https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V poostrenem nadzoru zaznani kršitelji večinoma tujci

13.05.2020 ob 13:15  

Pomurski policisti v sklopu izvajanja ukrepov za zagotovitev večje varnosti udeležencev v cestnem prometu v času od 11. do 17. maja v različnih časovnih terminih izvajajo poostren nadzor na Pomurski avtocesti – počivališče Dolinsko (sever in jug). V nadzoru je dan poudarek na ugotavljanju hitrosti vožnje ter kontroli tovornih vozil.

Policisti so po besedah dr. Srečka Šteinerja iz Sektorja uniformirane policije letos na območju Pomurja obravnavali nekaj več kot 200 prometnih nesreč v katerih sta dve osebi izgubili življenje, 11 jih je bilo huje telesno poškodovanih in nekaj manj kot 60 lahko telesno poškodovanih.

»Glede na ukrepe kateri so povezni z zajezitvijo epidemije koronavirusa, ko se ta promet malo sprošča oziroma, ko so vozili malo bolj sproščeno, smo se odločili, da ta teden izvajamo poostren nadzor na pomurski avtocesti, kjer želimo ugotoviti, kakšno je sploh stanje glede prevoza tovora, kakšno je stanje glede socialne zakonodaje pri teh voznikih tovornih vozil in pri tovoru ugotavljat ali je le ta pravilno naložen oziroma o tem, da ni pretežek,« je obrazložil Šteiner.

Pred kratkim je bil na pomurski avtocesti nameščen nadzorni sistem, ki je učinkovito predselektivno orodje za merjenje osne obremenitve. Sistem zazna potencialnega kršitelja, ter rezultate tehtanja skupaj s sliko vozila in registrskimi tablicami posreduje policistom na nadzorni točki.

Sistem, ki je nameščen na razcepu za Dolgo vas, tako na nadzorno točko na počivališču Dolinsko javi ali je katero vozilo prenaloženo ali pa ni naloženo kot ima zapisano oziroma določeno v prometnem dovoljenju. »Tu ga potem ustavimo, kontroliramo in seveda v primeru kršitve izrečemo sankcije,« je dejal Šteiner.

Povedal je še, da se je promet v zadnjem mesecu močno zmanjšal oziroma, da je začel počasi naraščati. Na pomurski avtocesti je tako 30 do 40 odstotkov manj tovornega prometa. Kršitelji, ki jih zaznavajo pa so večinoma tujci. »Ogromno je tudi slovenskih državljanov, s tem da te kršitve ki jih zaznavamo, največ zaznavamo pri tujcih,« je izpostavil.

Ob tem gre po besedah Šteinerja večinoma za kršitve povezne s tovorom, in sicer za prenaloženost in nepravilno pritrjenost tovora. Nekaj pa je tudi kršitev povezanih s samo socialno zakonodajo, ob čemer je izpostavil, da so se ti ukrepi kar se tiče časa vožnje in odmorov zrahljali, tako da lahko vozniki vozijo nekaj časa več, kot pa pred samo uvedbo ukrepov.

Poleg policistov v nadzoru sodelujejo še cestninski nadzorniki DARS-a in podjetje CESTEL, ki izvaja tehtanje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2020 ob 19:14 gost

      Vam klošarjem so bitne samo sankcije ,nič človečnosti ni v vaših glavah, sramota za narod

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.