https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Beović: Nevarnost okužbe na Hrvaškem približno takšna kot v Sloveniji

24.6.2020  

Infektologinja Bojana Beović je danes pred infekcijsko kliniko, v Ljubljani dala izjavo za medije o trenutnem epidemiološkem stanju novega koronavirusa.

Vodja strokovne skupine za covid-19 Bojana Beovič je povedala, da so novi primeri pri nas posledica večih vnosov novega koronavirusa v državo, največ čez južno mejo. »Večina teh vnosov pa je povzročila še nadaljnje okužbe«, je dejala.

Glede na to, da se je povečalo število okuženih, se je nekoliko povečalo tudi število hospitaliziranih, trije v bolnišnici so aktivno okuženi, drugi pa so hospitalizirani, ker zdravljenje traja dolgo. 

Po besedah Beovičeve je situacija na Hrvaškem primerljiva s Slovenijo. Problem na Hrvaškem predstavlja predvsem majhno število opravljenih testov, zato obstaja možnost, da je še kakšno žarišče, ki je neodkrito. »Nevarnost, da se okužimo tam, je približno enaka kot pri nas.«

Zato glede na objektivne podatke Beovićeva ne more reči, da odsvetuje odhod na Hrvaško. "Kot državljan, kot človek, ki živi v Sloveniji, pa mislim, da bi morda lahko kakšen dopust na Hrvaškem letos tudi izpustili in ostali v sredini, ki jo poznamo, ker je tam najmanjša možnost, da bi do okužbe prišlo," je pozvala.

»Zaradi turizma sicer lahko nastane gneča, prihaja pa tudi do večjega mešanja ljudi iz več držav. Nujno potrebno je, da se gneči izogibamo in upoštevamo vse higienske ukrepe. Če zbolimo po povratku iz dopusta v drugi državi, je treba čim prej k zdravniku oziroma na testiranje, saj je možnost, da smo se okužili,« poudarja Beovičeva.

Dodala je, da je svetovalna skupina vladi predlagala obvezno uporabo mask v zaprtih javnih prostorih, zavzema pa se tudi za aplikacijo sledenja okuženim. »Posameznikom bi bilo treba razložiti, da to povečuje njihovo osebno varnost

Zavzemajo se tudi za dosledno upoštevanje veljavnih ukrepov, kot je vzdrževanje razdalje v gostinskih lokalih in pa kontrolo na mejah. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.06.2020 ob 13:02 gost gost

      Kak ta Beovička, pa z njo cela vlada tak laže? Sami hrvati pravijo, ka jih je dosegel drugi val, pa še ne vejo, kak de z mejami, pa z vsem ostalim. Imajo prav žarišča, ki se še širijo, polovico vsega pa itak ne povejo. To je samo prilizovanje hrvatom, kak vedno. Pri nas nega kriznih žarišč, pa pravijo, ka je isto kak tan. Zaprejti meje. Što de pa kljub vsemu rino tja na morje, pa na svojo odgovornost, pa ob vrnitvi obvezno v karanteno, štero si naj sam plača. Nej pa ka zavajajo, pa sami ne vejo, kak bi, ka se ne bi zamerili. Takša pokorna drža je samo pr inas možna.Druge meje so zaprli ,pa uvedli stroge ukrepe, pa nemajo nika več okužbe, kak hrvati. Beda od vlade.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.06.2020 ob 15:29 gost

        13:02...... verjetno cele dneve hodiš okoli s posranimi hlačami od strahu. Bingo zarukani. V klet se zapri, tri leta nikogar k sebi ne spusti, potem boš pa sam videl kako bo s tabo in s svetom.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.06.2020 ob 14:03 mesto Sobota gost

      Ta Beovičeva govori v korist Hrvatom .Naši pa komaj čakajo ,da bodo šli na Hrvaško .Danes sem se malo vozil po Murski in bogme vsa parkiriša polna Špin ,Hover Lidl in to vse verjetno kupujejo da bodo vlekli sabo na morje in tam žrli .Po tem pa bodo pošiljali na fc kak so vsako noč žurali z vinom iz Špina 5 l 4,99 €

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.06.2020 ob 14:05 77 gost

      Maske gor.

      0 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.06.2020 ob 15:16 gost

      hehe seveda ne odsvetuje ,ko pa ima privezano barko tam,pa še nagravžno hrvaško pivo ima rada

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.06.2020 ob 15:31 G. O. S. T.,,, gost

      Ka maske,,, blazine,,, si gor denite ka de puklaš pa, diktator Kacijn vikšo moč mela. Avstrija brez mask, pa kar antena za vse prišleke, hrvačka brez mask ker drugače nebo turistov. Mij pa vse pa zapreti ka du se prišleki pa turisti lahko šetali okoli po Sloveniji okuženi. V trgovini se pa na tebi zakelijo koja razdalja bok nekdaj ka bi si što roke raskužo. Nej je samo maska jebena bok nekdaj ka bi si roke raskužili budala vladna nesposobna. P

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.06.2020 ob 16:19 JERNEJCEK gost

      VAM JAZ POVEM KJE SE BUDE ŠIRIL VIRUS. TAM V POLNIH LOKALIH KJER MURAŠI BUDU GLEDALI SVOJ HUD PORAZ.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.06.2020 ob 16:31 Ha , ha , ha gost

      Sami dvotarifni .

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.06.2020 ob 16:33 Godžiro gost

      MURA , MURA , MURA .

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.06.2020 ob 17:43 963 gost

      Gospa si je premislila, še včeraj je govorila, da potovanja na Hrvaško odsvetuje. Očitno je bila na razgovoru pri firerju.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.06.2020 ob 18:35 Plenkovič gost

      je vse povedal v nakaj besedah: "Sa Slovenskim premijerom smo dogovorili, da granice nečemo zatvarati, jer ne postoji nikakva opasnost od mogučeg večeg širenja bolesti koronavirusa" Izjava podana direkt v hrvaške medije. Torej dogovor obstaja, Slovenci moramo rešiti vsaj na pol hrvaški turizem. Tudi pod pogojem, da hodimo v maskah v Sloveniji, in da po mesecu in pol dočakamo ponovno zaprtje občinskih meja. Vlada bo pa itak rešila pajdaše - hotelirje, saj je šenekje čez 2 miljarde evrov na zalogi "za stare dane" Toje govnarstvo v Sloveniji, zato je nujen prihod evropskih uradnikov v Slovenijo in Hrvaško, da malo prkontrolirajo mafijske posle, kar se tiče kroženja denarja Evropa - omenjeni državi.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      24.06.2020 ob 21:56 Mix gost

      Jebo vas hrvaška slo je slo pa nič več brat te neumnosti hrvati nas rabijo samo za denar

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.06.2020 ob 11:29 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Tak je s tem,Balkan Ivana stiska z dokumenti,tak je bilo "sa granicama"po novonastalih državah ,tak je danes.Le kje so zapisi notni petja Ivana Grosupeljskega,note JNA obveščevalne in zasliševalne,ko je pel tudi o tem kakšne gate nosi.Pogrbil se je takrat,puklasti postal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.