https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Podarite rabljeni računalnik šoloobveznim otrokom

29.4.2020  

V Klubu prekmurskih študentov so se na podlagi potreb odločili pridružiti akciji zbiranja računalnikov za šoloobvezne otroke. S tem se pridružujejo projektu, ki ga že izvaja Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src in s katerim bodo pri zbiranju tudi sodelovali. V akciji sodeluje tudi Društvo prijateljev mladine Murska Sobota.


Življenje v Sloveniji se je na začetku pomladi drastično spremenilo. Razmere, ki so nastale zaradi pandemije koronavirusa, pa so postavile pred izziv tudi šolstvo. Šolske klopi so zamenjale domače kuhinjske in pisalne mize, pri prenosu znanja pa je pomembno vlogo prevzel računalnik.

Kljub prizadevanjem šol, ki po svojih najboljših zmožnostih poskušajo zagotoviti kvalitetno poučevanje na daljavo, pa vsi učenci nimajo enakih pogojev za učenje. Na podlagi zbranih informacij so v Klubu prekmurskih študentov ugotovili, da je tudi v lokalnem okolju še vedno ogromno učencev, ki zaradi socialno-ekonomskega položaja nimajo dostopa do računalniške opreme, potrebne za dosledno učenje in opravljanje šolskih obveznosti.

Na podlagi potreb so se tako v Klubu prekmurskih študentov odločili pridružiti akciji zbiranja računalnikov za šoloobvezne otroke. S tem se pridružujejo projektu, ki ga že izvaja Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src in s katerim bodo pri zbiranju tudi sodelovali. Pri akciji pa pomaga tudi Društvo prijateljev mladine Murska Sobota.

Vse posameznike in organizacije, ki imajo delujoče računalnike, ki jih ne potrebujejo in so jih pripravljeni darovati naprej, tako vljudno vabijo, da se pridružijo akciji in s tem pomagajo posameznikom in družinam, ki bi jim podarjen računalnik bistveno olajšal učni proces in življenje.

Za pomoč, vprašanja in predloge, se lahko obrnete na e-mail lara.crnko@kps.si ali na telefonsko številko 031 786 957. Vse informacije se nahajajo tudi na spletni strani Kluba prekmurskih študentov na https://kps.si/novicke/zberimo-racunalnike-za-soloobvezne-otroke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2020 ob 11:58 Agostino gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ................................................. >>>>>>­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.