https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Prvi odkriti primer okužbe z novim koronavirusom je iz severovzhodne Slovenije

26.4.2020  

V okviru vseslovenske raziskave so odkrili prvi na novo odkriti aktivni primer okužbe z novim koronavirusom. Okužba je bila odkrita v vzorcu preiskovanca iz severovzhodne Slovenije. Eidemiologi so ga že obiskali in poiskali tudi stike.


Kot je za STA pojasnil Petrovec, so v okviru nacionalne raziskave aktivni primer okužbe z novim koronavirusom odkrili v vzorcu, odvzetem v petek. Prve analize so pokazale, da je okužba pri preiskovancu v izzvenevanju.

Petrovec je ob tem za STA poudaril, da gre za prvi novo odkriti primer. Pred tem so namreč v okviru raziskave testirali tudi osebo, ki je za okužbo že vedela, saj je bila na testiranju v marcu že pozitivna.

V tem novem primeru so o rezultatu testa poleg preiskovanca takoj obvestili tudi področno epidemiološko službo Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je takoj tudi ukrepala.

Kot je za STA pojasnil Krek, ki ga je svet NIJZ v soboto izbral za novega direktorja, soglasje k njegovemu imenovanju pa mora dati še vlada, so epidemiologi v soboto takoj po seznanitvi s primerom obiskali preiskovanca in z njim opravili epidemiološki intervju. Tako so poiskali tudi vse stike in jim svetovali izolacijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2020 ob 14:24 Nocko gost

      Toje ziher kaksi jansov pizdek zagovorniski ka njemije skos okna viroz vdaro

      19 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2020 ob 14:34 Sredinec gost

      Janci bil si moj idol zdaj meje pa sran ka san te vollu pa potpirall,nebon vupal pred lidij pret katerimi sante zaguvarjal lopov cgan sramota

      32 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2020 ob 15:49 gost

      Debeli ta sredinec si porini v svojo smrdljivo grintavo rit.

      9 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2020 ob 17:21 že spet gost

      Bolj smo Prekmurci bliže Belorusiji, kjer se poserjejo na coronapaket (Janša bi jim ga moral predpisati), bolj nas janševe institucije imajo za budale. Svet se odpira, Slovenija zapira. Največ umrlih na število okuženih. Koja pizda materina že vodi vlado? Če kdo ve odgovor, naj ga sporoči, se dobiva septembra, da mu podarim 100 EUR. Po možnosti naj bo tisti, ki ve odgovor z desnega pola.

      16 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2020 ob 20:36 stroka gost

      Poslušmo, da se moramo držati navodil stroke. Čigave, a Slovenske, a stroke tipa BEOVIČĆ? bUDALA JE PROGNOZIRALA 90.00 OKUŽENIH IN SESUTJE ZDRAVSTVENEGA SISTEMA. Ni pa prognozirala, da imamo 1300 okuženih in na to število NAJVEČ MRTVIH. In tako sranje je stroka, ne nas nasmejavat, za stroko mora že človek izgledat človeški, ne pa ona, če se že ima za stroko, bi se vsaj lahko uredila, saj pa frizerji delajo na črno s polno paro. Poglejte Pivčevo, ta pa ima novo frizuro, vrag pa je, da ni stroka. Med stroko pa lahko prištejemo tudi Počivalška, saj ve, kako se krade in Kacina, ki ve, kako se v pijanem stanju vozi. In to so naši vzori, marš u vražju mater.

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2020 ob 20:47 gost

        Se strinjam. Ko takšni ljudje odločajo o našem življenju................ To ne bo dolgo trajalo. Ljudje spoznavajo to veliko prevaro in zastraševanje s tem virusem. 30 % zasedene bolnišnice, ljudje pa umirali v domovih starejših. Tudi ostali državljani zelo težko prišli do ustrezne zdravstvene obravnave. Zobozdravstvo je dobesedno stalo. V letu 2020 smo, nismo v letu 1910, vlada.

        16 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2020 ob 22:20 Lujzekkkk gost

      Iz kroga do petajnec vsi na test🙏🇸🇮

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.04.2020 ob 22:21 Lujzekkkk gost

      Vsi na ples ....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.04.2020 ob 22:34 LFL gost

      stroka daj ne SERI kaj pa je prognoziral levuharski TRAMPUŽ ki so ga rdečuharji kovali v zvezdena RTV-ju.On je še brcnil v temo.Da skoraj nimamo okuženih in mrtvih se lahko zahvalimo vladi JJ ki je ZELO USPEŠNA in dela DOBRO. To pa je pri levuharjih največji problem.Pojejte se smrdljivci levi.in se učite.Podlost in nesramnost je edino kar bi levuharji lahko prodajali,ja da ne pozabim tudi LOPOVŠČINA je vaš zaščitni znak.. i

      5 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.04.2020 ob 6:27 gost

      LFL-----------TA VLADA Z JANŠO NA ČELU JE NAJBOLJ SKORUMPIRANA VLADA V ZGODOVINI SLOVENIJE. JANŠA ------PRODAJA OROŽJA, MERCATOR, PATRIJA, DENAR IZ BOSNE, JANŠA RITOLIZEC ORBANA, MASKE ITD. NAJVEČJA SRAMOTA JE TA VLADA Z JANŠO IN NJEGOVIMI NESPOSOBNIMI MINISTRI. ŠE MALO IN SLEDI INTERPELACIJA.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.04.2020 ob 10:57 LillaIa gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ..................................... >>>>>>­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.04.2020 ob 9:42 gost

      zelo neodgovorno obnašanje ko vsak dan in to iz drugih občin prohajajo s psi se družijo nabijajo muziko med prekrškarji tudi osebe na državniških občinskih upravah ki nas domačine ogrožajo V lastnih domovih smo ogroženi .Mask ne nosijo .....

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.04.2020 ob 10:55 Lendavski nadvojvoda gost

      Prestrašeni gost,napovedujem ti,skrivanje v hiši ti ne pomaga,umrl boš,zagotovo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.