https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Lastniki nepremičnin lahko gredo na Hrvaško

10.5.2020  

Od danes lahko slovenski državljani, ki imajo na Hrvaškem nepremičnino ali plovilo, prečkajo mejo in ob upoštevanju epidemioloških ukrepov obiščejo svojo lastnino. Hrvaški zavod za javno zdravje je objavil natančna navodila glede izjem in pravil ob odprtju mej za državljane EU, ki morajo na Hrvaško iz gospodarskih ali osebnih razlogov.

Hrvaški zavod je v soboto pozno zvečer objavil, da lahko slovenski državljani, ki imajo na Hrvaškem nepremičnino ali plovilo, svobodno prečkajo mejo.

"Kot pogoj za vstop na Hrvaško morajo državljani EU med drugim predložiti bodisi dokumentacijo, ki se nanaša na lastništvo nepremičnine oziroma plovila bodisi povabilo poslovnega subjekta, zaradi katerega potujejo na Hrvaško. Policistom pa bodo morali povedati, kam so namenjeni, kje bodo bivali, koliko dni nameravajo ostati in jim pustiti telefonsko številko.

V okviru rahljanja ukrepov ni več predvidena 14-dnevna obvezna karantena, se pa morajo tisi, ki bodo prišli na Hrvaško, držati epidemioloških ukrepov, s katerimi jih bo seznanila policija ob vstopu v državo. Pomembno je, da imajo v prvih 14 dnevih bivanja čim manj stikov z drugimi, zunaj opravljajo najnujnejša dela, pri gibanju na prostem pa upoštevajo varnostno razdaljo oziroma nosijo zaščitne maske," poroča Sta.

Tujci si bodo morali dnevno meriti temperaturo in se javiti najbližjemu epidemiologu po telefonu, če bo ta presegla 37,2 stopinje Celzija ali če bodo imeli simptome bolezni. Svojega bivališča naj v tem primeru ne zapuščajo.

V okviru odloka veljajo nekatere izjeme, med drugim za čezmejne dnevne delovne migrante, osebe, ki se udeležijo pogreba bližnjega sorodnika v sosednji državi, tovorni promet, tranzitne potnike ter dvolastnike ali najemnike zemljišč, ki so državljani Slovenije, Avstrije, Italije in Madžarske.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2020 ob 19:58 Sonce gost

      Kam pa kam a ni več virus kam pa je le ispuhtel. Napovedi so bile grozne glede morja pa vsega ostalega. Z strani strokovnjakov kam ste skrili virus. Zunaj se je samo Matilda lahko sprehajala. Zdj pa je vse ispuhtel naenkrat. Čuden virus res čudno.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2020 ob 20:16 gost

      Ta virus je čuden tak kak ti, tudi ti si virus, ki onesnažuje naše lepo prekmurje.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2020 ob 21:08 čondraš gost

      Lastniki nepremičnin lahko gredo na Hrvaško...hvala Bogu , to so v večini tako komunajzerji ki so pokradli sindikalne prikolice, marš dol levuharska banda pa doli ostanite.

      8 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2020 ob 21:16 gost

      O čudnem virusu vam je tupil TRAMPUŠ.Vaš smotani levuhar.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.05.2020 ob 21:48 gost

      Najvecji virus si ti debeli bolj onesnazenega ni.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.05.2020 ob 8:09 ENOSMERNA POT gost

      LAHKO GREDO NA HRVAŠKO, SAMO VPRAŠANJE ČE BODO NAZAJ PRIŠLI.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.05.2020 ob 11:46 gost

      naj kar tam ostanejo. Hiša - - stanovanje tu v SLO nepremičnina na CRO.Sigurno pridobljeno na nepošten način.N aj jih imajo kar tam,bodo že vdeli čez leto ali dve kak je če si spustiš UŠ za vrat.Dobro so hrčki rekli ko so komunajzerji želeli kupit SUNČANI HVAR - - - svima prodati samo SLOVENCIMA NE.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.05.2020 ob 12:09 Eligio gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.05.2020 ob 15:48 gost 2 gost

      Ja, lahko gredo, samo pod kakšnimi pogoji? To je sramota , delanje n orca iz ljudi, predvsem Slovencev, zavajanje in n orčevanje. Če vam je toliko, da greste pa pojdite pravijo, vendar pod takšnimi pogoji, da bi se vsak normalen obrnil in rekel, nikdar več. Zdaj vidite ,koliko ste bili vredni vi, ki ste vlako leto rinili tja. Tam pa so vas goljufali in se norčevali iz vas tretjerazrednih gostov. Sicer je pa znano reklo, hrček je tat. Z eno roko te pozdravlja, z drugo ti pa zabada nož v hrbet. Eni ste pa za nekaj dni preplačanega dopusta pripravljeni požreti vse , se ponižati in ničesar videti. Sramota.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 16:04 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost ,imaš prav,Srb pove in to drži,Lajbek pa ob prvi priliki nož v hrbet.No ,taki so tudi pri nas,desni ,pa oni kreten,ki me posnema.Bedak,dal sem ti priložnost za primitivnost.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.05.2020 ob 19:42 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Jaz ka sem šel ma morje na hrvaško sem se na morskega ježa fsedel tak ka me še zdaj sralna luknja peče

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.