https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Slovenija in Hrvaška o možnostih odpiranja državne meje za slovenske turiste

29.4.2020  

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek in hrvaški minister za turizem Gari Cappelli sta se danes v Zagrebu pogovarjala o ukrepih in načrtih za delovanje turizma v času izbruha novega koronavirusa.


Ministra sta med drugim soglašala, da je treba najti načine vsaj za obiske slovenskih lastnikov nepremičnin na Hrvaškem.

Na Hrvaškem je približno 110.000 zasebnih nepremičnin v lasti slovenskih državljanov. Spodobi se, da bi jim dovolili obiskati njihova poletna bivališča, je po navedbah hrvaškega ministrstva za turizem dejal Počivalšek.

Počivalšek: Slovenija optimistična o možnosti vzpostavitve vsaj delnega turizma na Hrvaškem do poznega poletja

Slovenija je po njegovih besedah optimistična glede možnosti, da bi vsaj delno vzpostavili čezmejni turistični promet s Hrvaško, če ne prej, vsaj do poznega poletja in pod posebnimi pogoji glede zdravstvene zaščite. Dodaja, da sta Slovenija in Hrvaška po njegovih besedah tradicionalno turistični in prijateljski državi, njuna naroda pa veljata za dobre gostitelje.

Slovenski gosti so eni najbolj zvestih in številnih na Hrvaškem, državi pa na področju turizma odlično sodelujeta, je poudaril tudi Cappelli. Na Hrvaškem je bilo lani skoraj 1,6 milijona slovenskih obiskov in nekaj manj kot 11 milijonov slovenskih nočitev.

Pristojni se po njegovih besedah pogovarjajo o možnostih za odpiranje meja ter o načinih za zagotovitev vseh potrebnih ukrepov in procesov, da bi slovenski državljani lahko preživeli poletne počitnice na Hrvaškem.

Posebej so obravnavali slovenske državljane, ki imajo na Hrvaškem nepremičnine in premičnine, pri tem pa poskušajo najti rešitev, da bi ob spoštovanju vseh epidemioloških ukrepov lahko prišli do svojega premoženja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2020 ob 13:38 Sonce gost

      Morje,,morje,,kaki bum nagle spremembe letos neder morja,vse bo drugac ,nebo sole ,,stiri kapljice deza pase virus dol spral,cudno res cudno,

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2020 ob 14:30 Pista gost

      no bratje hrvati ,zdaj je prišel čas ,da pričnete s prisluhi slovencem, da pošljete vojsko v piranski zaliv ,še malo nazaj kako so se politiki smejali ,kako so slovence zafrknili pri arbitraži ,čudi me kako se mediji ukvarjajo s hrvaškim turizmom in ne slovenskim kako čim prej priti na jadran,hrvati so svojim dali 383 ev ,ki jih lahkokoristijo na hrvaškem ,da nebi kateri odšel v slovenijo ,zato naj slovenija ves regres ,da v bonih ,ki bodo lahko uporabni za prehrano in turistične namene v sloveniji,slovenija pa naj tudi uredi ,da bo vsak ,ki bo šel v tujino na dopust in tam dobil virus sam plačal zdravljenje,

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 13:51 fešta gost

        Ti si bimbo. Si tisti čelavi, ki rad v cerkev hodi? za + 7 proti - 8 saj ne bi hodil v cerkev ampak v partiji me niso hoteli imeti !!

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2020 ob 15:18 gost

      Ljubitelji purgerjev zdaj pa hitro čez Kolpo in tudi tam ostanite.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2020 ob 15:36 Komaj čakam , gost

      ka mo lejko šao na najlepše morje Hrvatsko , pla- plavi se jadran talasa , odmara se radnička klasa , sve ih osviježilo more , idu u pobjede nove .

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2020 ob 15:42 gost

      HRVAŠKO MORJE, HRVAŠKA GLASBA, HRVAŠKE ŽENSKE, HRVAŠKA HRANA - Z A K O N.

      10 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 22:45 čondraš gost

        Ti bedak pa živiš v Sloveniji..aja, Hrvatske plače pa niso zakon, ej ustaša..toliko o ponosu, konča se z denarjem ;).

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.04.2020 ob 16:27 Tomi 5 gost

      Konec maja bo že uživancija. Gremo na morje!!!! Pa so rekli, dva tedna nazaj, da letos ne bo nič.. Malo morgen. Še vedno je denar sveta vladar .

