https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: Maturantje ostali brez tradicionalnega plesa, a kljub temu pripravili zaključek

Murska Sobota, 22.5.2020  

Slovenski maturantje bi morali na današnji zadnji šolski dan tradicionalno zaplesati maturantsko četvorko, a so tokrat prvič po 18. letih ostali brez nje. Kljub temu so si maturantje pomurskih srednjih šol na lastno pest pripravili zaključek ob Soboškem jezeru ter se še zadnjič poveselili v družbi sovrstnikov.

Zaradi epidemije koronavirusa je bila danes po osemnajstih letih prekinjena še ena vsakoletna tradicija, ki so se je veselili dijaki. Danes na ulicah tako ni bilo moč slišati Straussove melodije in opazovati dijakov med njihovim plesom četvorke, letošnja generacija maturantov pa je bila tako prikrajšana vsakoletnega veselega zaključka ob koncu srednješolskih dni.

Skupno praznovanje oz. tradicionalno Füčkanje so si dijaki vseeno pripravili ter se tako simbolično poslovili od srednje šole ter svojih prijateljev in sovrstnikov, s katerimi so v šolskih klopeh preživeli štiri leta. Čez dober teden jih sicer še čaka matura, ki bo letos zaradi epidemije prav tako drugačna.

Pomurski dijaki so si Füčkanje pripravili ob Soboškem jezeru, kot po navadi pa so tudi tokrat tradicionalno zapiskali s piščalkami. Dobre volje in veselja kljub temu, da so ostali brez plesa ni manjkalo, prav tako pa so upoštevali ukrepe zbiranja do 50 ljudi in s tem namenom bili razdeljeni v več skupin. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2020 ob 15:33 Füjčka gost

      Füjčka se van. Ge je razdalja? Razkužuvlete pa fajn, to pa trbej priznati.

      5 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2020 ob 15:34 Füjčka gost

      Füjčka se van. Ge je razdalja? Razkužuvlete pa fajn, to pa trbej priznati.

      4 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.05.2020 ob 22:02 G. O. S. T. gost

      Pravilno tako naprej samo previdno z alkoholom. Drugače lepo saj ste bili veliko prikrajšani zaradi nesposobne vlade,,,, princa teme,,, pa njegovih hlapcev.

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.05.2020 ob 22:36 Gost gost

      Nekateri od teh do jeseni že na zavodu za zaposlovanje. In potem bodo ugotovili, da morajo v stranko da dobijo službo za nic razmišljati.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.