https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ponovno se uvaja izvajanje zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev

8.5.2020  

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19.

S tem vlada ponovno uvaja izvajanje vseh zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev, vendar pod posebnimi pogoji. Ti pogoji bodo določeni v Odredbi o začasnih ukrepih na področju opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19. Tako odlok kot odredba bosta začela veljati 9. maja 2020.

Odredba določa, da je zdravstvena obravnava na vseh treh ravneh – primarni, sekundarni in terciarni – zagotovljena le osebam, ki imajo negativno epidemiološko anamnezo in ne kažejo kliničnih znakov okužbe dihal. Vse ostale osebe se obravnava v skladu s priporočili in navodili za izvajalce zdravstvene dejavnosti, ki veljajo v času epidemije COVID-19. Izvajalci zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti morajo pri izvajanju storitev upoštevati priporočila za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, in mnenja razširjenih strokovnih kolegijev za posamezna zdravstvena in zobozdravstvena področja, so sporočili iz urada vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2020 ob 19:57 gost

      Ka so do zdaj tej gospoudje doktori pa medicinsko osebje li delali -

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2020 ob 19:59 gost

      KOLIKO LJUDI JE ŽE IN ŠE BO UMRLO ZARADI NEDOSTOPNOSTI ZDRAVSTVENIH STORITEV????

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2020 ob 22:16 čondraš gost

        Popolnoma nobeden, nobene obdukcije ni bilo na to temo, noben nobenega ne pozna ki bi umrl v tem času, ker bi mu bila odtujena pravica do zdravljennja, za vs etežko bolne in urgentna stanja sploh ni bilo omejitev za obisk pri zdravniku itd...vprašanje se postavlja, koliko simulantov je ostalo doma, ki najraje cele dneve visijo v ambulantah in kradejo čas resnično bolnim ?

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2020 ob 11:37 gost

        Čondraš, ti si takšno tele, da večjega ni v Prekmurju. Vse bolezni v Sloveniji so z nastopom Janševe vlade čudežno izginile. Niti enega nezaposlenega v tem času Janševega " blagostanja " ni bilo?? Bolnišnice so bile 100 % zasedene, v zdravstvenih domovih so na polno delali, nihče v tem času ni potreboval zobozdravnikov, nihče drugih nujnih pregledov, zdravljenj, terapij, slikanj, .............??? Bedak si se narodil in boš ostal. Tele cepljeno in posrano.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.