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 16:32 gost

        To je rekel direktor bolnišnice Golnik. Zgleda, da ne pomeni nič in ga stroka in politika ne upoštevata.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.04.2020 ob 16:54 gost

      VSI NA HRVAŠKO MORJE.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.04.2020 ob 17:28 gost

      To je za bedake ki so v življenju bili samo na Hrvaškem in nikjer drugje. Isto tak da ne vidiš dalje od nosa.

      16 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 17:34 gost

        Kje si pa ti bil? V Turčiji, ko ti je kelnar svoj zamazan prst v tvojo pijačo namakal preden si jo spil. Ko ti je to scanje na mizo prinesel, ti je pa v svojem jeziku rekel: " Stari jebi se " in se smejal zraven. Ti ga pa nisi razumel in si mu še 10 evrov napitnine dal.

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 17:47 Tomi 5 gost

        Ne sodi po sebi, Bil sem v več različnih državah evrope in sveta. Hrvaška je še vedno odlična,. Nekaterim je všeč drugim ne. Sprejmimo, bodi prijazni in tolerantni en do drugega. Saj smo prekmurci znani po tem, ali se mogoče motim.

        13 7 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.04.2020 ob 18:00 sonček gost

      Ja, super, na hrvaško se bo lahko šlo, v drugo občino pa ne, razumi, kdor more. A ja, joj, seveda razumen. Privilegij za bogate, ki imajo vikende pri sosedih, njih seveda ne smejo omejevat, raja pa naj bo doma in ima prepoved gibanja. Jasno pokazano, da smo večina (leva in desna) ki nimamo vikendice v tujini, za našo oblast drugorazredna raja.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.04.2020 ob 18:05 gost

      A tak? Na hrvaško morje bogatuneki lejko idejo, ge pa svoje sorodnike v Maribor lejko samo preko skypa gledam..jebem vam sunac, da vam jebem.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.04.2020 ob 18:48 gost 2 gost

      Na hrvaško morje? Nikoli. Že leta tja ne hodim in je stramota, da Slčovenci rinete tja, kjer ste drugorazredni gosti. Zdaj vabijo Čehe ,nas pa niti ne omenjajo, kdo jim je pa reševal turizem? Bedasti slovenci, ki so priščio iz zarukanih vasi, bvidli morje in mislijo, da je to največ kar lahko vidiš na asvetu. Turčija, Grčija, Španija itd. so zakon za hrčeke. Spet smo pri primitivni raji, ki za n ekaj dni osoljenega dopusta, pozabi na vse in oprostoi bvse, samo, da je na hrčkastem m orju. Se pa bo tudi turizem spremenil in že zdaj takšni turisti, kot ste vi, ki drugega kot to ne poznate, ne bodo več dobrodošli.

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      29.04.2020 ob 20:59 gost

      Tvoji Hrvaški hotelirji in kelnerji se v TURČIJO lahko hodijo UČIT kaj je turizem in kako se je treba do turista OBNAŠATI.Hrvati so še v megli. Ravno v TURČIJI še nisem bil ,čeravno mi jo omenjaš.Govoril pa sem z mnogimi znanci ki so bili vTurčiji že nakaj krat.VSI TRDIJO DA JE TURČIJA ŠPICA V SREDOZEMLJU.( če veš kje je Sredozemlje ,pojdi na zemljevid)samo se spomni o je bila NŠ MURA na pripravah vTurčiji kak halo so nekateri zganjali okrog hotela kjer so bivali.Ja pizdo tam so vsi hoteli v takšnem rangu.Tvoji socialistini pa so na Hrvaškem.Pa uživaj še naprej.dali si me shvatio.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 21:25 gost

        Raje piši v prekmurščini, ker hrvaščine ne obvladaš. Glej, da ti objasnim. Midva z ženo greva na morje zato, da uživava v lepoti morja, otokov, narave, okolja, dobre hrane, pijače, skoraj domačega jezika in domače glasbe, prijetnega kopanja v čistem morju, nabiranja školjk, vožnje z ladjami, ............ Ne zaradi lepih nogometnih igrišč in nekaj lepih sob. Kar se tiče elitnih hotelih, jih je pa na Hrvaškem več kot v Turčiji kamor zahajajo Slovenci. Proti hrvaškemu morju in letovanju ste samo tisti desničarji, ki sovražite Hrvate in prejšnjo državo Jugoslavijo. A to je vaš problem, ne moj. Tudi v Grčiji ni naj, naj kot nekateri nabijate, ker sem tudi tam bil. Za drugo leto vam predlagam madžarski Balaton. Tam je super naj, naj.

