https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/
https://www.buzeti.si/salon-toplotnih-crpalk/

KORONAVIRUS

Kustečeva: En nadležen virus ne sme pokvariti vseh vaših načrtov

17.5.2020  

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec je nagovorila učence, dijake in vse njihove podpornike pred začetkom šolskega tedna.

 

Nagovor objavljamo v celoti:

"Drage učenke in dragi učenci, dijakinje in dijaki, malo pa tudi vsi vaši starši, skrbniki, sopotniki in podporniki!

Niti v najbolj drznih sanjah si ob začetku letošnjega šolskega leta nihče med nami ni predstavljal, da je mogoče tako na hitro in kar čez noč izvesti takšno izjemno preizkušnjo, poimenovano izobraževanje na daljavo! V mojih mladostnih časih bi rekli, da bi še veleumni profesor Baltazar za hip ostal brez besed! Da, z veliko pomočjo dozdajšnjega brezbrižja in gledanja samo na svoje potrebe nam je ljudem mati narava tokrat s pojavom še neobvladljivega koronavirusa in epidemije covid-19 pokazala, kdo ima na našem svetu prvo in zadnjo besedo. Ne ljudje, narava jo ima!

Toda, z velikim spoštovanjem, vestnim, odgovornim vedenjem ter predanim trudom in učenjem ste naši ljubi naravi sporočili, da se ne želite ustaviti. Da tega ne morete, nočete storiti, saj je še ves svet, celo življenje pred vami! Da veste, da se morate učiti naprej, in da tudi veste, kako to izvesti! Da vam en nadležni virus pač ne sme pokvariti vseh vaših načrtov. In to v teh nenavadnih časih dokazujete vsak dan, vsak teden, že dva meseca. Dokazujete svojim učiteljem, nam staršem – dokazujete vsem, celi družbi. Nam, »ta starim«, odpirate vrata v nove svetove, v vaš jutrišnji dan, ki ga poznate in obvladate bolje od večine nas. Prav zdaj ste nam pomagali razumeti, kako in zakaj so res pomembni tudi računalniki, pametni telefoni, svetovni splet. Mi smo bili namreč vse do pred kratkim prepričani, da jih znate uporabljati samo za igrice in neumnosti. Kakšna napaka! Brez posebnih besednih razlag nam zdaj dokazujete, da vam prav te komunikacijske zmogljivosti pomagajo, da se lahko učite naprej, in potrdimo lahko, da so v tem času nujni pripomoček ter da se vaš svet ne bo in ne more ustaviti. Svet, v katerem vas čaka še toliko lepega in dobrega – vaši prijatelji, skupna druženja, prve ljubezni, veliki podvigi!

 In tako greste skupaj z nami vsemi naprej. Nekateri od vas boste šli v ponedeljek nazaj v šole, večina od vas pa za domačo mizo in k računalniku. Vsi pa boste delali, se učili, zaključevali ocene ter se veselili zasluženih in dolgih poletnih počitnic. Časa, ko bo vse bolj toplo sonce prineslo veliko D-vitamina in močnejše UV-žarke, ki so vsi veliki naravni bojevniki proti koronavirusni nadlogi. Časa, ko bomo našli tudi način, da boste lahko v šole znova varno prišli prav vsi.

Vi pa niti za hip ne pozabite, da ste skupaj s svojimi učitelji in starši postali največji zmagovalci. Zmagovalci znanja, zmagovalci tega in prihodnjega časa!

Hvala, ker ste pogostokrat v teh časih bolj potrpežljivi, bolj razumevajoči, bolj pogumni in hkrati bolj strpni in prijazni, kot smo mi starejši. Hvala, ker ste nam zgled, da se ne smemo predati ob nepoznanih okoliščinah, ampak se moramo prilagoditi in iti naprej. Hvala, ker ste postali tudi naši učitelji življenja. In hvala, ker veste, da je učenje, od kjer koli že vam je ta čas podano, edina prava odločitev. Ponosni smo na vas. Tako zelo ponosni. Znašli ste se, opravili ste veliko delo!

