https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Solidarnostni dodatek tudi za izredne študente, postopno odpiranje šol oz. vrtcev

23.4.2020  

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je dejala, da so na seji vlade predlagali širitev solidarnostnega dodatka za študentke, ki ga bodo zdaj dobili tudi izredni študenti.

Solidarnostni dodatek za študente 

Solidarnostni dodatek v višini 150 evrov bodo prejeli tudi izredni študenti. Dodatek bo do 1. junija izplačan rednim in izrednim študentom, ki imajo stalno bivališče v Sloveniji, niso v delovnem razmerju ali samozaposleni, družbeniki ali kmetje

Ministrstvo je pripravilo tudi posebno vlogo v e-Upravi, ki jo morajo študentje izpolniti, navesti tudi podatke o tekočem računu in izbrati študijski program. Do 10. ure je bilo na ministrstvo oddanih 46.000 vlog rednih študentov, je dodala Kustečeva

Več bo znanega po 1. maju

Sicer pa se na ministrstvu pripravljajo na maturo, pa tudi na postopno odpiranje šol oz. vrtcev, več bo znanega po 1. maju, "ko si želimo, da se vendarle vrnemo v običajne ritme.

Po 1. maju bomo v sodelovanju z zdravstveno stroko pripravili načrt kdaj in v kakšnih oblikah se bo izvedlo morebitno postopno vračanje otrok v šole in vrtce," je dejala Kustečeva.

Bodo osnovnošolci in dijaki to šolsko leto še sedli v šolske klopi?

Izobraževalni proces se lahko zaključi v času, ko se začnejo šolske počitnice. Sistem je narejen tako, da se lahko zaključi šolsko leto bodisi na daljavo bodisi v razredih. Absolutno si vsi želimo, da se življenje čim prej vrne v normalno življenje, da se aktivira tudi ta socialna vloga izobraževalnega procesa, a le, če bo dovolj varno, je dejala ministrica - da ne bi ogrožali ne zdravja otrok ne tistih, ki z njimi delajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2020 ob 14:16 gost

      Razmetavanje denarja na veliko. Za zdravstvo, delovna mesta, stanovanja, domove starejših, ....... ga pa ni in ni. Drago bo to volilno podkupovanje. Plačevali to sranje bomo pa mi, ki ničesar nismo dobili.

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2020 ob 14:50 ko si gost

      bla še v levi vladi si imela neko "formo", sedaj so te desničarji spremenili, nič več nisi taka kot si bla, škoda.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2020 ob 14:52 žutkoji gost

      Delovna mesta nam zrikta Počivalšek pa prijateljska država Kitajska.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2020 ob 22:34 čondraš gost

      Pričakujem da bo vsak ki šimfa vlado, zavrnil donacijo s strani države. Tako bi država prihranili nekaj milijonov €, lapeži bi pa pokazali načelnost...sanja svinja kukuruz.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.