https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Število okuženih v ljutomerskem domu starejših spet poraslo

7.4.2020  

V ponedeljek so v Domu starejših občanov Ljutomer (DSO) zaradi suma okužbe z novim koronavirusom testirali 15 ljudi, pozitivnih je bilo pet. Skupno število okuženih je tako naraslo na 49, okuženih je 44 stanovalcev in pet zaposlenih.

Trije, pri katerih je bil test pozitiven, so bili testirani že drugič in so bili ob prvem brisu negativni, dva pozitivna pa izhajata iz prvih krogov stikov. Pozitiven je tudi eden zaposleni.

Občina je v skrbi za zaščito občanov ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ciglerja Kralja seznanila s težavami, minister pa jim je, kot so spomnili v sporočilu, zaradi izjemne obremenjenosti in bojazni pred izgorelostjo obljubil pomoč pri zagotovitvi zdravstvenega kadra za potrebe DSO iz Pomurja ali od drugod. Prav tako pri preskrbi z zaščitno opremo, maskami in oblekami za zaposlene v ljutomerskem zdravstvenem domu, saj brez nje ne morejo varno skrbeti za občane.

Minister je napovedal tudi strokovno podporo ter podporo s hrano tistim zaposlenim v DSO in zdravstvenem domu, ki se po delu ne vračajo domov, ampak začasno bivajo drugod, da ne bi okužili družinskih članov.

Podprli naj bi tudi lokalne ponudnike hrane in prenočišč, ki pomagajo ljutomerskemu DSO, a tudi sami rabijo podporo pri zaščitni opremi, varnem prevozu in drugih nalogah.

Na občini so še zapisali, da so na sestanku opozorili na tveganje zaradi možnosti širitve okužbe, ker hrano iz DSO vozijo v Bioterme Mala Nedelja, kjer je 16 varovancev doma, vendar so stroka in minister pojasnili, da je tako v redu.

Ministru pa so znova zagotovili, da so skupaj s civilno zaščito na razpolago za reševanje krize ter da sproti obravnavajo in sprejemajo potrebne ukrepe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2020 ob 9:44 gost

      Koliko teh okuženih je v bolnišnicah??? Če je ta virus res tako HUD IN NEVAREN, kot ga vlada, dve SDS zdravnici, Kacin, in še oni doktorček za drogirance ter mediji prikazujejo, bodo vsi ti okuženi umrli, ker gre tu za zelo stare ljudi z več težkimi kroničnimi boleznimi. Ali..............................

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2020 ob 10:07 gost

      Toti so gotovi v toten zaraženom domi...direktor in glovna sestra sta pala na ispiti...zoj je prekesno ...butli jih pa hvolijo na puna vüsta...mrš na kazensko odgovornost ka sta tote starčeke zajebala nič krive ....polom sramota

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2020 ob 12:57 gost gost

        Ne razumem, zakaj direktor še ni odstopil oz. zakaj ga ober šef včeraj ni takoj odstavil ?!

        17 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2020 ob 13:02 gost gost

        Ne razumem, zakaj še direktor ni odstopil oziroma zakaj ga včeraj ober šef ni takoj odstavil !?

        12 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2020 ob 10:07 gost

      Razmišljam komu bi pripisala zgornji komentar

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2020 ob 10:26 gost

      Glas velike večine ...bjondi...težko razmišljaš?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2020 ob 13:21 pomurc gost

      A predsednik sveta zavoda ZD Ljutomer že piše nove fake news novice, da bo na njihovi podlagi dajal politično podporo vodstvu DSO??

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2020 ob 17:45 gost

      Dragi komentatorji pamet, razsodnost in ljubeče srce vam manjka...

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2020 ob 17:54 gost

        Nabijem te na kurac...in ne zagovarjaj lahkomnežev kateri so zaradi lastnih interesov zajebali starčeke keri si to niso zaslužili...popuši kurčetino direktori in poliži nesposobni glavni sestri

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2020 ob 17:58 gostja gost

      Res bi trebalo odgovorne odstaviti s položaja, ke so objektivno in subjektivno odgovorni za nastalo situacijo. Se vidi, da je vodstvo bilo nastavljeno politično in ni imelo pojma, kako se dela in kakšni so standardi v domovih za upokojence. Če pa so v vladajoči stranki, pa bodo dobili še pohvale, kot so jih tudi že .Absurd , da jih ni sram dajati pohvale v taki situaciji. Sicer pa vladi ni mar za upokojence, to je tudi dokazala, najmanj s tem, da jim ni dostavila niti zaščitne pripomočke. Glavno, da so na vladi sedeli z maskami, kot marsovci, kar tudi so. Saj res, kaj pa dela desusova ministrica, niti besede ni zastavila za upokojence, pa se z njimi dela kot z drugorazrednimi državljani, k iso nebodigatreba. Ta je najslabše, kar se je lahko zgodilo Desusu, pod njenim vodstvom Desus nikoli več v parlament, ji je vsaj to jasno?

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2020 ob 21:43 Gasilec Samo 👨‍🚒 gost

        A SDSovski predsednik sveta zavoda (mimogrede Verženski občinski svetnik) že piše (verjetno pa mu pišejo drugi) novo hvalnico direktorju doma? Jbg, IQ sobne temperature😩

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.