https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Iz ptujske bolnišnice v DSO Ljutomer na pomoč priskočilo 12 zdravstvenih delavcev

14.5.2020  

Zaposleni v ptujski bolnišnici so med prvimi priskočili na pomoč ljutomerskemu domu starejših občanov in pomagali skrbeti za tamkajšnje oskrbovance, so sporočili iz bolnišnice. V času epidemije je bolnišnica domu namenila 12 zdravstvenih delavcev, po podatkih ministrstva pa so njihovi sodelavci v preteklem tednu našteli največ delovnih ur.

Ptujska bolnišnica je bila v času epidemije v nekakšni negativni luči zaradi namere države, da bi k njim naselili 40 okuženih oskrbovancev ljutomerskega doma starejših, s čimer se zaradi nepripravljenosti in pomanjkanja zaščitne opreme sprva niso strinjali. Pri tem bi sicer šlo le za oskrbo pacientov, ki imajo lažji potek bolezni.

Kot so sporočili iz bolnišnice, so v ljutomerski dom razporedili tri diplomirane medicinske sestre, sedem tehnikov zdravstvene nege in dva fizioterapevta. Ob tem tudi poročajo, da so v minulem tednu bili zdravstveni delavci ptujske bolnišnice tisti, ki so opravili največje število delovnih ur, in sicer 525.

"Vsi, ki so bili začasno razporejeni na delo v Ljutomer, so sprejeli delo z zavedanjem, da ga bodo opravljali v težkih razmerah, po 12 ur dnevno in v zaščitni opremi. Kljub temu so se sami javili, da bodo pomagali ljudem v stiski," so sporočili iz bolnišnice. Ob tem je zahvala njihovim zdravstvenim delavcem prišla tudi iz ministrstva za zdravje.

Svet zavoda omenjene bolnišnice se je sicer pred dvema tednoma na izredni seji seznanil z dogajanjem v zvezi z načrtovano in pozneje neuresničeno premestitvijo s koronavirusom okuženih oskrbovancev ljutomerskega doma, navaja STA. Kot je povedal predsednik sveta zavoda Bojan Pahor, so bili člani sveta večinoma mnenja, da komunikacija ni bila primerna.

Člani sveta zavoda so zato vodstvo bolnišnice pozvali, naj pripravi pisno izjavo, v kateri bo podrobno pojasnilo okoliščine za izvedbo novinarske konference, na kateri so zaposleni izrazili nasprotovanje selitvi oskrbovancev na Ptuj, poročilo vodstva bolnišnice pa pričakujejo najpozneje do 15. maja.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2020 ob 9:50 gost

      Nehajte pisariti o tem domu. Zdravstveni delavci v bolnišnicah si pa morajo svojo plačo zaslužiti. Dva meseca so bile bolnišnice 30 - 40 % zasedene. Pomeni, da se v tem času niso pretegnili od dela. Novinarji - pisuni - kaj če bi o tem nekaj člankov napisali???????

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.05.2020 ob 10:30 janša rejši nas gost

        tisti, keri so z okuženimi delali, ne dobijo dodatka, ovih tričetrt, ka pa so bili po oddelkih in ambulantah brez dela, pa 100% plačo....bolano, vsi glih, kak v socilalizme....predstojnike malo izprašiti, pa bo!

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2020 ob 12:31 QWQW gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.05.2020 ob 12:36 G. O. S. T. gost

      Koga bi pa naj rešil,,, princ teme,,, če pa sebi ne more pomagati in sebe rešiti iz govna v kerega je zabredel.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.05.2020 ob 12:42 MS gost

      A v Lotmerki se mate županjo?

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.