https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Od danes nove države na seznamu, omejitve za prihod iz Severne Makedonije

8.6.2020  

Vlada je odločila, da se na seznam epidemiološko varnih držav uvrsti štirinajst držav.


Odreditev karantene ob vstopu v Republiko Slovenijo 

Odreditev 14-dnevne karantene je obvezna za osebo, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima stalno ali začasno prebivališče v državah, ki niso na seznamu epidemiološko varnih držav ali administrativnih enot držav, ali pa prihaja v Republiko Slovenijo iz teh držav.

Vstop brez karantene in spremembe pri izjemah 

Še vedno velja vstop brez omejitev in karantene za državljane Slovenije in tujce s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, ki prihajajo iz držav članic Evropske unije oziroma držav članic schengenskega območja, ne glede na to ali so te države uvrščene na seznam epidemiološko varnih držav.

Vstop brez karantene po novem velja tudi za:

  • osebo, ki zagotavlja storitve, za katere ji je potrdilo izdalo pristojno ministrstvo, in bi lahko zaradi neizvajanja teh storitev zaradi odreditve karantene prišlo do večje družbene ali gospodarske škode;
  • osebo, ki prehaja mejo zaradi nujnih neodložljivih osebnih opravkov in se vrača čez mejo v roku 24 ur po vstopu ter predloži ustrezno dokazilo in
  • osebo, ki je dvolastnik ali najemnik zemljišč v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje in prehaja državno mejo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del.

V novem odloku pa ni več določenih izjem za osebe s potrjeno rezervacijo nočitve. Odlok začne veljati 8. junija 2020.

Od danes nove države na seznamu, omejitve za prihod iz Severne Makedonije

Vlada Republike Slovenije se je seznanila z Oceno epidemiološke situacije v državah Evropske unije in schengenskega območja ter administrativnih enotah Italijanske republike in Oceno epidemiološke situacije v Republiki Severni Makedoniji, ki ju je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Dopolnjen seznam

Vlada je odločila, da se na seznam epidemiološko varnih držav v skladu s tretjim odstavkom 9. člena Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije uvrsti naslednje države:

  • Republika Bolgarija,
  • Republika Ciper,
  • Češka republika,
  • Republika Estonija,
  • Republika Finska,
  • Zvezna republika Nemčija,
  • Helenska republika,
  • Republika Islandija,
  • Republika Latvija,
  • Republika Litva,
  • Kneževina Lihtenštajn,
  • Kraljevina Norveška,
  • Slovaška republika in
  • Švicarska konfederacija.

Prihod iz Severne Makedonije

Zaradi poslabšanja epidemioloških razmer v Severni Makedoniji se vsem osebam, ki vstopajo v Slovenijo in prihajajo iz Severne Makedonije ali vstopajo v Slovenijo in imajo stalno ali začasno prebivališče v Severni Makedoniji odredi 14-dnevna karantena, ne glede na državljanstvo ali bivališče. Izjeme veljajo le za:

  • delavce v sektorju mednarodnega prevoza,
  • osebo, ki izvaja prevoz blaga v Slovenijo ali iz nje ter za tovorni promet v tranzitu,
  • osebo, ki potuje v tranzitu čez Slovenijo v drugo državo v 24 urah po vstopu,
  • osebo z diplomatskim potnim listom.

Sklep začne veljati 8. junija 2020, so sporočili iz urada vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2020 ob 9:18 čondraš gost

      Pa ne no, že spet naš Jani, njegove lovke segajo v VB in na Novo Zelandijo kjer zapira ljudi v karantene !!! Nova Zelandija je sporočila, da v državi nimajo več aktivnih okužb z novim koronavirusom, odpravili pa bodo vse omejitve, ki so jih sprejeli zaradi epidemije. Za javne in zasebne dogodke, trgovine, javni transport in domači turizem tako ni več omejitev. Meje ostajajo zaprte. Velika Britanija medtem za vse potnike, ki želijo v državo, uvaja obvezno 14-dnevno karanteno. Samoizolacija je obvezna tudi za britanske državljane.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2020 ob 11:51 gost gost

