https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V DSO Ljutomer včeraj potrdili še eno okužbo, trenutno okuženih 21 stanovalcev

6.5.2020  

V Domu starejših občanov Ljutomer so v torek zabeležili še eno novo okužbo s covid-19.

V torek je bilo v DSO Ljutomer odvzetih 52 brisov. Testi so potrdili okužbo pri eni osebi, 15 oseb pa je ozdravelo, od tega 11 stanovalcev in štirje zaposleni.

Skupno je bila v domu okužba potrjena pri 133 osebah, in sicer 98 stanovalcih in 35 zaposlenih. Med njimi je 88 oseb že ozdravelo. V domu je trenutno okuženih 21 stanovalcev, njihovo stanje pa je stabilno, so sporočili iz DSO Ljutomer.

Ena okužena oseba je trenutno v bolnišnični oskrbi, tri pa so v karanteni doma.

Stanovalce zelo razveseljuje glasba okrog doma, ko jo vsak dan ob 11. uri izvajajo prijazni Ljutomerčani in jim s tem sporočajo, da niso sami in so z mislimi mnogi z njimi. Veseli so tudi obiskov socialne gerontologinje in klicev organizatorke socialne mreže. Ne skrivajo pa tudi načrtov, saj že snujejo nove projekte v delavnicah, težko pričakujejo dan, ko se bo življenje v domu normaliziralo in bodo lahko spet zadovoljno in polno zaživeli. Zelo si pa želijo obiskov svojcev, pa tudi če bodo ti v tem trenutno organizirani samo na daljavo brez stikov, so še sporočili iz ljutomerskega doma.

Foto: Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2020 ob 10:52 gost

      Na portalu Necenzurirano si preberite članek Čistka med epidemiologi in komentarje na članek. Janša potrebuje svoje kimavce. Trije specialisti, ki veliko vedo, so morali oditi, ker so povedali svoje strokovno mnenje in se niso strinjali z nesmiselnimi Janševimi ukrepi. Da nekdo, ki je samo doktor in se celo življenje ukvarja samo z zdravljenjem drogerašev več zna o epidemijah od primarija profesorja doktorja Ivana Eržena, ki ima znanje o epidemijah v malem prstu, še otroci v vrtcu ne verjamejo.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2020 ob 11:30 gost gost

      Saj so pa do zdaj zamenjali vse, kar jim ni bilo po volji. Ni važna kompetenca, glavno, ka si naš. Pa kakšne bedarije si za ukrepe zmišlavajo. Marsikje, v Švici, Nemćiji, Franciji itd, ni potrebno nositi mask, tu pa moramo, ker so jih pač predrago kupili z našim denarjem, da bi zdaj stale v skladiščih. Ta golazen mora oditi, z njimi pa lahko vi vsi, ki jih mate tak radi. Pa en krat že pov ejte zakaj.? Kaj so tak dobrega naredil? Vsaka Jajojova vlada, niti imena mu ne želim napisati,, je bila do zdaj prava katastrofa in poguba.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2020 ob 12:50 gost

        Drugo leto takega časa se slišiva, če boš delo sploh imel ( a ). Delal ( a ) boš brez dodatkov za veliko nižjo plačo po 12 ur dnevno.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2020 ob 14:12 gost

        Pametnjakovič 14:08 .... kje pa delaš? Kaj, če pa tudi delodajalca vrag vzame zaradi Janševih ukrepov?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2020 ob 14:20 gost

        14:15 ........ zdravstvo res ne more propasti, lahko pa ti ostaneš brez dela. Ali boš pa dalj časa delal za manj denarja. Sprijazni se s tem. Janša je razdelil bonbončke za volilne glasove. Za nekaj mesecev sledi nekaj podobnega kot leta 2012 ZUJF in ZPIZ - 2.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2020 ob 14:31 gost

        Že zdaj delamo po 12 ur in to za bombončke. Manj kot minimalne plače mi res ne morejo dati, tako da je ta dodatek, ki je za tebe tako sporen, kar dobrodošel.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2020 ob 14:35 gost

        Že tako delam 12 ur in to za bombončke. Manj kot minimalne plače pa mi res ne morejo dati, tako da je ta dodatek, ki je za tebe tako sporen, kar dobrodošel.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.05.2020 ob 14:59 gost

        14:31 ......... nikjer nisem zapisal, da je ta dodatek sporen. Napisal sem na desetine komentarjev, kjer sem pisal o tem, da razmere in plače v zdravstvu, v domovih starejših, ....... niso urejene. Niti normativi, niti ostalo. Bojim se, da bo ta 12 urni delovnik, ki je začasen, postal stalnica. Zvso odgovornostjo zapišem, čeprav sem tudi sam upokojenec, da bi tisti veliki milijoni evrov, ki so bili brez vsake potrebe dani upokojencev, šli za volilne glasove. ČE BI TA DENAR DALI V DOMOVE STAREJŠIH ZA NORMALNO ŠTEVILO ZAPOSLENIH TAM, ZA NORMALNO DELO ZAPOSLENIH TAM, ZA BOLJŠE POČUTJE IN OSKRBO STAREJŠIH TAM, BI VELIKO, VELIKO VEČ NAPRAVILI. Želim ti normalen delovnik in višjo plačo.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2020 ob 11:49 gost

      Tomaž Gantar, Bojana Beović, Milan Krek, Zdenka Čebašek TRAVNIK. Naj mi nekdo napiše, če je možna še slabša kombinacija.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2020 ob 11:59 Hendricks gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP   

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.05.2020 ob 12:00 MS gost

      Daj Nemec , pakiraj ze, bomo pomagali kufre nest

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.05.2020 ob 13:30 gost

      Zakaj ne objavljate vseh komentarjev?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.05.2020 ob 13:53 gost

      Pred nekaj meseci sem na televiziji poslušal debelega in čelavega poslanca, nekdaj enega od direktorjev tovarne Mura v času, ko je tovarna propadala, Jožefa Horvata ( takrat je bil še v opoziciji ) kako imajo oni ( NSi ) odlično napisan zakon o dolgotrajni oskrbi in vseh normativih za domove starejših. Pri tem pa siromaček ni vedel niti tega, da so privatni ( zasebni ) domovi dražji od javnih ( državnih in občinskih ). Jožef, zdaj si na oblasti, v parlamentu imate večino, pobrigaj se, da bodo vaši " idealni " zakoni sprejeti. Ni mi jasno kako lahko ljudje večkrat zaporedoma volite za poslance takšne ljudi. Pa onega poslanca, ki komaj vstane s sedeža in niti nekaj stavkov, napisanih na listek, ne zna tekoče prebrati, Franca Juršo. Oba sta pa glasovala za zakon ZPIZ - 2, po katerem imajo na novo upokojeni od 1.1.2013 sramotno nizke pokojnine za 40 let dela v višini 57 % pokojninske osnove. Vi ju pa še dalje volite. Da ne bo kakšen goreč vernik slučajno zapisal, da je to napad na vernike in cerkev. Ni, to je samo resnica o teh dveh poslancih, ki že leta in letapomagata izglasovati zakone, po katerih moramo živeti. Glasovala sta tudi proti ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Razmislite na prihodnjih volitvah koga volite.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.