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      29.04.2020 ob 21:30 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,ti kar bodi v Ustašiji,kjer pljuvajo nate ,pa v tvoj krožnik tudi.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      29.04.2020 ob 21:38 gost

      Ti me hrvaščine že ne boš učil ker si magarec.Čehi in Slovaki so raje videni gosti na hrvaškem kot vi SLO butlni ki se greste tja poniževat za svoj denar.Edino kar se z tabo strinja je okoli Grčije Saj nisem rekel da je tam vse super.to si ti navedel.Še enkrat si preberi kaj si napisal .SELJAK.V hrvaščini sem napisal en stavek konju jedan.Kužiš li rataru.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      29.04.2020 ob 22:13 čondraš gost

      Na Hrvaškem je približno 110.000 zasebnih nepremičnin v lasti slovenskih državljanov....in potem jamrate kur.ci klinčevi kako vam je hudo v kapitalizmu ! Hvala bogu, da se rešimo za dva meseca pederajsastih komunajzerjev, marš na Hrvatsko za 2 meseca se pajsat v prikolice, pa se namakat v hrvtsko scanjco.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      29.04.2020 ob 22:40 gost

      Banda komunajzerska to so tisti ki so zajebavali pošteno rajo - delavce.Tja spizdijo kjer jih noben ne pozna da imajo mir.Upam da jim hrčki v kratkem dvignejo DAVKE, v nebo.U boj za narod svoj.Naj samo gulijo.Tudi DF ima gorice? tam ga ne vidijo in tudi on ne more nobenemu pogledati v oči.Peder levi - pokvarjeni.Ali pa imaš gorice v USTAŠIJI? Dvomim da kdo pije njegovo čvajgo,ali pa te je tak dva dni drislavi.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 8:50 gost

        Sem že večkrat napisal, da imam vinograd in vikend ( podedovano ) v Lendavskih goricah. Imam pa modro frankinjo in ne čvajgo. Nisem ničesar ukradel, zato upam mirno vsakemu pogledati v oči.

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      30.04.2020 ob 8:31 gost

      jebala te rodbina v MB.Idi tja potegni se jim v RIT in tam tudi OSTANI.Ne pozabi se namazati, šlo bo lažje.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      30.04.2020 ob 8:50 Pista gost

      nimam nič proti hrvaški,apak proti politiki hrvaške do slovenije,že celih 30 let delajo proti sloveniji ,vse kaj z njimi sklenemo zavržejo , koliko smo že plačali glede lj banke ,sami pa nepriznajo koliko oni dolgujejo banki ,da nenaštevam naprej ,jederska el ,odpatki ,teran ,skpno premoženje jugoslavije,arbitraža odstopili in slovenija zato nosi sama stroške ,zdaj pa je slovenec dober ,želijo koridor ,se pravi slovencem avtomobilski dim ,njim pa turiste,zdaj je pravi čas ,da skupaj pokažemo ,da njihova politika do slovenije ni prava,da smo dobri samo takrat ko nas rabijo

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 9:03 gost

        Kaj le ima politika skupnega z dopustom na morju veste samo desničarji. Mene in mojo družino politika ne zanima, ko gremo na dopust. To, kar si naštel, pa še zdaleč ni tako, kot si napisal in kot te krmijo na Janševi televiziji.LB JE OROPALA HRVAŠKE VARČEVALCE. Tu ni debate, je dejstvo. Piranski zaliv je vedno ( v času Jugoslavije ) bil pol naš, pol hrvaški. Dalje škoda pisat, ker si preveč napumpan od laži. Pojdi v cerkev - po 4. maju - in se izpovej, ker imaš zaradi laži veliko grehov.

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      30.04.2020 ob 11:40 gost

      ti si kmet ,sigurno si čefur.Svudrija ja bila ZMERAJ v SLO katasterski občini PIRAN.So pa rdečkoji na čelu zkučanom to prpustili svojim ;bratom; hrčkomki zdaj več nočejo nič slišati za pogajanja.Geografijo si imel cvek ,tak da ne motaj kaj je bilo fifti fifti.Grhi se odpustijo vaše levuharske kraje pa nikoli NLB pranje terorističnega Iranskega denarja vsak rdečko na vrhu je dobil nekaj od tega denarja.Vam naivnežem pa kažejo mesec v vodi.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.