https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Tako so se pomurski dijaki odrezali na poklicni maturi

7.7.2020  

Državni izpitni center je objavil rezultate spomladanskega roka poklicne mature, kjer so izjemne rezultate dosegli tudi dijaki v Pomurju. 


Predšolska vzgoja na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Kljub epidemiji koronavirusa so letošnjo poklicno maturo na GFML lahko izpeljali v celoti, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela poklicne mature, pa vendar je tudi 19. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer dosegla izjemen rezultat, so zapisali.

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 43 dijakov in dijakinj; 42 jih je poklicno maturo uspešno opravilo, en dijak pa je bil neuspešen iz enega predmeta, tako lahko rečemo, da je poklicna matura bila opravljena s 97,67%.

Trije maturanti so dosegli prag 22 (od 23) točk, eden od njih pa je dosegel vse možne točke, torej 23 točk. Vsi so postali zlati maturanti in bodo 13. julija 2020 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturant z 23 točkami je:

- Žan Smej, občina Beltinci.

Zlati maturantki z 22 točkami sta:

- Dolores Marič, občina Moravske Toplice in

- Tadeja Fras, občina Sveti Jurij ob Ščavnici.

Tudi udeleženci izobraževanja odraslih vpoklicnem tečaju programa Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 8 kandidatk in 1 kandidat. »Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih,« je ob tem dejal ravnatelj Zvonko Kustec.

Ekonomska šola Murska Sobota

Spomladanski del opravljanja mature je opravljalo 25 kandidatov rednega izobraževanja in 4 kandidati izrednega izobraževanja, uspešni so bili vsi. 

Diamantna maturantka Ekonomske šole je postala Mateja Kurnjek, ki je dosegla vse možne točke.

Foto: EŠMS (fb)

Dvojezična srednja šola Lendava

Vsi dijaki, ki so opravljali poklicno maturo v spomladanskem roku 2020, so maturo uspešno opravili: 5 ekonomskih tehnikov, 12 strojnih tehnikov in 8 kemijskih tehnikov. Uspešnost je torej 100 %.

Izjemen splošni učni uspeh na poklicni maturi sta dosegla dijaka v programu Kemijski tehnik: David Öri, ki je postal zlati maturant in Ana Vida, ki je dosegla vse točke in je postala diamantna maturantka.

Foto: Dvojezična srednja šola Lendava (fb)

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci 

Poklicno maturo je opravljalo 34 dijakov, uspešnih jih je bilo 30 (88,2 odstotkov).

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota

Poklicno maturo je na SPTŠ opravljalo 128 dijakov, uspešnih je bilo 122 (96 odstotkov). Rebeka Kerčmar in Sara Sabo sta z vsemi doseženimi točkami postali diamantni maturantki. 

Zlati maturanti so postali še:

- Grega Bedič (elektrotehnik)

- Denis Mencigar (elektrotehnik)

- Aleks Marinič (tehnik računalništva)

- Žiga Škalič (tehnik računalništva)

- Nuša Šalamun (tehnik oblikovanja)

Biotehniška šola Rakičan

V spomladanskem roku poklicne mature je k opravljanju izpitov pristopilo vseh 18 dijakov 4.a letnika Biotehniške šole Rakičan.

Vsi dijaki so poklicno maturo uspešno opravili. Primož Zavec, ki je dosegel izjemen splošni uspeh pa je postal zlati maturant.

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota

Dijaki Srednje zdravstvene šole Murska Sobota so dosegli 95,24-odstotno uspešnost, saj je maturo opravljalo 105 dijakov, uspešnih pa je bilo 100.

Imajo tudi osem zlatih maturantov ter tri diamantne, ki so dosegli vse možne točke. Diamantni so postali Aljaž Železen, Nataša Štuhec in Lara Sampl, zlati pa Nika Ploh, Lara Muršič, Neli Serec, Tamara Trajbarič in Silvia Žižek. 

Zaključni izpit iz smeri Bolničar-negovalec je opravljalo deset dijakov, uspešni so bili vsi, trije pa so si zaslužili pohvalo: Melani Perko, Aleksandra Grnjak in Glorija Grah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2020 ob 16:24 gost gost

      Lepo, da so se eni dobro odrezali- čestitke. Kljub vsemu pa se poklicna matura ne m ore primerjati s splošno po zahtevnosti znanja. Temu primerno so tudi omejeni vpisi na fakultete, visoke šole, pa bodo vesele vpisa.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.