https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kacin: Italija napoveduje morebitno odpiranje meja

2.6.2020  

Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali epidemiologa dr. Flavia Riccardo iz italijanskega Istituto Superiore di Sanità in dr. Mario Fafangel iz slovenskega Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter vladni govorec Jelko Kacin.

Slovenski ter italijanski inštitut za javno zdravje redno in dobro sodelujeta na področju izmenjave podatkov. Nezavidljivo stanje v sosednji državi, je bilo pred meseci tudi prvo opozorilo Sloveniji, kako agresivno se širi virus in kako tragično lahko covid-19 zareže v celoten družben ustroj, je uvodoma povedal Kacin.

Izpostavil je, da Italija za jutri napoveduje morebitno odpiranje meja med deželami in hkrati tudi morebitno odpiranje državnih meja.

V nadaljevanju je Mario Fafangel iz NIJZ predstavil potek epidemije. Povedal je, da se epidemija covid-19 v svetu ne umirja, trend v Evropi pa je pozitivnejši. »V Evropi vidimo trend upadanja širjenja covid-19,« je dejal.

Včeraj smo v Sloveniji zabeležili dva nova primera, enega v Ljubljani in enega v Mariboru. Po informacijah zadnjih ur gre v zadnjem primeru okužbe za prenos okužbe v družini, je pojasnil Fafangel. Med stiki okuženega bi tako naj bilo še več okuženih, kakšno je število teh, bo znano šele jutri.

Prav tako zaenkrat še ni znan izvor okužbe. Fafangel je izpostavil, da je epidemiološko poizvedovanje še v teku. Iščejo kontakte v družini, na delovnem mestu in v šoli, nato bodo tudi s karanteno omejili žarišče okužbe.

Na NIJZ ocenjujejo tudi tveganje v sosednjih državah in ugotavljajo, ali je to tveganje primerljivo z našim. To je pomembno, da zmanjšamo nevarnost vnosa v državo, je izpostavil Fafangel. Stanje v sosednjih državah je ugodno, v to novo fazo vstopa tudi Italija, je dejal.

Stanje epidemije v Italiji je porobneje predstavila Flavia Riccardo iz italijanskega Istituto Superiore di Sanità. Pojasnila je, da trenutno imajo v Italiji le še nekaj lokalnih žarišč, ki so pod nadzorom. Zdravstveni sistem ni preobremenjen. Še vedno pa izvajajo stroge ukrepe fizičnega distanciranja in ozaveščanja ljudi, saj je epidemija še vedno prisotna.

Glede jutrišnjega odpiranja mej Italije pa je dejala: »Kot italijanski NIJZ lahko zagotavljam, da so podatki pomirjujoči in se stalno izboljšujejo, to vam lahko zagotovim z velikim veseljem, kar bomo sporočili tudi našim politikom. Odpiranje meja pa je politična odločitev, mi lahko samo izdajamo priporočila.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2020 ob 12:19 AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.06.2020 ob 14:50 G. O. S. T.,,, gost

      Ne moreš verjeti nove face novi okrepi neverjetno kje jih najdejo. Sami sabo pa imajo največ problemov kako se obdržati na oblasti. In ubogi narod nategovati.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2020 ob 17:41 gost

        Joužek, moraš biti pa res pijan ali nor, da lahko prenašaš zapitega Kacina in neurejenega Kreka. Pa tisto kar pride iz njunih ust normalna pamet ne more prebaviti.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2020 ob 12:50 gost pet gost

      Te prepiti Kacin se naj že edouk spoka, odked je prišo. Vsepovsod je pogoro, zdaj ga je pa njegov šef postavo za nekšoga glasnika. Tak ali tak se njemi je vtrgalo in misli ka je še devedesetprvo leto. šefi namreč, pa zana se što je tou. Niti imena njemi n emren napisati, tak se mi gabi. Ja, očitno preveč zanjo eni od drugega, te se pa morejo pokrivati. Tupaste ovce pa jin sledijo- smešno, pa žalostno, kak je del naroda glupi.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2020 ob 18:02 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Iden na žganijcu,nemren več...Craaaack,Fafa....n...gel,Predi....kaka...Pacientyš Ajven I G...čorne düjše Ivan Grozni....,šče duhodnijna....živlenje je več nej tak fajnu kak med virusun....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.