https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

FOTO: Ponedeljkovo ponovno odprtje prodajaln privabilo večje število ljudi

21.4.2020  

Potem, ko je vlada prejšnji teden sprostila nekatere ukrepe ob epidemiji novega koronavirusa, so se s ponedeljkom odprle nekatere prodajne in storitvene dejavnosti.

Tisti, ki so imeli zadnji mesec dni v načrtu gradbena, inštalaterska in druga dela, so morali v času veljave ukrepov počakati z deli. Vlada je namreč 16. marca odredila zaprtje prodajaln, odprte so ostale le trgovine z živili, lekarne, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte in še nekatere specializirane prodajalne.

V postopnem sproščanju ukrepov so se v ponedeljek po dobrem mesecu dni znova odprle trgovine z gradbeno-inštalaterskim materialom, tehničnim blagom in pohištvom. Poleg teh pa tudi specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice ter nekatere servisne delavnice, med drugim delovati vulkanizerji, avtoličarji in avtokleparji.

Ponedeljkova sprostitev ukrepov je tako v nekatere od trgovin privabila večje število kupcev, ki so se podali po potrebni material. Tako je bilo tudi v Murski Soboti, kjer so kupci pri nekaterih trgovinah morali čakati preden so lahko vstopili.

Daljše vrste so bile tudi pri blagajnah, ki jih je še dodatno podaljšala varnostna razdalja med posameznimi kupci. Še vedno namreč veljajo zaščitni ukrepi: dvometrska varnostna razdalja, nošenje zaščitne maske in razkuževanje rok.

Nabor možnosti za nakupovanje se bo vnovič razširil čez dva tedna, 4. maja. Takrat bodo vrata odprle še prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov prodajnega prostora, kar sicer ne velja za tiste v trgovskih centrih. Ponovno bo mogoč tudi obisk frizerskih in kozmetičnih salonov ter salonov za nego živali.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2020 ob 20:20 Ruky gost

      Brez veze da so se ljudje začeli sprehaja tudi brez maske eni sploh več ne upoštevajo pravil od pondeljekove rahljanja situacije tak da eni kot da ni nič groza katastrofa kaj je ljudi z vami

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2020 ob 7:13 Ne laži gost

      Ka pa motaš po bautaj si nosijo maske, na proston je pa maska itak brez veze.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.