https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Vrata odprle vse trgovine, strežba ponovno znotraj lokalov

18.05.2020 ob 13:30  

Sproščanje ukrepov je danes v Mursko Soboto ponovno zvabilo večje število ljudi. Vrata so od danes odprle vse trgovine, tudi večje in tiste v trgovskih središčih, gostinci pa lahko ponovno strežejo znotraj svojih lokalov. Postopno so se začele odpirati tudi šole in vrtci. 

Omejitve glede odprtja trgovin od danes več ne veljajo, veljajo pa še vedno strogi higienski pogoji. Stranke in osebje morajo on obisku nositi maske in si razkuževati roke. Pomerjena oblačila, ki jih stranka ne bo kupila, bodo v trgovinah hranili ločeno dva dni, prav tako bodo dodatno prezračevali kabine za pomerjane.

Gostilne lahko od danes strežejo tudi znotraj, prav tako pa je potrebno ob obisku nositi maske, ki si jo gostje lahko snamejo le za mizo. Izločen je samopostrežni način ponujanja hrane in pijače, onemogočen je tudi dostop do otroških igral in revij.

Vrata danes odpirajo tudi manjši  namestitveni obrati z največ 30 sobami. V sobah z več posteljami bodo sicer lahko nameščeni le gostje iz istega gospodinjstva, prilagoditi pa bo treba čiščenje in razkuževanje.

Postopno se od danes začenjajo odpirati tudi vrtci in šole. Tako izobraževanje na daljavo zaključujejo učenci prvih treh razredov in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol, ki se danes vračajo v učilnice. Vrata odpirajo tudi vrtci, kamor se bo vrnila približno polovica otrok, odpirajo se tudi fakultete in dijaški domovi.

Z današnjim dnem so dovoljene tudi nekatere dejavnosti, ki jih opravljajo avtošole. Na javnih krajih pa je od danes dovoljeno tudi zbiranje do 50 ljudi, če je med njimi mogoče zagotoviti ustrezno razdaljo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.