      Jani nema pojma, ka se dogaja s to korono. Ne on, ne njegovi sodelavci sploh ne vejo, zakoj se ide. Tu odpirajo neke meje z mađarijo, pa s hrvati, pa se s ten hvalijo, avstrijci pa se z nas norca delajo. Pa z italijano do odpirali meje, ge je največje žarišče bolezni daleč okoli. Pa prav je tak, poleg taških avtsajderov, kak so zdaj na oblasti se lejko samo n orca delaš. Ka pa ostale bližnje države, kama potuje dosta naših lidij? Što ide v Helensko republiko, v Litvo, Latvijo itd. V Bosno, Srbijo, ka so nam bližnje države pa se nemre. Pa tan majo dosta bolšo zdravstveno sliko, kak prinas. Samo tu se ven mečejo, pa zavajajo. Svetovna zdr. organizacija, pa nam tak dobre zdravstvene slike ne priznava. Že spet sama kvazi propaganda. Ja, tak se zavaja ovce.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.06.2020 ob 12:08 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Lajbeki,ki prihajajo k nam po odprtju meje,ni tu samodiscipline,vse napol,lažejo o virusu v državi,samo da bo turizem .Orbanovi se držijo reda.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.06.2020 ob 19:26 Komunajzar šalabajzar gost

      Kdor bo šel ven iz Lendave, bo moral bit 3 tedne v karanteni, ker obstaja možnost da je okužen z nadvojvodovo rdečo krvavo grižo.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.06.2020 ob 19:32 gost gost

      šalabajzer - budalo, utihni že enkrat. Pisari bedarije na svoj lendavski portal, tu te ne nucamo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.06.2020 ob 19:46 Komunajzar šalabajzar gost

      To kar pišem jaz ni nobena bedarija, to je realnost. Rdeča komunistična griža je huda in nalezljiva bolezen. Kot vidiš, si to rdečuharsko bolezen tudi ti " gost" fasal. Imaš kar težke in hude simptome.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.06.2020 ob 19:56 gost gost

      Ja, simptomi zavedenih ovc, brez možganov so očitni in boleči. Takšni se nete nikoli streznili, vaša ideologija ubogih desničarskih hlapcev pa bo in je že propadla. Ko se ti vse ruši, se še vedno otepaš dimnika. Pa tudi ta se poruši. Te se boste pa skrili v krtovo luknjo, kot že neštetokrat. Ubogi zavedenci brez lastne identitete,

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.06.2020 ob 20:59 gost

      Jaz sem levičar a Df ti mi greš totalno na kurac z temi desnimi ovcami pa Janšo, kak se ti da vsak dan z tem sranjem, res nimaš nobenega drugega dela??????????????? sramoto delaš moji levici.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2020 ob 21:26 gost

        Če si ti levičar, sem jaz Nikola Tesla. Jaz, DF, nisem pod tem člankom napisal nobenega komentarja razen tega, ki ga zdaj pišem. Veš shizofrenija je huda in neozdravljiva bolezen. Imaš pa vse znake te bolezni - privide in prisluhe. V vsakem drugem komentarju vidiš mene. Hudo je s tabo, hudo.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.06.2020 ob 21:56 gost

      Se pravi si Nikola Tesla tvoj novi vzdevek bo to. Jaz pa sem bil vedno član sdja a ne bo več dolgo, ker se sramujem, kolko sovraštva je v levici, to več ni levica kot sem si jo jaz predstavljal, samo metanje polen in blatenje, sram me je da sem še član sdja, no ne bom več dolgo, nažalost. Dovolj mi je tega sovraštva in vsakdanjega pljuvanja. še v desnici niso tak sovražno nastrojeni proti nam levičarjem.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.06.2020 ob 22:07 gost

        Ti si lahko član stranke SD, nisi pa levičar. Nikola Tesla je pa bil prepameten za vse Slovence, tako, da nihče ne more biti on. Zdaj se pa pomiri. Naj ugibam v katero stranko boš šel? SDS, sem skoraj prepričan.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.06.2020 ob 14:23 Komunajzar šalabajzar gost

      Ti nisi Nikola Tesla. Ti si samo Teslo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.