https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Za organizacijo dogodkov med 50 in 500 udeleženci nujna pridobitev soglasja

1.7.2020  

O aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so spregovorili prof. dr. Bojana Beovič, vodja strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje, Bonia Miljavac, dr. med., spec., predstojnica NIJZ Območne enote Novo mesto, in vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.


"Poslabšanje epidemiološke slike v Sloveniji je narekovalo spremembe Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi, ki velja od včeraj, 30.6., Ob tem se pojavljajo številna vprašanja," je dejal Kacin.

 

 

V zaprtih prostorih obvezna uporaba mask

"Osnovni princip, ki se ga je potrebno držati pri organizaciji prireditev, je vzdrževanje minimalne varnostne razdalje, tako pri sedežnih redih kot pri vhodih in izhodih, na voljo morajo biti razkužila," je povedala dr. med. Bonia Miljavac.

 "Če se dogodki organizirajo v zaprtih prostorih, je obvezna tudi uporaba mask. Prednost imajo dogodki na prostem. Pomembno je tudi, da se dogodkov ne udeležujejo osebe, ki kažejo znake okužbe. Ti so lahko različni, ne nujno samo okužba zgornjih dihal," še pove.

Od ponedeljka naprej potrebna soglasja  

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2020 ob 11:55 gost

      Dol z Janševo vlado. Dovolj je teroriziranja prebivalcev Slovenije. Zaradi nekega virusa, ki bo vedno med nami, in ni nevaren za večino prebivalcev, nam vladajoči uničujejo življenje, pri tem z drago nepotrebno nabavo zaščitnih sredstev njihovi pajdaši ( verjetno tudi sami ) ekstremno bogatijo. Ljudje, ne bodite več ubogljive ovce in spreglejte kaj vlada in nekateri mediji delajo. V bolnišnicah ni nikogar, umrl ni nihče, oni pa širijo paniko kot, da je konec sveta. Samo s širjenjem te nepotrebne panike lahko ostanejo na oblasti in pri koritu. V treh mesecih so nas zadolžili za 6 milijard evrov, ki so jih razdelili samo nekaterim. Ostali lahko lajamo, a bomo morali ta dolg, ki ga je napravil Ivan Janez Janša, vračati. Tudi naši nasledniki. Fuj pa takšna vlada, ki laže svojim državljanom.

      17 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2020 ob 12:13 Risto Kubura gost

        Se popolnoma strinjam s tabo. Puklasti Janoš je največji gnoj in baraba z vsemi podrepniki.

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2020 ob 12:41 ilus gost

        Ja z demokratično izvoljeno vlado dol, pa nastaviti komuniste. Tudi jaz nejsan dobil niti evra od COVID ukrepov, pa mi nej žal. Bo mi pa žal, če spet na oblast pridejo komunisti, ka spet zapravijo to državo, kak so Jugoslavijo in vse države kjer so se pojavili komunistični režimi. Nam je potrebno vzpostavit demokratični sistem, ker ga žal še vedno nismo okusili in to takšnega, kot ga imajo naprimer AVSTRIJCI.

        4 12 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2020 ob 12:07 gost gost

      pa kako nega na seznamu najboljšega in najmlašega inpekotorja zdaj zavarovalnega nakladača šteri se po gostlnaj hvali koliko služi tudi nam na izobraževanjh te pa dobim minimalno plačilo fuj

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2020 ob 13:41 gost

      Zakaj moj komentar ni objavljen?

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2020 ob 17:56 trojica gost

      Bonia Miljavac, Bojana Beović i Jelko Kacin zvani pijandura - drmatori Slovenije, koliko kasirate, da ustrahujete državljane in z pijanduro Jelinčičem držite vlado na oblasti? Še puklasti Janči, primadona Pivec i čudežni otrok Počivalšek pa se lahko snema tretji del 7 veličastnih. Ti so branili mesto od lopovske bande, slovenska banda 7 veličastnih napada državo z zavajanjem in ciganskimi posli.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.07.2020 ob 16:00 gost gost

      Kak se ta vlada ne sprijazni s tem, da je ljudstvo noče? In to noče, po samo par mesecih na oblasti. Ta puklasti princ teme je redno fuknjeni ,pa zagledani sam v sebe, ka nič ne vidi oz. noče videti. Zdaj ga zapuščajo še njegovi paradni konji, ker so preveč globoko v govnu. Upajmo, da se bo pričelo vse odvijati in bomo končno dočakali, da se izve kakšne svinjarije so z našim denarjem delali. Kdor pa to zagovarja pa je še bole zblojeni kak puklasti. Njemi se niti ne zameri, ka znamo kak je z njim ,ali ovcan, nemreš vervati, koje budale zagovarjajo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.07.2020 ob 16:28 gost 2 gost

      Zapreti meje s hrvaško, pa bo takoj boljša epidemiološka slika.Tam samo lažejo in zavajajo glede okužb. Kdor pa vseeno rine tja, pa naj nosi sam odgovornost in stroške.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.