https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

S ponedeljkom dovoljeno javno zbiranje do 500 ljudi, navijačem dovoljen obisk tekem

11.6.2020  

Vlada je v luči sproščanja ukrepov sprejela tri odločitve in sicer bo od ponedeljka dovoljeno zbiranje do 500 oseb, ponovno pa bo stekel tudi mednarodni potniški promet. Vlada tudi ukinja klicni center, ki je prejel več kot 50 tisoč klicev.


Vladni govorec za COVID 19, Jelko Kacin, je danes na tiskovni konferenci povedal, da je Vlada RS sprejela sklep, ki bo dovoljeval navijačem obisk tekem športnih klubov. Obisk bo pa še vedno omenjen na 500 ljudi. Hkrati pa s sklepom dovoljujejo tudi ostala javna zbiranja do 500 ljudi. Sklep bo stopil v veljavo s ponedeljkom, 15.6. 2020.

"V praksi to pomeni, da na športni prireditvi lahko sodeluje do 500 ljudi. Ampak ko gre za moštva, je v to treba vračunati obe moštvi, delegate, predstavnike medijev, varnostnike, vse podporno osebje, ki je potrebno za to, da se športna prireditev izvede. Potem to seveda ni 500 gledalcev, ampak bistveno manj," je pojasnil vladni govornik.

Drugo pomembno spremembo prinaša odlok o načinu izvajanja javnega prevoza na ozemlju Slovenije in s tem razveljavitev prejšnjega odloka o začasni prepovedi. V praksi to pomeni, da se bo z objavo v javnem listu omogočil tudi javni prevoz potnikov v mednarodnem prometu.

"To pomeni, da lahko pričakujemo avtobusni prevoz, začenja se turistični prevoz, prihajajo lahko turistične skupine," je povedal Kacin. Kot je pojasnil, bo potrebno nekaj stvari sicer še uskladiti z drugimi državami. "Da se ne bi zgodilo, da do slovenske meje velja en režim v avtobusu, na ozemlju Slovenije pa drug režim," je dejal Kacin. Sprememba se po njegovih navedbah nanaša na cestni, železniški in letalski potniški promet.

Vladni govorec je napovedal tudi, da z jutrišnjim dnem s svojim delovanjem končuje vladni klicni center, ki je od 9. marca prejel več kot 50 tisoč klicev prebivalcev Republike Slovenije in tudi tujcev ter jim nudil svetovanje in pomoč v zvezi z epidemijo covida-19 v Republiki Sloveniji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.06.2020 ob 14:54 gost

      Do pokala baje 3000 navijacev.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.06.2020 ob 14:55 gost

      Ta vlada je komedija. Zelo slaba komedija.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.06.2020 ob 16:51 gost

      TA VLADA KRADE IN MANIPULIRA Z SLOVENSKIMI DAVKOPLAČEVALCI---------SRAMOTA------IZGINITE IZ SLOVENIJE----VLADA. STE IDIOTI, DEBILI,NESPOSOBNEŽI------------TOTALNI IDIOTI-------------SLOVENSKI NAROD NA ULICE IN CESTE.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.06.2020 ob 18:29 AAAAAAAAAAA gost

      Tou so rejsan geniji ka pa cuj štejo igralce pa keri so pač tan poulek . Vej pa tej z publiko nemajo nikšoga stika. Zadnji čas ka zakurblamo bagere pa zravnamo tej hram demokracije kak nan uni servejrajo.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.06.2020 ob 20:39 Fuzbaler gost

      Fuzbal je treba prepovedati. To je šport, ki sploh ni šport, bedakov, kjer se na tribunah derejo nasilni kreteni kateri sejejo sovraštvo in nasilje. To je navadna farma bedakov ki tuli; kdor ne skače ni slovenc hoj hoj hoj ,,,,,,med potjo domov pa banda razbija izložbe avtomobile in uničuje vse okoli sebe. Fuzbal prepovedat, čefurje pa delat nagnat. Vsak bi brcal žogo pa mastne denarje vlekel

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.06.2020 ob 21:09 AAAAAAAAAAA gost

      Fuzbaler Takšne budale kak si tij trbej prepovedati po svejti oditi.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      21.06.2020 ob 20:07 Xy gost

      Če kaj razumem to fotografijo, imajo ti navijači res predpisano distanco!!???? Zgleda, da tak ne bo šlo!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.