https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Policisti izrekli 1083 opozoril in podali 1252 predlogov inšpektoratu

5.4.2020  

Policisti so od uveljavitve vladnega odloka, po katerem je prepovedano gibanje zunaj občin in zbiranje na javnih površinah, (od 30. marca - do 4. aprila) v zvezi z upoštevanjem odloka izrekli 1083 opozoril in podali 1252 predlogov Zdravstvenemu inšpektoratu RS.


Policisti, ki ta konec tedna izvajajo poostren nadzor nad upoštevanjem odloka, nadzor izvajajo na mobilnih kontrolnih točkah, ki jih določijo glede na problematiko in operativne možnosti. Policisti kontrole izvajajo na več mestih tako na območjih blizu meje kot v notranjosti države in se odzivajo na prijave občanov ter drugih nadzornih organov, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU).

Policija v večini primerov ugotavlja okoliščine potovanja oz. gibanja ljudi in v največ primerih ugotavlja, da ljudje spoštujejo omejitve oz. potujejo med občinami osebe, ki spadajo v izjeme.

Pri tem policisti pogosto upoštevajo življenjske zdravorazumske okoliščine ljudi, če slednji pri tem upoštevajo varnostne ukrepe. Tiste, ki zaradi malomarnosti ali ignorance kršijo določila odloka oz. zakona o nalezljivih boleznih, pa policisti napotijo na naslov stalnega bivališča oz. ukažejo upoštevanje odloka.

Policija sicer ni pristojna za izvedbo prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih, zato ugotovitve odstopa zdravstvenemu inšpektoratu.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2020 ob 16:10 gost

      In še bolj nas bodo zaprli in uvedli policijsko uro?? Samo zato, ker v preteklosti nismo vsi volili bogeca Janšo, se pred njim vrgli na kolena in molili??????? DOLGA IN NEUSMILJENA JE BOŽJA ROKA.

      19 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2020 ob 16:31 gost gost

        Upam da ga bo čim prej božja roka doletela, ker tazga človeka pa ne rabimo da vam vodi državo.

        22 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.04.2020 ob 17:08 ..... gost

      ne bo se cvrl v peklu, škoda kurjave, stalilo ga bo sonce.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.04.2020 ob 18:39 gost

      če bi Kučani kaj blo za Slovence, bi serepetinšeka nazaj nagučal, ka bi prevzel oblast in nas rešil corona virusa.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.04.2020 ob 19:48 gost

      zaradi idiotov in budal,še dolgo časa ne bomo mogli kolesariti mi ki že to delamo 20 let pa več,seveda to so bogataši,ki si lahko privoščijo vse kar se jim zdi njim v prid.Virus so pa bogataši prinesli v Slovenijo psihični manipolatorji.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.04.2020 ob 19:52 ........ gost

      Serpetinšek, pa ja ni imel probleme s koronavirusom, ni mi znano, da bi takrat umirali. Pa tudi domovi za ostarele so, kjer virusa ni. Torej so virusi tam, kjer prevladuje vodstveni kader naklonjeni vladnim strankam, a ni tako.Širi se virus, da se dobi policijska država.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.04.2020 ob 20:03 57% gost

      Največji virus in nesnaga si ti debeli, zadnji čas da crkneš kak gnida. Vtegni se že pička ti mila materina.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.04.2020 ob 20:34 gost

      Debela levuharska podgana.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.04.2020 ob 21:22 gost

      Evo,poglednite pred kakimi avtomobili se fotografira Slovenska policija,ja to si bogme ne zaslužijo.Zato pa imamo tako visoke davke in cene,ka se te policajon,pa vojski kopujejo nova vozila z katerimi se potem vozijo celopo poljskih poteh,sem doživel na lastne oči,ja saj jebe se njim,saj so avtomobili kupljeni od denarja.slovenskih prebivalcev.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.