https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Stolp Vinarium znova odpira vrata

23.05.2020 ob 6:05  

Razgledni stolp Vinarium Lendava bo od danes, 23. maja 2020, znova odprt za obiskovalce.

Turistična atrakcija, ki bo letos septembra obeležila svojih prvih pet let obratovanja, to soboto znova odpira svoja vrata. Stolp, ki je poleg turistične atrakcije postal metafora prelepih razgledov ter zgodba o lendavskem uspehu, si je do sedaj ogledalo že več kot 400.000 obiskovalcev.

Če je lani 1. maja bil zabeležen rekorden dnevni obisk z 2.121 obiskovalci, ki so vstopili na najvišji stolp v deželi, je v letošnji sezoni drugače. Tako kot povsod po turističnih destinacijah se tudi na stolpu beleži izpad prihoda turistov zaradi epidemije koronavirusa, zaradi katere je bil stolp Vinarium od 16. marca zaprt za obiskovalce.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost je kriza s seboj prinesla nove priložnosti in nove zgodbe. Ena takih je bila tradicionalna razstava velikonočnih pirhov štirih dežel, ki so jo pripravili nekoliko drugače, in sicer kot virtualno razstavo ter tako čudovite pirhe v velikonočnem času »pripeljali« v domove na ogled kar prek spleta.

Tudi v času po epidemiji načrtujejo posebne dogodke in ekskluzivno ponudbo na stolpu za individualne goste ter manjše skupine obiskovalcev z namenom ustvarjanja novih zgodb in doživetij na lokaciji stolpa in vinsko-turistične ceste.

Stolp Vinarium bo tako skupaj s kavarno in kulinaričnimi hiškami od sobote naprej odprt vse dni v tednu med 9. in 20. uro. Obiskovalci bodo lahko uživali v ponudbi gostinskega lokala, nakupili spominke in obiskali informativno točko, ob stolpu v hiškah pa se bodo lahko okrepčali še z lokalnimi kulinaričnimi dobrotami in vinsko kapljico.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2020 ob 12:35 G. O. S. T. gost

      Lepo samo gdo ga bo obiskal turistov ni ker je kopališče zaprto. Landavski je verjetno segreti ps gor neupa,,, čunder,,, je drogirani kar mu je božiček prevelik odmerek zrihtau. Druge ne zanima razen blekati vardiste bi lahko prišli na ogled. Ker se tukaj bolje vidi kje se skrivajo,,, begunci,,, in bi bolje poročali,,,, princu teme,,, kaka je situacija ob meji.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2020 ob 13:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Sem danes v Lendavi videl kar lepo število ljubljanskih registracij.Ali so sorodniki,ali turisti,ali pa Ivanovi za mano oprezajo,nekaj je.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2020 ob 14:37 zakaj se gost

      je sploh zapiral, zaj si pa lahko oni švercerji tisti namazan kruhek za 2-3 Eur zataknejo v ........, pa ono ščavnico, ki so jo točili ob prvi baraki. Reklo bi se ji naj vino. Pohlepnežem se vse vrne, slej ko prej, tudi vstopnina za 7 EUR je bila predraga, napram nekaterim v Sloveniji, kjer pa imaš res kaj za videt.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.05.2020 ob 0:19 gost

      mene pa zanima če bom lahko potrošil ta dodatek 200€ tukaj,mate kak apartma za nočitev? hvala

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.