https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Hrvaška z zaprtjem nočnih lokalov in diskotek ostaja na seznamu varnih držav

30.6.2020  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali minister za notranje zadeve Aleš Hojs, namestnica predstojnika Centra za nalezljive bolezni v NIJZ Nuška Čakš Jager in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.  


V Sloveniji in na Hrvaškem beležimo rast 14-dnevne kumulativne incidence okuženih na 100.000 prebivalcev. V Sloveniji na 4,85 in na Hrvaškem na 10,77, je povedala Nuška Čakš Jager.

Hrvaška dela na tem, da bodo izbruh okužb ustavili, je dejala Nuška Čakš Jager. Število primerov na Hrvaškem upada. "Z ukrepi, ki jih pripravljajo, bodo uspeli zadržati trend upadanja novih primerov."

Nihanje še ne nakazuje novega vala

Včeraj je bilo v Sloveniji potrjenih 15 novih primerov. "Nihanje še ne nakazuje novega vala, ampak priča o dobrem epidemiološkem delu, s katerim uspešno preprečujemo širjenje okužb."

 

 

Hrvaška ostaja na seznamu varnih držav

"Hrvaška vlada se je odločila, da bo prevzela naše vzorce obnašanja in bo zaprla nočne lokale, diskoteke ter odpovedala večje prireditve.  Sprejeta je odločitev, da Slovenija Hrvaške ne umakne s seznama varnih držav. Hrvaški dajemo priložnost, da z doslednimi ukrepi zameji rast," je dejal Kacin.

Obenem je Kacin pozval slovenske državljane, da se na Hrvaškem izogibajo gneči in dosledno uporabljajo zaščitne maske v zaprtih prostorih.

Omejitev zbiranje na javnih mestih na 50 oseb 

 

Podrobnosti o omejitvah glede zbiranja na javnih mestih si lahko preberete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2020 ob 12:43 te novinarske gost

      pizdarije si porinite v pizdo materino, pa ustrahujte svoje najbližje, polovica ljudi vas itak ne jebe.Jebejo vas strahopetci in penzioneri, strah pa je itak sveta vladar. Za nekaj let boste pa imeli bolne zaradi živčnosti, psihičnh stanj in podobno, ko bodo otroci odrasli, samo jebem vam mater, takrat se boste potegnili v mišje rupe, drhal vsevedna.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.06.2020 ob 12:51 G. O. S. T. gost

      Zdaj se spet pokaže nesposobno zdravstvene stroke. Gremo vsi u Črno goro na posvet in se jebat vse povprek. Ko pridemo domov pa malo viros rastrosimo po bolnišnicikjer delamo. Ker bom malo na bolniškem da si spočije o od napornih počitnic.,,, bravo zdravstvena stroka,,,, to je odgovornost.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.06.2020 ob 14:15 Xy gost

      Komentarji za umret.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.06.2020 ob 15:34 https://www.pomurec.com/ gost

      vddv

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.06.2020 ob 17:21 gost

      Norci od norcev..zmisljavljejo si,ka do Hrvati zapirali diskoteke..pa so nej tak nouri, zdaj da majo sezono..eni buteci pa Kacinu še naprej verjamejo..

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.06.2020 ob 19:30 gost

      30 let Hrvati že nategujejo Slovenske hlapce in to se nadaljuje, lahko v Sloveniji vlada sv. Peter nič novega.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.06.2020 ob 21:46 gost

      Hrvati za zaprtje nič ne vedo, spet so nategnoli na suho slovensko politiko ta nam pa laže na vse pretege.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.