https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://bolleblu.si/
http://www.zniders.com/

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Aeternum v Murski Soboti nastopil z dalmatinskim klapskim programom

Murska Sobota, 11.07.2020 ob 6:00  

Moški vokalni kvintet Aeternum je očaral občinstvo na Trgu kulture v Murski Soboti. 

Zaradi zdravstvene situacije na Hrvaškem in v Sloveniji je prišlo do spremembe v programu Soboškega poletja. Namesto Klape Šufit je nastopila vokalna skupina Aeternum z dalmatinskim klapskim programom.

Člani vokalne skupine Aeternum v isti zasedbi pojejo že 16 let. Zaznamuje jih prikrita komunikacija, mladosten in svež pristop. Radi se preizkušajo v številnih žanrih, kar bogati njihov repertoar in jih vodi po odrih širne domovine. Kvintet redno nastopa na glasbenih festivalih doma in v tujini. Viden pečat so pustili na Festivalu marko Polo na Korčuli leta 2017, saj so skupaj z Danijelom Horvatom - Dandoso osvojili prvo mesto v kategoriji mednarodnih izvajalcev. Poleg bogate zbirke slovenskih in tujih tradicionalnih skladb in popevk, radi izvajajo skladbe na tako imenovani »klapski« način.

Z željo po pristnem dalmatinskem melosu so že leta 2006 opravili pevsko izobraževanje na otoku Šolta na Hrvaškem pri glasbenici in operni pevki Mariji Brunsko. Tradicionalnim dalmatinskim skladbam, ki jih izvajajo klape Cambi, Maslina, Šufit, Intrade in druge, dodajajo vedno nove in modernejše, kjer naredijo večglasne priredbe uspešnic kot so Samo s tobom, Moje zlato, Žuta ruža, U bjelom. Njihovi nastopi so sprejeti z navdušenjem in marsikdo jih hitro zamenja za Dalmatince. Skozi svoje uveljavljene nastope so tako postali prva in do sedaj edina Prekmurska (dalmatinska) klapa.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija