https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Med Slovenci vse manj zaskrbljenosti glede novega koronavirusa

8.5.2020  

Vseslovenska raziskava, ki jo od začetka epidemije izvaja agencija Aragon, je po zadnjih podatkih pokazala, da so Slovenci vse manj zaskrbljeni glede novega koronavirusa.

Zaskrbljenost se je zmanjšala

V prvem tednu maja je bilo glede covida-19 zaskrbljenih le še 27 odstotkov Slovencev, med tem ko je bilo v zadnjem tednu marca  zaskrbljenih 51 odstotkov. V drugem tednu aprila  je bila zaskrbljenost 37 odstotna , v tretjem tednu aprila pa 32 odstotna.

Manjša se tudi dojemanje resnosti razširjenosti koronavirusa v Sloveniji

V zadnjem tednu marca je stanje kot resno ocenjevalo 73 odstotkov Slovencev, v drugem tednu aprila 45 in v tretjem tednu aprila 32 odstotkov. V prvem tednu maja pa je razširjenost covida-19 kot resno ocenjevalo le še 27 odstotkov Slovencev.

Tudi strah pred okužbo se zmanjšuje

Kot kaže raziskava covid-19 Insight, se posledično manjša tudi strah pred okužbo. V zadnjem tednu marca je bilo okužbe zelo strah 44 odstotkov Slovencev, v drugem tednu aprila 35, v tretjem tednu aprila 27, v prvem tednu maja pa je okužbe zelo strah še 26 odstotkov Slovencev.

Aragon je spletno anketo naredil med 1. in 4. majem na vzorcu 1508 ljudi, starih med 15 in 75 let.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2020 ob 9:40 gost

      Počasi bodo tudi tisti manj pametni spoznali, da je bil to svetovni nateg stoletja. Bolj pametni smo to že na z7ačetku vedeli. Za posledicami tega natega in nepotrebnih ukrepov bomo pa trpeli oboji. Tisti, ki so to zakuhali, bodo pa še bolj obogateli.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2020 ob 10:46 gost

        Panika res ni potrebna ...zaradi natega pa se verjetno vseeno ne bi ustavil ves svet, nekaj pametnih ljudi verjetno obstaja! Lahko pa zanikanje prinese tudi kakšno neprijetnost, če ne za vas - mogoče za druge!

        9 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2020 ob 12:01 gost

        Kaj hočeš povedati, da so na Švedskem, Slovaškem, v Belorusiji, Singapurju, ........ manj pametni ljudje kot v Sloveniji?

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2020 ob 13:02 gost

        12:32....... BUDALO ZATEGNJENO TEBI NI REŠITVE TAK SI NOR IN VERJAMEŠ V VSAKO PRAVLJICO. POZNAŠ KOGA, KI JE UMRL ZA TEM VIROSEM?

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2020 ob 11:41 pomali gost

      in to me skrbi......gratali bomo neodgovorni!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.