https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Odprtje vrtcev, prve triade osnovnih šol in zaključnih letnikov srednje šole

13.5.2020  

Jelko Kacin: Vlada je sprejela načelno odločitev, da se aktivirajo vrtci in osnovne šole za prvo triado.

Kot je za TV Slovenija povedal vladni govorec Jelko Kacin, je vlada sprejela načelno odločitev za odprtje vrtcev in šol, v prvi fazi samo prve triade osnovnih šol, poklicnih šol, dijaških domov. To je prvi veliki sveženj, je pojasnil. 

"Danes je vlada izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Prepoved zbiranja ne velja za učenke in učence 1. do 3. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom ter za tiste učence od 4. do 8. razreda, za katere je organiziran dopolnilni pouk, za učenke in učence 9. razreda osnovne šole in osnovne šole s prilagojenim programom ter za dijakinje in dijake zaključnih letnikov srednje šole ter za posameznike, ki bodo v šolskem letu 2019/2020 opravljali maturo ali zaključni izpit ter dijake od 1. do 3. letnika, ki imajo pravico do dodatne strokovne pomoči.

Odlok se začne uporabljati 18. maja, z nekaterimi izjemami. Učenci 9. razreda, na primer, se bodo v šolo lahko vrnili 25. maja," so sporočili iz urada vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2020 ob 7:53 JOJ SVOBODA gost

      ZDAJ BODO LAHKO TE MLADE MAMICE, KONČNO SVOBODNE IN DOSTI BO ČASA ZA KURBARIJO.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.