https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Aplikacija za sledenje okužb z novim koronavirusom bo Slovenijo stala 4026 evrov

17.07.2020 ob 9:00  

Aplikacijo za sledenje okužb z novim koronavirusom bo prevedlo podjetje RSteam, ki je bilo s ceno, ki je desetkrat nižja od zgornje meje, najcenejši ponudnik.

Ministrstvo za javno upravo je poziv za oddajo ponudbe za prilagoditev mobilne aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi z novim koronavirusom objavilo 12. julija. Od ponudnika pa so pričakovli prilagoditev mobilne aplikacije za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na t.i. nemški aplikaciji Corona-Warn-App, ter razvoj grafičnega vmesnika za povezavo na zaledni sistem covid-19 opozorilnega sistema.

Na poziv se je odzvalo šest ponudnikov, od katerih dve ponudbi nista izpolnjevali razpisnega pogoja o ceni, saj sta presegli zgornjo mejo, ki je bila 40.000 evrov brez DDV. Ostale so še ponudbe podjetij Net informatika, Comtrade CDS, Informacijsko tehnološkega centra in RSteam, ki je bil s ceno, ki je desetkrat nižja od zgornje meje, najcenejši ponudnik.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je v četrtek s predstavnikom podjetja RSteam Primožem Cigojem podpisal pogodbo, ki je vredna 4026 evrov z DDV. Rok za izvedbo prilagoditve aplikacije pa je 1. avgust 2020.

Izbrano podjetje deluje od leta 2004, ponuja pa razvoj mobilnih aplikacij ter razvijalske storitve. Na ministrstvu za javno upravo so tako med njihovimi projekti navedli Poslovni imenik, spletno platformo za iskanje, deljenje in ocenjevanje najboljših ponudb spletnega ter lokalnega nakupovanja v Sloveniji Dil.si, platformo s polnilnicami za električna vozila Etrel, aplikacijo turistične destinacije Notranjska, mCOBISS in Nepremičnine.

Uporaba mobilne aplikacije o stikih z okuženimi bo prostovoljna za vse, tudi za tiste s potrjeno okužbo in odrejeno karanteno, je pred dnevi zagotovil Koritnik. S tem želijo spodbuditi državljane, da bodo aplikacijo uporabljali v čim večji meri. Če bi pa se epidemiološka situacija jeseni ali pozimi drastično poslabšala, pa jim četrti protikoronski zakon daje možnost, da pomagajo epidemiologom s tehnično rešitvijo tudi za tiste, ki jim je odrejena karantena in so okuženi. Zato na ministrstvu pripravljajo rešitve tudi v tej smeri, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2020 ob 9:44 vedaxo gost

      My last month paycheck was for 1500 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour on………See this site.........https://www.2netpay.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.