo, da je zaščita z masko pomembna, saj ob upoštevanju ostalih higienskih ukrepov, kot so pravilno kašljanje, kihanje, pravilno umivanje rok ter izogibanje dotikanju obraza in sluznic, še dodatno zmanjšujejo nevarnost prenosa okužbe.

Ker so državne pošiljke zaščitnih mask uganka, na katero nihče ne pozna odgovora, so se v KS Bakovci odločili, da stvari vzamejo v svoje roke.

V Bakovcih so sprva načrtovali nabavo mask za ranljivejšo populacijo, a so se v Krajevni skupnosti Bakovci zaradi velikega povpraševanja po maskah odločili, za dodatno nabavo v svoji režiji. Podjetje Šiviljstva Dama je poskrbelo za donacijo prvih 150 zaščitnih mask. Preostali donatorji so še Krovstvo, Kleparstvo, Strelovodi, Miran Polanec s.p., Ključavničarstvo Roman Makovec s.p. in Okrepčevalnica Stara Möra.

Zaščitne maske pomagajo raznositi člani moto kluba Jekleni jahači in ŠNK Bakovci. Do sedaj je maske prejelo tričetrit vasi, preostali jih bodo prijeli v teh dneh.

Kot je povedala predsednica KS Bakovci Nives Cajnko, je akcija pri mnogih vzbudila odobravanje, kar je odraz tega, kako bi naj se v teh časih obnašali vsi. "Ne le, da ostanemo doma in zdravi, ampak tudi s polno mero čuta do soljudi in sokrajanov, ki potrebujejo pomoč. " 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.