https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

S ponedeljkom ponoven gospodarski zagon Pomurja

19.04.2020 ob 6:00  

S ponedeljkom bodo začeli spet delati tudi v večini pomurskih podjetij. Čeprav je turistični sektor v času koronavirusa povsem zaprt, je večina predelovalne industrije delala ves čas.


Kot je za STA povedal direktor pomurske gospodarske zbornice Robert Grah, večina predelovalne industrije v regiji ves čas deluje neprekinjeno, vendar ponekod z nekoliko zmanjšano zmogljivostjo. Obrati, ki so bili delno ali v celoti zaprti, kot na primer odranski Carthago, ki ima 850 zaposlenih, bodo v ponedeljek znova začeli obratovati.

»V podjetjih se trudijo ohraniti delovni proces in s tem delovna mesta, vsi sprejeti ukrepi pa so namenjeni zdravju in zaščiti zaposlenih in preprečevanju širjenja koronavirusa, zato delo že od začetka epidemije poteka pod strogimi varnostnimi in zdravstvenimi ukrepi po smernicah in priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje«, pravi Grah.

Dodaja da so v podjetjih prilagodili prihode na delo, zmanjšali število zaposlenih v izmeni, podaljšali čas med izmenami, prilagodili čas malic, poskrbeli za razkuževanje in umivanje rok ter varnostno razdaljo med zaposlenimi. Uporabljajo zaščitne maske, rokavice, izmerijo temperaturo zaposlenim, kjer je to predpisano.

Med podjetji, ki kljub izjemnim razmeram delajo brez prekinitve in v enakem obsegu, je lendavski Varis, kjer dela okoli 250 ljudi. Na čakanju nimajo nobenega delavca in so zadovoljni, da ohranjajo delovna mesta. Oblikovali so krizno ekipo, prilagodili delovne procese, se razdelili v manjše skupine in maksimalno poskrbeli za zdravje. Gradbeni projekti še tečejo, zato se trudijo izpolnjevati vse pogodbene obveznosti.

Tudi v murskosoboški Tovarni kovinske opreme, ki zaposluje 200 delavcev, so že po dveh tednih ukrepov začeli delovati normalno in skoraj v enakem obsegu kot pred epidemijo. Delo so zagnali, kot tudi počasi njihovi partnerji v Nemčiji, ki jim znova dobavljajo blago.

V turniški Planiki, kjer dela čez 200 zaposlenih, so počivali le dva tedna, zatem pa nadaljevali delo v enakem obsegu kot pred ustavitvijo, navaja STA.

V Arcontu v Gornji Radgoni so že po velikonočnih praznikih uvedli poln delovni čas, pred tem so ga sicer skrajšali, proizvodnjo pa zmanjšali za 30 %.

Foto: okna-vrata.si

Do zdaj v pomurskih podjetjih niso zaznali nobenega žarišča okužbe s covidom-19.

*Foto: arhiv Pomurec

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   19.04.2020 ob 8:10 topla voda gost

   Kakšno gospodarstvo li mij mamo če so pri nas drujgo nej znali delati kak velke TRGOVSKE CENTRE !

   28 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   19.04.2020 ob 8:35 Ne laži gost

   Tudi trgovski centri nudijo zaposlitev, več je trgovin več zaposlenih.

   5 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   19.04.2020 ob 8:54 topla voda gost

   Ne laži-se pravi po tvoje mo samo v trgovine hodili .

   21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.04.2020 ob 9:32 Ne laži gost

    Či je več baut se porazdeli na več zaposlenih, tou san mislo. Či bi bilou menje trgovskihfirm bi mele te večje dobičke, trgovcov menje z istimi plačami. Samo bi si glavni večje dobičke talali. Normalno ka je proizvodnja tista kera prinaša dodatno vrednost. Samo nej takšna kak Arum pa Roto pa podobni ge se dela za minimalca.

    18 2 Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   19.04.2020 ob 9:43 gost

   Ne laži sem ti že mogoče napisal, da imaš daleč najbolj beden vzdevek, pa še zabit si kak debeli fuknjenec. Mam občutek, da sta si bratranca oz v nekem sorodu.

   4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.04.2020 ob 10:32 gost

    Napiši vsaj pet mojih stavkov, v katerih nimam prav. Ti seljak, ki me žališ z zabitostjo. Krumši, kupica, Mura tej se pa svejt za vas enja. Pa Muro bo počasi vrag vzel.

    4 5 Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   19.04.2020 ob 10:00 ŠE ŽAL VAM BO gost

   Vi samo zaženite proizvodnjo, še žal vam bo. Redko kje v proizvodnji je možno pripraviti tako zaščito, da bodo delavci varni, vse skupaj je pesek v oči on podpiranje tajkunov namesto življenja. Zgovorno govori podatek, da do sedaj v nobeni firmi ni bilo masovnega testiranja za virus, glede na to SO VSI ZDRAVI. Če ne bi bilo testiranja po domovih za starejše BI TAM TUDI BILI VSI ZDRAVI in sploh ne bi bilo problema v Sloveniji. Ljudje bi pač umirali za vse drugo samo za virus ne.

   8 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.04.2020 ob 10:05 Lendavski nadvojvoda gost

    Še žal....,a si ti že videl kakšno podjetje od znotraj?V tem času virusa delam cel čas .In....precej normalno živim in delam,verjetno tudi zate.

