https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Rakičanu o izzivih in težavah sodobne družbe

Rakičan, 30.06.2020 ob 12:00  

RIS Dvorec Rakičan letos organizira že VIII. Mednarodno strokovno - znanstveno konferenco »Izzivi in težave sodobne družbe«, ki poteka od 29. do 30. junija 2020 v prostorih RIS Dvorca Rakičan.

Z mednarodno strokovno - znanstveno konferenco nagovarjajo različno strokovno javnost, predvsem s področja vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, policije, pravosodja, nevladnih organizacij, kakor tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost, pri čemer je glavni cilj bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na tematskih področjih konference.

229 avtorjev s 213 raznolikimi prispevki

Direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, je povedal, da konferenca letošnje leto ponovno navdušuje z naborom prispevkov, tako s kvaliteto in vsebinskim delom kot tudi s samo kvantiteto. Skupno sodeluje 229 avtorjev s 213 raznolikimi prispevki, tako strokovnimi kot znanstvenimi iz kar 6 držav: Hrvaške, BIH, Srbije, Hrvaške, Rusije, ZDA in Slovenije. Prispevki pokrivajo raznolike tematske sklope: družina, nasilje, novodobne odvisnosti, vzgoja in izobraževanje, krepitev zmogljivosti ter izzivi dolgožive družbe.

Omenjene sklope organizator, RIS Dvorec Rakičan, pokriva pri svojem osnovnem delu, namreč pod njihovim okriljem deluje Center za družine Murska Sobota in drugi socialnovarstveni programi, ki so namenjeni različnim ranljivim skupinam. Na konferenci iz leta v leto gradijo na kakovosti in prepoznavnosti, povečano je zavedanje o izzivih sodobne družbe in s tem nagovarjanje le-teh.

Dr. Katja Košir, dolgoletna članica organizacijskega odbora, je izpostavila, da je konferenca odlična priložnost za izmenjavo dobrih praks. "Marsikaj, kar bo na konferenci slišanega, bo marsikoga vodilo v načrtovanje dela za prihodnje šolsko leto in to na način, da bo šolska praksa še bolj učinkovita. Letošnja konferenca je tako kot vsako leto izjemno vsebinsko pestra in raznolika." 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.