https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Odlični rezultati šol iz Pomurja in Podravja na razpisu Varno na kolesu

17.6.2020  

Kljub oteženi situaciji v zadnjih mesecih so slovenski osnovnošolci pridobivali nova znanja na daljavo, več kot 10 tisoč otrok iz preko 120 slovenskih šol pa je sodelovalo tudi pri zanimivih in poučnih nalogah programa Varno na kolesu. Učenci so spoznavali pomen varnosti v prometu in se z domiselnimi izdelki potegovali za privlačne nagrade.

Glavne nagrade v okviru razpisanih nalog so osvojile OŠ Tišina, OŠ Bršljin in OŠ Jurija Vege Moravče, uspešne pa so bile tudi OŠ Olge Meglič, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Ivanjkovci.

Največ nagrajenih šol v sklopu razpisanih nalog prihaja prav iz Podravja in Pomurja. Z najvišjim številom pridobljenih točk v sklopu razpisa A, namenjenega učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, se lahko pohvalijo učenci OŠ Tišina, ki prejme denarno nagrado v višini 1000 € in kolesarske čelade za vse učence.

Foto: OŠ Tišina; vir: Varno na kolesu

Ravnatelj Janko Durič je o odličnem uspehu povedal: »Veseli in ponosni smo, da smo prejemniki nagrade, ki pa ni prišla slučajno. Strokovno podporo so nudili učitelji in mentorji programa, zagotovo pa so za odličen uspeh zaslužni prav otroci. Učenci so skupaj z učitelji pripravili odlično gradivo, kako varno kolesariti po šolskem okolišu, in se pri tem povezali tudi z občani, kar je še dodatna prednost. Denarna nagrada je zelo bogata, prav tako pa smo veseli tudi kolesarskih čelad, ki lahko preprečijo hude poškodbe in na to nenehno opozarjamo tudi naše učence.«

V sklopu nalog razpisa B, ki je namenjen učencem od 1. do 9. razreda, so učenci svoje znanje o varnosti v prometu uporabili tudi v praksi, in sicer na kolesarskih športnih dnevih ali med zbiranjem prekolesarjenih kilometrov za svojo šolo. Pri slednji nalogi se je najbolje odrezala OŠ Selnica ob Dravi, kjer je 113 učencev od oktobra do aprila prevozilo 85.726 kilometrov.

Foto:OŠ Ivanjkovci; vir: Varno na kolesu

Za izvedbo športnega dneva na kolesu se je na prvo mesto uvrstila OŠ Ivanjkovci, ki je jeseni organizirala teden kolesarjenja v šolo in med celim letom aktivno ozaveščala o pomenu trajnostne mobilnosti. Odlično se je odrezala tudi OŠ Olge Meglič, saj je sodelovala v obeh razpisih in osvojila drugo mesto tako v sklopu razpisa B kot A+B.

»Učenci so letos pokazali zelo dobro poznavanje prometnih pravil in izkazali tudi veliko veselje do kolesarjenja, saj je prav v času karantene kolo postalo najboljši prijatelj marsikaterega najmlajšega. Šole iz Podravja in Pomurja so se kljub oteženim razmeram odlično izkazale in dokazale, da lahko o tako pomembni tematiki, kot je varnost v prometu, ozaveščamo tudi na kreativen način, ki je otrokom blizu. Kar pa je najpomembnejše, sporočilo o varnih kolesarskih izkušnjah so ponesle tudi izven šolskih zidov v svojo lokalno skupnost,« je izpostavila Tanja Medved, vodja projekta Varno na kolesu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.