https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V ponedeljek bo spet stekel javni potniški promet

6.5.2020  

Javni potniški promet bo, potem ko ga je vlada s 16. marcem zaradi epidemije začasno prepovedala, v ponedeljek ponovno stekel, so potrdili na Ministrstvu za infrastrukturo.


Ministrstvo se s ponudniki storitev še dogovarja o ukrepih, ki jih bodo morali slednji spoštovati, javnosti pa jih bo ministrstvo predstavilo do konca tedna.

Vlada je v minulih dneh napovedovala, da bi javni potniški promet lahko sprostili 11. maja, danes so na pristojnem ministrstvu ta datum tudi potrdili. So pa pojasnili, da se s prevozniki usklajujejo o varnostnih ukrepih, ki jih bodo morali izvajati.

foto: arhiv Pomurec

Na ponovno sprostitev potniškega prometa se že pripravljajo tudi na Slovenskih železnicah (SŽ), kjer bodo ukrepe predstavili v petek. Prevozniki so sicer ob pojavu koronavirusa v Sloveniji že izvajali nekatere omejitvene ukrepe. Avtobusni prevozniki so denimo potnikom vstop dovoljevala le na zadnjih vratih.

Vlada je sicer odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa sprejela sredi marca, občine pa so nato v odgovor obiskovalcem in prebivalcem mest ponudile brezplačno parkiranje na javnih površinah. S tem tednom je parkiranje v mestih spet plačljivo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2020 ob 20:42 tou gost

      se čaka, ka mu se penzionisti zašenki vuzili z guričkega v center prekmurja.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2020 ob 21:13 Ne laži gost

      V trgovinaj eden na drugon, pri javnon prometi pa filizofejrajo do onemoglosti. Nesposobna pokvarjena vlada nas uničuje sakši den bole.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2020 ob 11:44 Catherine gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP   

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.