https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Začetek stečajnega postopka Hotela Diana

11.06.2020 ob 15:00  

 Okrožno sodišče v Murski Soboti je danes začelo stečajni postopek nad družbo Hotela Diana.


Za upraviteljico je sodišče imenovalo Danico Čuk, upniki pa imajo do 11. septembra čas za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic. Zahtevo za stečaj je zaradi likvidnostnih težav sicer vložilo vodstvo družbe.

Vodstvo družbe Hotel Diana, ki upravlja hotel Diana v Murski Soboti, je predlog za stečaj zaradi likvidnostnih težav pri poslovanju vložilo v začetku meseca, kot so takrat napovedali pa, se s tem odpira prostor za nadaljevanje dela v hotelu z novo družbo, ki bo lahko poslovanje gradila postopno.

Težave pri poslovanju, ki sicer segajo v začetek leta 2019, je povečala epidemija covida-19, ki je zaustavila dobršen del gospodarskih aktivnosti.

Hotel so 13. marca zaprli, kar je po pojasnilih vodstva pomenilo, da se načrt poslovanja za celo leto nikakor ne more uresničiti. Več kot dva meseca niso mogli ustvarjati prihodkov, likvidnostna slika pa se je poslabšala. Teraso slaščičarne hotela Diana so sicer odprli sredi maja, zdaj sta odprta tudi hotel in center za welnes.

Zaposleni v podjetju, teh je uradno 25, niso bili upravičeni do koriščenja sredstev iz interventnega ukrepa čakanja na delo zaradi epidemije, ker niso pravočasno plačevali vseh prispevkov, navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.