https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Množičen obisk župnijskega Oratorija v Murski Soboti

Murska Sobota  

Sestre hčera Marije pomočnice in Miklavžev zavod Murska Sobota sta v Stolni rimokatoliški župniji sv. Nikolaja že dvajseto leto zapored izvedla Oratorij.

Letos je Oratorij potekal pod geslom "V Tvojo smer", odvijal pa se je od 4. 7. do 9. 7. 2011. Letošnjega Oratorija se je udeležilo 98 otrok, večina jih je bila iz Mestne občine Murska Sobota, spremljalo pa jih je 24 animatorjev.

"Na letošnjem počitniškem druženju otrok nas je Bog poklical po imenu in šli smo v njegovo smer. Ustvarili smo vzdušje časov preroka Jona in otroke popeljali v smer proti Bogu. Dneve smo začenjali z molitvijo in dvigom zastave, nato smo si ogledali zgodbo in poslušali katehezo.

Da smo si simbol in geslo dneva lažje vtisnili v spomin, smo pri delavnicah izdelovali stvari na temo dneva in se tako naučili marsikaj novega in zanimivega. Vsak dan smo se po kosilu igrali drugačno Veliko igro in na koncu dneva smo ob petju in plesu spustili oratorijsko zastavo. Za popestritev Oratorija so nas letos obiskali policisti, en dan smo šli na izlet, spet drugi dan smo pripravili vodne igre," so svoje vtisi o Oratoriju strnili organizatorji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. spooky
      26.07.2011 ob 22:33 spooky

      množičen obisk v stolni župniji? v župniji beltinci se je oratorija udeležilo 105 otrok.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.