https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada dala zeleno luč za postopno odpiranje vrtcev in šol

2.5.2020  

Vlada je prižgala zeleno luč, da ministrstvo za šolstvo začne priprave na postopno odpiranje vrtcev in šol z 18. majem, sprva le za prvo triado OŠ in zadnje letnike srednjih šol, je za oddajo 24ur dejala ministrica Simona Kustec. Šolanje bo tudi jeseni verjetno potekalo kot kombinacija učenja na daljavo in pouka v razredu. 


Kustečeva je dejala, da vrtce prvenstveno odpirajo zaradi varstva, saj se starši vračajo na delovna mesta, podobno deloma velja tudi za prvo triado. Vrata bodo odprle tudi glasbene šole, za zadnje letnike ljudskih univerz se bo omogočila tudi možnost, da zaključijo izobraževanje. Vrata bodo odprli tudi zavodi za otroke s posebnimi potrebami, v šolo bodo poklicani tudi tisti učenci, ki morajo popraviti negativne ocene.

"V primeru, da ne bo prišlo do idealnih zdravstvenih razmer, da bi dobili informacijo, da ni več razglašene epidemije, bo za ostale razrede izobraževanje na daljavo potekalo do konca šolskega leta," je potrdila. Napovedala je tudi iskanje rešitev za dijake, triletnih poklicnih šol, ki so bili večino leta na praksi, sedaj pa bodo morali na zaključne izpite.

"Kustečeva si sicer želi, da bi se vsi učenci lahko vrnili v šole, vendar v trenutnih razmerah to ni mogoče, zato je treba poiskati rešitve, ki bodo najboljše za večino.

Jeseni kombinacija učenja na daljavo

Po njenih besedah so doslej pridobili veliko izkušenj, ki bodo vplivale tudi na to, kako se bo izobraževalni sistem postavil jeseni, saj se zdi, da se ta ne bo nadaljeval na običajen način, temveč bo treba poiskati primerno kombinacijo izobraževanja na daljavo in v šoli," poroča STA.

"Preigravali smo kar nekaj možnih scenarijev, po katerih bi čim več otrok pripeljali nazaj v razrede. Ta ki je pred nami, se je izkazal kot najbolj optimalen v danih okoliščinah," je še poudarila ministrica.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2020 ob 21:37 Zkp gost

      Vsi bi morali nazaj v solo. Zdaj je idealna prilika, lepo vreme, delno pouk zunaj... Septembra pa spet modrija in bremzanje... Vsi v solo, ce se lajko ide v cerkev, pa de se slo na hrvasko, pa nakupovalne centre - ka je te sola drugace. Se manj rizicna za deco...

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.05.2020 ob 22:39 Pepi gost

      Otroci bi morali v šolo, da se družijo. Vsi nimajo enakih pogojev za delo. Nekateri res delajo, drugi pa nič.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2020 ob 12:55 ZXZXZX gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP 

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.05.2020 ob 8:04 Onlytime gost

      Se ne strinjam s tem, da naj gredo vsi v šolo. Sploh veste, koliko otrok je na šolah v zaprtem prostoru? Se zavedate, da bodo učitelji težko vzdrževali distanco med njimi? Se zavedate, da je nemogoče razkuževati vsako stvar v šoli na uro ali po vsaki uporabi? To bo zmešnjava na kubik. Ne primerjat trgovin in ostalih dejavnosti s šolami. V trgovino vstopajoposamično ali pa v manjšem številu, v šole in vrtce pa vsi naenkrat.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.