    20 3 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.04.2020 ob 10:38 gost

    10:00 ..... ti si zaradi nore Janševe televizije že tudi od strahu celi posrani??? Nekatera podjetja neprekinjeno ves čas delajo - tudi brez zaščitnih sredstev in ljudje tesno skupaj na začetku - pa nihče od delavcev ni zbolel. Te teste, ki niso točni, izdelovalci teh testov pa z njimi mastno služijo - kot nekateri z maskami in drugo zaščitno opremo - si pa ti v rit deni.

    22 1 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    19.04.2020 ob 12:32 gost

    Če jih niso testirali, pomeni, da niso kazali znakov okužbe, če pa so slučajno bili bolni z rahlimi znaki okužbe ali brez, je pa to dobro za celo populacijo, saj so bolezen preboleli in na ta način poskrbeli, da bo prekuženost prebivalstva večja. Sicer pa nekdo mora delati in ustvarjati dobiček, da bo država lahko funkcionirala.

    13 0 Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   19.04.2020 ob 10:38 gost

   Ne laži ni noben bratranec od debelega ampak je to debeli. On ima 55 različnih nickov in si dostikrat sam z sabo piše. Je kak strokovnjak tu, da napiše kak se imenuje ta bolezen, ko se sam z sabo pogovarjaš? Da bo imel vsaj diagnozo pa bo na google pogledal kaka reč ga je to doletela.

   4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   19.04.2020 ob 12:19 AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

   Inizia a generare denaro extra online da casa più di $ 22k facendo un lavoro molto semplice solo nel tempo libero. Il mese scorso ho pagato $ 22745 da questo facile lavoro a casa. Partecipa a questo lavoro in questo momento e fa più soldi ogni mese online. Basta seguire il link web qui per iniziare...... Apri Questo Sito .......>>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

   0 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   19.04.2020 ob 12:59 še žal vam bo II gost

   ge za vražju mater tij vijdiš epidemijo, če je 50 mrtvih(druge bolezni) bolnice pa prazne. Predvidevam, da živiš v Sloveniji. Če bi tou bila epidemija bi po mesecu in pol, ker je večinoma ljudi delalo- moralo biti najmanj 5000 mrtvih. Gledate posnetke vsak dan iste iz Italije, ne vrtijo pa posnetka, ki ga je v Lombardiji naredila angleška novinarka -PRAZNI HODNIKI IN PRAZNE BOLNIŠNICE. Posnetek je bil objavljen na Nova tv (Hrvaška )e pred 18 dnevi (provjereno in v poročilih).

   12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   19.04.2020 ob 13:30 autudoumek gost

   pa, pa pijše se ti kunec. Kitajčeki su v evropskuj pauzi napravli telku autekuf, ka se ešče Merkluvuj mejša, nemre vörvati. (Spiegel zeitung). V jesini se švabun obeta 70.000 brezposelnih v avtuindustriji pa tumi bliskumi. Tak, ka friške delajte avtudoumeke, ka te se v jesin preusmerili v pridelavo paprike pa šalate. Nedu se več švabeki nikaj vuzili v tej bunkeraj, ka nedu vö z švabske vüpali. Pa tüdi Švedi nej, kama tej kartagecuf švabo izvaža. Tak ka što ma čas, naj pubegne v pinziju, eli pa ide s kartaguja delat k pamviti eli na kmetije. Pa fajn skladajte ti kaštulice v Udröncaj.

   11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   19.04.2020 ob 13:56 pepa gost

   to se mi zdi že vsega preveč zmalipurirano

   8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   19.04.2020 ob 17:13 VSI NORCI gost

   Komplet vsi ki se tu bojnate, za oslovo senco ste veliki norci strahopetneži, ritolizci, ki javno ne upate nič povedati pa pišete. ZDAJ PA ŠE TO DA SE BOSTE LAŽJE SPOPADALI : navedite mi vsaj eno prekmursko podjetje kjer so vsaj 1 osebo preverili na virus, NIKJER NOBENEGA. Če po domovih starejših ne bi preverjali nobenega tudi nobeden ne bi zbolel od virusa, TAKO DA STE NORCI KOMPLET.

   6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   19.04.2020 ob 18:12 tako je gost

   vsi norci imaš točno prav. Če se zi iz nosa pocedi kot vedno ko se začne alergija ob začetku cvetenja, Beovička misli, da imamo vsi njen koronavirus. Čudno, da je ona vedno zdrava, še posebej ker laže sama sebi. Torej v glavi nekaj ne štima in bi ji morali priporočiti kak "lek", da se ji mozag stabilizira.

   5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   19.04.2020 ob 20:53 gost

   EDINO TI SI PAMETEN.Einstein.Čudo od človeka kaksi pameten.Še malo pa boš MED delo.

   2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   19.04.2020 ob 21:58 Lolo40 gost

   Pomurje pa gospodarstvo, itak. Tej par švabskih podjetij rišavle pomursko gospodarstvo oziroma v oni sebe delajo večji dobiček ka bi ga v nemčiji, švici itd... :)

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   20.04.2020 ob 4:06 AgostinoMarchesi gost

   Inizia a generare denaro extra online da casa più di $ 22k facendo un lavoro molto semplice solo nel tempo libero. Il mese scorso ho pagato $ 22745 da questo facile lavoro a casa. Partecipa a questo lavoro in questo momento e fa più soldi ogni mese online. Basta seguire il link web qui per iniziare...... Apri Questo Sito .......>>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   20.06.2022 ob 16:06 Marija gost

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Iščem partnerja za seks. Piši mi (vzdevek: Marija19) --> https://yourgirl.page.link/2irR ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.