https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Hrvaško lahko vstopajo vsi državljani Slovenije

16.5.2020  

Slovenski državljani lahko odhajajo na Hrvaško tudi iz turističnih razlogov, saj je tudi turizem gospodarska dejavnost. Morajo pa predložiti svoje kontaktne podatke.

V Ormožu sta se danes srečala minister za notranje zadeve Republike Slovenije Aleš Hojs in minister za notranje zadeve Republike Hrvaške Davor Božinović.

"V tem trenutku lahko v Hrvaško vstopajo vsi državljani Slovenije, ne le lastniki nepremičnin ali premičnin, ampak tudi tisti, ki imajo kakšen gospodarski interes. In turizem je gospodarska veja in s tem gospodarski interes," je po poročanju STA pojasnil Božinović.

Ministra sta se dogovorila, da bosta obe policiji v naslednjih dneh še dodatno dogovorili način prehoda meje. Hojs je izrazil prepričanje, da bo z možnostjo predhodnega sporočanja slovenskih državljanov, kam in kdaj gredo ter kje bodo bivali, prehod meje v naslednjih dneh bistveno hitrejši.

Vsi morajo hrvaškim oblastem predati svoje kontakte, da lahko v primeru izbruha novega žarišča koronavirusa ustrezno in hitro ukrepajo. V ta namen na Hrvaškem razvijajo aplikacijo, v katero bi lahko ljudje vnesli svoje kontakte, še preden pridejo na mejni prehod.

O morebitnem odpiranju dodatnih mejnih prehodov s Hrvaško trenutno po besedah ministra Hojsa ne razmišljajo. 

V dogovorih za sproščanje omejitev na meji so tudi z drugimi sosednjimi državami. "Tukaj je velik interes vsaj z našega vidika podobno odprtje z Avstrijo. Imam indice, da bodo Avstrijci - ne glede na to da bodo po poročanju medijev prioritetno odpirali mejo proti Nemčiji, Švici, Slovaški in Češki - podoben režim vzpostavili tudi proti Sloveniji. Računam, da bomo v naslednjih dneh in tednih to zadevo dogovorili," je po navedbah STA povedal Hojs.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2020 ob 15:39 Kje je gost

      ste ljudožerci, ki ste pred mesecem dni napovedovali: LETOS KOPANJA NA HRVAŠKEM NE BO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2020 ob 16:17 NAVALITE BUTALCI gost

      Zdaj pa navalite vsi tisti ki ste tako težko čakali ta dan, koji vrag vas vleče na to Hrvaško ?? Aha treba je pogledat če je vse kar tam skrivate na svojem mestu. Zakaj že skrivate to premoženje na Hrvaškem ? Hrvaška zemljiška knjiga je vsem javno dostopna, predlagam vam, da malo pogledate lastništvo, predvsem v Istri pa vam bo vse jasno. Samo organom ki bi to morali vedeti ni jasno, zakaj ? ker so sami med tistimi ki skrivajo premoženje na Hrvaškem.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.05.2020 ob 16:43 gost

        Ti Jančkov vseznalec nam napiši nekaj teh lastnikov. Tiste desne, ki jih je največ, pa izpusti. Zakaj Hrvati držijo puklastega za jajca, da mora delati za njihove interese? Razmisli o tem. Drugače pa: hrvaško morje, obala, otoki, pokrajina, ženske, hrana, pijača, glasba, vzdušje, .... so ZAKON.

        10 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2020 ob 8:57 Ilus gost

        Butalec- Kak se meni vijdi si tij malo preveč levo usmerjeni ali si pa i....t. Ve pa Hrvati tudi hodijo k nam smučat, v kopališča, trgovine na bencinske črpalke pa še in še bi lahko našteval. A rejsan moramo imeti vse meje z sosednjimi državami neprodušno zaprejte, kak smo imeli začasa komunizma do leta 1965. V šoli pa otroke učiti, da imamo zunanjega sovražnika. V resnici smo pa imeli notranjega sovražnika k.p., katera se je sama sesula.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2020 ob 16:48 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Zakon je tudi ustaško klerikalno vzdušje.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2020 ob 18:42 Siromaki gost

