https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Avstrija zaostrila nadzor tudi na meji s Slovenijo

8.7.2020  

Zaradi hitrega naraščanja števila okužb z novim koronavirusom, ki so v veliki meri posledica odhodov oziroma prihodov iz tujine, je avstrijska vlada danes izdala dodatna opozorila glede potovanj in zaostrila nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko.


Na mejah s Slovenijo in Madžarsko bo nameščenih 1800 policistov

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes opozoril, da so se razmere v zvezi s covidom-19 na Balkanu na žalost poslabšale ter da v Avstriji beležijo vedno več primerov okužb, ki so v državo vnesene z vzhoda. "Priča smo vse številnejšim vnosom iz tujine. Zato nujen poziv, da se v te države ne potuje," je poudaril.

Obenem je posvaril, da neupoštevanje karantene ni zgolj manjši prekršek, ampak resna kršitev, za katero je zagrožena kazen v višini do 1450 evrov. Še posebej je kancler opozoril tiste, ki so pozitivni na covid-19 in kršijo karanteno, da je to kaznivo dejanje in jih čakajo stroge kazni.

Avstrija bo poleg tega poostrila nadzor na svojih vzhodnih mejah, je še napovedal Kurz, prav posebej bodo nadzorovali tiste, ki se vračajo iz balkanskih držav. Avstrijski zunanji minister Alexander Schallenberg je pojasnil, da se krepi predvsem nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko, kjer bo nameščenih 1800 policistov. Med drugim bodo brez izjem pregledovali vse avtobuse.

"Na splošno je situacija v Avstriji z vidika širjenja novega koronavirusa še vedno pod nadzorom, je medtem zatrdil minister za zdravje Rudolf Anschober. Število novih okužb namreč hitro narašča le v dveh od devetih zveznih dežel, v Zgornji Avstriji in na Dunaju. Trenutno je v celotni Avstriji okoli 1100 aktivno okuženih, 90 bolnikov je v bolnišnicah, od tega deset na intenzivni negi.

Avstrijska vlada po novem odsvetuje vsa potovanja v Romunijo, Bolgarijo in Moldavijo. Že pred tednom dni je Dunaj odsvetoval potovanja v šest držav Zahodnega Balkana - Albanijo, Bosno in Hercegovino, Kosovo, Severno Makedonijo, Črno goro in Srbijo. Ob prihodu iz držav, za katere velja opozorilo pred potovanji, je obvezna 14-dnevna karantena ali predložitev negativnega testa na covid-19," piše STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.07.2020 ob 13:02 pajsar gost

      ko j*** nadute jodlare. Mo mi poostrile, kda do sli na jadran velke bleke namakat.

      16 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2020 ob 16:20 gost gost

        Avstrija zaostrila nadzor tudi na meji s Slovenijo, ba meji ima vojsko, mi tega ne zmoremo, ker nimamo Slovenske vojske ampak plačance pakta NATO !!

        13 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.07.2020 ob 14:40 gost

      Se spomnite kako se je puklasti Janček hvalil kako je on najbolj premagal ta virus v celi Evropi in kakšne super dobre rezultate? Kaj se je v enem msecu tako strašno sremenilo? Zdaj nima več lažnivega izgovora, da je za vse kriv Šarec. Kaj bo zdaj storil večno nedolžen, najpametnejši, nikoli kriv, edini osamosvojitelj Slovenije, nenadomestljiv vladar Noriškega kraljestva?

      24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2020 ob 17:49 Karele K. gost

        Se spomnite pred tedni, kakšno propagando so tirali slovenski mediji pod zapovedjo politike, da naj slovenski državljani gredo na dopust na Hrvaško na Balkan. Ste slišali, da ima 110.000 slovenskih državljanov svoje premoženje, hiše, jahte na Hrvaški obali. Vse to so krvosesi slovenskega naroda kateri so mu denar pokradli in si kupili to premoženje na Hrvaškem in drugod po Evropi po svetu vse tja do Avstralije, mauriciusa, Maldivov in šre in še. Tam so se zabavali in zdaj nam revežem, katerim je Janša podelil nekaj fickov, da bi letovali v Sloveniji in bi podpirali slovenski turizem, prinašajo Corono 19 domov. Oni se bodo zdravili, reveži pa če ostane še kakšen ventilator. Mislim, da nobeden od teh privilegiranc4ev ne dobi odločbe o karanteni. Janez puklasti se je hvalil in je godrnjal ves čas, da bo južno mejo zaprl in zdaj je ta meja še bolj odprta kot je bila prej in se begunci kar sprehajajo čez mejo napšrej do Avstrije. Zato morajo avstrijci mejo spet zapirati. Ste se zdaj Janševi fanatiki prepričali, da so vsi isti tako Janševi kot Kučanovi titoisti, saj so se obrti učili v isti delabvnici zato imajo iste metode dela. Potrebne so korenite spremembe in je treba zrušiti obe sedaj obstoječi titoisitčni grupaciji kateri sta si leta 1990 razdelili plen imenovan Slovenija državo katero je ustvartil slovenski narod, ne pa neki osamosvojitelji. Ti so se sami tako poimenovali, da so prevarali slovenski narod in so si ustvarili raj na tej zemlji, osamosvojiteljsko kraljevstvo, ukradli so trud in vztrajnost ter dobro voljo in sanje slovenskemu narodu.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2020 ob 22:52 gost gost

        hehe, se en pametn izpod sanka se oglasa. koliko socialisticnih bedakov je v tej drzavo, za izvoz, direkt v venezuelo.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.07.2020 ob 16:44 gost

      Avstrija je resna država zato majo vojsko na meji. Mij pa mamo pijane blekate vardiste keri paradejrajo po Prešernovo trgu z fašistični pozdravom. Puklasti,,, princ teme,,, pa je podpira pa zato placuvle z davkopla"evalskim denarjem. Pa vlada njim ploska ka se idejo nikšo vojsko pijancov pa drogerašev. Še policaji pred njimi trepećejo.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2020 ob 22:51 gost gost

        haha, ker se levi skarjenzi in morilci ki se skrivajo za komunisticno zvezdo bojijo slovenski fantov, zato niso glasovali za slovensko vojsko na meji. Pa malo si obsisi obzorja, nimamo diktature, kot bi si jo opranoglavcinzeleli, potem bi z lahkoto vojsko poslali tudi na cesto, ne samo na mejo.

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.07.2020 ob 22:54 gost gost

        Avstrija je resna država, zato tudi nimajo skrajne levice in komunistov v parlamentu in na oblasti.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.07.2020 ob 22:12 gost

      kaj se derete levuharji in biciklisti,to ste zakuhali vi,virusa ni ste se drli in vsi mastni šli hrvačekom scalnco piit in jim riti lizat,kaj se derete sedaj nekaj ,ste samo to skuhali barabe dvolične

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.