https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Dovoljeno prehajanje meje tudi izven kontrolnih točk

7.6.2020  

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Od jutri dovoljeno prehajanje meje tudi izven kontrolnih točk, a le za državljane Slovenije, Avstrije in Madžarske.

Od jutri dovoljeno prehajanje meje tudi izven kontrolnih točk, a le za državljane Slovenije, Avstrije in Madžarske

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije ter ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Prestop meje na kontrolnih točkah

Državljani Republike Slovenije, ki prihajajo iz držav članic Evropske unije oziroma držav članic schengenskega območja, lahko po novem mejo prestopajo izven kontrolnih točk.

Na mejnem območju z Avstrijo so določene tri kontrolne točke na cestnih povezavah:

  1. Karavanke – Karawankentunnel,
  2. Ljubelj – Loibltunnel,
  3. Šentilj (avtocesta) – Spielfeld (Autobahn),

Državljani Slovenije in Avstrije lahko državno mejo prestopajo tudi izven teh kontrolnih točk.

Vzpostavita se dve kontrolni točki na cestnih povezavah na mejnem območju z Madžarsko:

  1. Dolga vas – Redics,
  2. Pince (avtocesta) – Torniyszentmiklos (Országút),

Državljani Slovenije in Madžarske lahko državno mejo prestopajo tudi izven teh kontrolnih točk.

Izven kontrolnih točk na meji z Italijo lahko državno mejo prestopajo državljani Republike Slovenije in italijanski državljani, ki so dvolastniki ali najemniki zemljišč v obmejnem območju oziroma imajo svoja zemljišča na obeh straneh državne meje in opravljajo kmetijsko-poljedelsko-gozdarska dela. Kontrolne točke ostajajo nespremenjene, so sporočili iz urada vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2020 ob 21:43 Novinar Nr.1 gost

      Pa ka zdaj lejko iden v četrtek na senje v Lenti ali nej? Pa lejko iden v "Radgersburg" po falejše pijve v Hofer ali nej? Zjasnite se že enkrat ...

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2020 ob 6:18 Vrtnica gost

        V lenti lahko greš, vendar madžari imajo do 12 ure vstop v trgovino samo starejsim nad 65 let. Toliko v vednost da ne boš pred trgovino ostal.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.