      Na hrvaško idejo tisti siroteki šteri so nemrejo privoščiti eksotičnih krajov pa bi vseeno radi gospodo špilalu.Mij se iz takših kodišov lejko samo smijemo.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2020 ob 6:53 Ilus gost

        Jes ti pa iz prve roke povem, da v krajih kot jih naštevaš tij pa še Grčija, Turčija, Španija pa Afriške države, dopustuje mnogo takšnih, da se prek agencije za celo leto zadolži, drugače sploh si nebi mogli privoščit dopusta. Meni pa je na Hrvaškem kar vredu, bol bi pa še užival v svojem apartmanu.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2020 ob 22:51 gost

      Da bi na meji čakali 24 ur.Daj BOG.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.05.2020 ob 22:55 gost

      16 :43 kmet glih levi ste vse pokradli pa imate zdaj pri hrčkih nepremičnine.Keš pa v bančnih oazah.Naj se vam vse na DREK OBRNE. Crkavlite v mukah korone.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.05.2020 ob 9:14 gost

      Vsi desni zaslepljenci se zavedajte, da sodelovanje med dvema sosednima državama lahko prinese prebivalcem samo koristi. Zame ni pomembno, če so to Hrvati, Madžari, Avstrijci ali Italijani. Mi na Hrvaško na morje, oni k nam smučat, na Bled, v toplice.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.05.2020 ob 9:42 gost

      Ja samo te moti finančni vložek Madžarov v NOVA 24 TV. Zelo te moti.Če pa bi Madžar vložil v POP tv pa bi bilo vse OK.Levi KMET.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2020 ob 9:57 gost

        DESNI KMET, ne gledam ne Orbanove Televizije ne POP TV, tako, da mi dol visi za obe televiziji. Dokazov, da Orban financira NovoTV24 pa tako ne bo, ker je puklasti Janči povsod v represivnih organih nastavil svoje ljudi. Da je direktor Orbanove televizije lahko notranji minister in človek, ki je v Dupleku obogatel z balami sena in lubenicami sekretar v tem ministrstvu, je pa za Butale in ne za demokratično državo. Je pa ogromna razlika, če nekdo vlaga v televizijo ali pa vlaga v gospodarstvo. Ko boš nehal gledati to televizijo ( bojim se pa, da se to nikoli ne bo zgodilo ), boš mogoče razumel to, o čemer pišem.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2020 ob 11:51 gost

      enim so se uresničile mokre sanje o poscanem hrčaktem morju

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.05.2020 ob 12:04 Monica gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.05.2020 ob 12:34 G. O. S. T. gost

      Ta nova24tv, ima novinarja, ki ni primeren niti psihiatrićni oddelek. Kaše za novinarja keri kurac gaje ge z naftalina potigno. Saj pa neve enega stavka pravilno s komentirati.,,, bedak od bedaka,,,. Saj pa ni primeren za čistilca kaj še za novinarja.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.05.2020 ob 12:51 gost

      LEVI kmet pozanimaj se kaj je tržno gospodarstvo.Če imaš denar lahko vložiš kamor HOČEŠ ,Po ŽELJI.To je isto tak če jaz imam denar in hočem kupit MERCEDESA levi pa me prepričujete da je boljša ZASTAVA 1o1. in stalno prigovarjate zakaj MERCEDES..Saj tudi na RTV je večina novinarjev za en kurac.Moti te pa ker se na nova 24 sliši o drugi strani medalje.Ankete so pokazale da 40% levuharjev gleda program NOVA 24 TV. Samo še ti bumbar zaostali vstrajaš na RTV in POP.Odrasti že enkrat in se zresni.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2020 ob 13:39 gost

        Si mislil Peskovo, Možino, Dežmana, Pirtovška, Jančiča, Požara, , ...... ? Na ankete in vsebino NoveTV24 se še pes noče poscati, ker preveč smrdijo.

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.05.2020 ob 7:45 gost

      Seljaki levi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.