https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Na Hrvaškem 52 novih okužb, nočni klubi ostajajo odprti!

30.6.2020  

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 52 novih primerov okužbe s koronavirusom. Hrvaški notranji minister Davor Božinović je dodal, da ne ve ničesar o domnevnih obljubah Sloveniji, da bo Hrvaška zaprla nočne klube.

"Hrvaška vlada se je odločila, da bo prevzela naše vzorce obnašanja in bo zaprla nočne lokale, diskoteke ter odpovedala večje prireditve.  Sprejeta je odločitev, da Slovenija Hrvaške ne umakne s seznama varnih držav. Hrvaški dajemo priložnost, da z doslednimi ukrepi zameji rast," je danes dejal Jelko Kacin.

Hrvaški novinarji so glede Kacinovih navedb zastavljali vprašanja Božinoviću, a je hrvaški notranji minister dejal, da ne ve za nobene tovrstne obljube Hrvaške.

Ob tem je pojasnil, da predstavniki hrvaškega štaba o tem niso govorili s slovenskimi kolegi, za pogovor Janše in Plenkovića pa je izvedel ob spremljanju ponedeljkovega predvolilnega soočenja Plenkovića in šefa opozicijske SDP Davorja Bernardića na komercialni televiziji RTL, poroča STA.

"Jasno je povedal tudi, da odločitve o zapiranju nočnih klubov ni."

Božinović je napovedal, da bo Hrvaška znova delno odprla svojo mejo za določene skupine potnikov iz Bosne in Hercegovine, kar da bo v skladu s priporočili Evropske komisije.

Na Hrvaškem so doslej potrdili skupno 2777 okužb s koronavirusom, 2155 okuženih pa je ozdravelo. Umrlo je 107 ljudi. Testirali so več kot 79.000 oseb, med njimi 921 v zadnjih 24 urah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.06.2020 ob 20:22 gost gost

      Spet so se vladajoči osramotili, se bodo posuli s pepelom? Janša ne upa zapreti meje, pa bi jo moral. Bedasti narod še vedno hodi na morje k sosedom, kjer je največ okužb daleč okoli, pol pa zatajojo.Hrvati imajo vso dokumentacijo o orožarski aferi ob osamosvojitvi, pri , nas pa je bila baje uničena. In tem niti jajo ne upa ugovarjati, imajo ga v šahu, zato ne upa zapreti meje. Sicer pa ta vlada je že smešna, sama se zapleta, morala bi odstopiti celotna. Očitno pa nimajo toliko politične zrelosti.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.06.2020 ob 21:56 en gost

        Bedasti si ti ka še vedno verjameš temu corona bav bavu... Zakaj misliš da več nič ne poročajo o mrtvih in hospitaliziranih po drugih državah? KER JIH NI!!!!!!! Najboljši svetovni virologi so lepo povedali da je corona virus tako oslabel da VEČ NI NEVAREN in povzroča samo še BLAŽJE simptome! Samo še mi tukaj na balkanu poslušamo o tej coroni in to ne zato ker bi bila nevarna za ljudi, ampak se gre tukaj samo za turiste. To si dobro zapomni. Tu igrajo igro kako čim bolj prestrašiti ljudi da nebi šli na hrvaško, črno goro, itd na morje... Samo zato se tukaj gre...

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2020 ob 13:30 963 gost

        Niti nisem toliko za zaprtje meje ampak koliko je Janša trobezljal, da je Šarec kriv, ker ni pravočasno zaprl meje z Italijo. On pa dela isto. Res je, ta vlada se iz dneva v dan bolj zapleta, res je čas, da spokajo.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2020 ob 10:53 Gost gost

      Hrvatje bi morali na 4 miljona državljanov blizu 3000 vzorcov in bi imeli 150 ukuženih. Desetkrat več kod v sloveniji. Skrivajo resnico..naši jim verjamejo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.