Kaj točno nam bo prinesla prihodnost, seveda ne moremo vedeti, vemó pa, da je prihodnost slehernega izmed nas odvisna od tega, kar vémo. Kar znamo.

Zdržite še malo, čisto malo … Srečno, zdravo, uspešno in srčno na najboljši način zaključite svoje šolske obveznosti. In ne pozabite: vsi smo z vami, vsak trenutek smo vaši navijači!

Dokler se ne vidimo v živo, v vaših šolah, vam pošiljam en velik virtualni objem.

Imejte se radi, spoštujte svoje starše ter učitelje in profesorje ter pomagajte jim, ker tudi njim v tem času pogosto ni lahko. Predvsem pa gojite svoje znanje in pazite nanj kot na »punčico svojega očesa«.

Vaša Simona,
ministrica za izobraževanje, znanost in šport"

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   17.05.2020 ob 18:29 gost

   LEPA IN PRIJAZNA MINISTRICA-------------PROBLEM--------JANŠA---------IDIOT.

   13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    18.05.2020 ob 14:59 963 gost

    Še lepše pa bi bilo, če bi kaj v glavi imela. Ne pomnim, da bi kdaj imeli tako nesposobno šolsko ministrico, tudi v Janševi vladi ne. Ne pove nič konkretnega, trosi neke kao prijazne floskule in dela samo natanko tisto kar ji dovoli PV JJ. Če kdo mi pa ta deluje kakor, da je popolnoma brez svoje hrbtenice. Pa kaj ji je tega treba bilo. Predavala bi naprej na tistem FDVju ali kje že in se ne bi brukala v javnosti. Zanimivo pa, da mi je v Cerarjevi vladi delovala popolnoma drugače, tak kak če bi se joj zdaj nekak odpelalo.

    1 5 Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   17.05.2020 ob 19:30 Lendavski nadvojvoda(original) gost

   Janša predstavlja problem samo komunistom, lenuhom in zločincem. Poštenim in pridnim ljudem Janša ne predstavlja nobenega problema.

   13 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    18.05.2020 ob 7:08 BRAVO Lendavski n. - orginal gost

    BRAVO TAKO SE POVE RESNICA. Naj ponovim in dodam: JANŠA JE PROBLEM KOMUNISTOM, LENUHOM, ZLOČINCEM IN MLADINI Z OPRANIMI GLAVAMI PREDVSEM NA FDV. Sam sem že v zrelih letih, pa NIKOLI nisem srečal ali slišal nobenega poštenega pridnega človeka, da bi mu Janša bil problem. Teh nekaj lenuhov in komunistov si predstavlja, da smo Slovenci vsi nori, ne bom vam uspelo.

    8 11 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    18.05.2020 ob 11:19 gost

    7:08 ..... ni čudno, če dalje od gostilne in cerkve v mali gorički vesi nisi prišo. Pitaj tiste upokojence, ki jim je Janša za celo življenje napravil stamotno nizke pokojnine v višini 57% pokojninske osnove, tiste delavce, ki jim je zamrznil plače, tiste upokojence, ki jim je vzel dodatek za rekreacijo, tiste študente, ki jim je vzel celotne štipendije, tiste veterane osamosvojitvene vojne, ki jim je vzel veteranske dodatke, vze državljane in prebivalce Slovenije, ko je v svoji prvi vladi 2004 - 2008 napravil bančno luknjo in tajkune, ko je Slovenijo v štirih letih zadolžil za 25 milijard evrov, letos pa v dveh mesecih za 6 milijard evrov, ........................

    8 4 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    18.05.2020 ob 14:01 banfi gost

    Janša in ta vlada, najboljša do zdaj! Opozicija , NVO, (ne)kulturniki, gaypeciklisti.....to van ide v nos!

    6 6 Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    18.05.2020 ob 14:36 gost

    Janša super, midva z ženo še nikoli nisva delala, pa sva gnes dobila 900 evrov. Tisti, ki se mu v rit vlečete pa niste dobili nič. Janša skrbi za nas lenuhe, brezposelne, ..... Samo Janša in nihče drug. Če bo dolgo na oblasti, bo nam lenuhom dobro šlo. Zato ga bomo lenuhi vedno volili. Janša je drugi Tito. Skrbi on za nas. Vi pa delajte, če ste trotli.

