https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Prvih 350 evrov za prizadete samozaposlene

25.4.2020  

Finančna uprava RS (Furs) je včeraj izplačala mesečni temeljni dohodek prvim samozaposlenim, ki so zaradi epidemije novega koronavirusa utrpeli izpad prihodkov. Za mesec marec lahko na svojih bančnih računih pričakujejo nakazilo v višini 350 evrov. Nakazilo v skupnem znesku 11,2 milijona evrov je prejelo nekaj več kot 32.000 upravičencev.


Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije novega koronavirusa in omilitev njenih posledic, kot pomoč samozaposlenim predvideva oprostitev plačila socialnih prispevkov in izplačilo mesečnega temeljnega dohodka, enaka pomoč pa je predvidena tudi za kmete, družbenike in verske uslužbence.

Do pomoči so v skladu z veljavnim zakonom upravičeni tisti, ki so v marcu utrpeli vsaj 25-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem oz. v aprilu ali maju vsaj 50-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem.

Za mesec marec bodo prejeli temeljni dohodek v višini 350 evrov, za meseca april in maj pa po 700 evrov.

Za pridobitev pomoči je bilo treba prek Fursovega sistema eDavki oddati posebno izjavo, da zaradi epidemije ne morejo opravljati svoje dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu. Doslej je takšno izjavo vložilo 39.672 zavezancev, so za STA pojasnili na Fursu.

Tisti, ki so vlogo oddali do 18. aprila, gre za 30.000 upravičencev, so nakazilo dobili včeraj. Preostali bodo denar prejeli v enem od prihodnjih nakazil, ki sta predvideni do 10. maja in 10. junija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2020 ob 13:24 tako je gost

      vi kar izplačujtem mi kateri imamo tak posel pa pridno delamo na črno. Ljudje so zadovoljni, plačajo manj, ker jim davka ni treba plačat, rabijo pa nove frizure. Tudi nam je boljše, saj računa ni treba izdat, ker bi s tem dejanjem nakazali, da kršimo odlok. Janči Janša, ti še kar podaljšaj to agonijo, seveda če te kolesarniki ne bodo "odnesli". Že je pripravljena druga skupina, ti so roleraši, tretja bo pa bolj burna, glasnejša - motoristi.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.