https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Italija odpira meje

31.5.2020  

Italijanska vlada je potrdila načrte, da se s sredo 3. junija sprosti gibanje preko meja italijanskih dežel in odprejo tudi meje za turiste iz drugih članic EU, ne da bi jim bilo treba po prestopu meje za 14 dni v karanteno.

"Italija upa, da bo tako ponovno oživila turistične tokove, ki so konec februarja zaradi pandemije novega koronavirusa praktično zastali.

A ker je Italija med najhuje prizadetimi državami s koronavirusom na svetu, ne le v Evropi, med ostalimi članicami EU še vlada nezaupanje glede prave epidemiološke slike v državi in še niso pripravljene povsem odpreti meja za Italijane," poroča Sta.

S 15. junijem pripravljeni sprejeti tuje turiste

Italijanski zunanji minister Luigi Di Maio se bo v soboto mudil v Ljubljani pri slovenskem zunanjem ministru Anžetu Logarju.

V prihodnjih dneh se bo sicer sestal z več kolegi iz Evropske unije in jim pojasnil, da je Italija s 15. junijem pripravljena sprejeti tuje turiste. Obljubil je tudi, da Italija ne bo skrivala nobenih informacij. 

Di Maio je na Facebooku opozoril, da se Evropski uniji slabo piše, če se bo Italijo izključevalo iz vseevropskega odpiranja meja. "Zahtevamo spoštovanje. Če kdo misli, da nas bo obravnaval kot kolonijo gobavcev, naj se zaveda, da tega ne bomo mirno gledali," je zapisal in pozval k solidarnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2020 ob 12:26 Risto Kubura gost

      Anže Logar veliki usranec ne pa zunanji minister!!!!

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2020 ob 12:39 Hendricks gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2020 ob 12:39 Hendricks gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.