    6 3 Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   17.05.2020 ob 21:06 Zkp gost

   Zenska samo palamudi. Ne vej povedati nika konkretnoga, samo tisto ka ji jj dovoli. Cas je ka idejo vsi v solo in vrtce Ce je lajko 500 italijanov bilo tej vikend v portorozu in pirane, te so deca tuj lajko v soli. Tak ka naj ne sere z taksnimi pismi

   10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   18.05.2020 ob 6:52 gost

   LENDAVSKI NADVOJVODA TI SI STVARNO IDIOT, DEBIL, SMRDLJIVKO. JANŠA PREDSTAVLJA PROBLEM DELAVSKEMU RAZREDU, KI IMA MIZERNE PLAČE A IDIOTI JANŠEVI KRADEJO, POLNIJO ŽEPE NA RAČUN DELAVSKEGA RAZREDA------------TO BOMO VRAČALI NASLEDNJIH 100 LET. SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE.

   10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   18.05.2020 ob 7:31 PRISTRANSKOST gost

   SAMO BRIŠI KOMENTARE KATERI TEBI NISO VŠEČ PA TVOJIM PLAČNIKOM, PRIDETE TUDI VI NA VRSTO, LENUHI. KAJ PA SVOBODA GOVORA PO USTAVI ???? TO PA ZA VAS RDEČE NE VELJA.

   5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   18.05.2020 ob 8:14 G. O. S. T. gost

   ,,, čunder,,, spet si pojo vso pamet tega sveta kasi tako pameten. Samo tvoj pizdek,,,, princ, teme,,, ti pa ostanetane to je tvoja etiketa. Pa ta posrana nesposobna lopovska vlada.

   8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   18.05.2020 ob 13:48 gost

   Princ teme te je gor napravo pa spolno zlorabil, zato ga vsak dan omenjaš.

   3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   18.05.2020 ob 15:15 gost

   Ste videli danes pred bankami? ŽIVEL JANŠA.

   6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   18.05.2020 ob 15:16 gost

   ZAKAJ BI ČLOVEK DELAL, ČE IMA JANŠO??

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   18.05.2020 ob 16:54 gost

   SDS ŠE NEKAJ DNI IN NE BOSTE VEĆ POLNILI SVOJE ŽEPE-----------IDIOTI Z JANŠO NA ČELU. IZGINITE K ORBANU NA MADŽARSKO KAMOR TUDI SPADATE. IDIOTI JANŠEVI.

   3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
   • gost
    18.05.2020 ob 18:01 gost

    VI DESNIČARJI BOSTE DELALI, JANŠA BO NAM BREZPOSELNIM PA DENAR DAJAL. ŠE NISTE GOR PRIŠLI, DA JE JANŠA NAŠ?

    1 1 Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   18.05.2020 ob 18:23 DF gost

   Ja sam Debeli fuknjenec, kad sam bio mali mi je tata Međimurac sa Jugo Koral 45 pregazio glavu. Posledice su vidne u mojoj glavi a i šire, jer moja tupavost utjecuje i na okoliš.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   18.05.2020 ob 18:27 Debelifuknjenec gost

   Volim da jedem svoja međimusrka govna. Najbolj politik Violeta Tomić, ista pederčina ko ja.

   0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   18.05.2020 ob 18:50 gost

   Kdo pa vam je dvignil soc. pomoči. Ja dezerter. Naj premier vseh časov v negativnem smislu.Zdaj pa je v stranko dobil še vele pametnega moderndorferja in bosta lahko oba SKAKALA v PRAZEN BAZEN.Samo še dobrega trenerja naj dobita.Skoki z stolpa bodo vrhunski,pa na olimpiado po medaljo.BODOČA DISCIPLINA OI SKOKI V PRAZEN BAZEN.Medalja je naša.

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.