https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Lendavska občina podvojila sredstva za dijaško in študentsko poletno delo

27.7.2020  

Občina Lendava je v prizadevanju za omogočanje čim številčnejšega poletnega dela mladih, podvojila sredstva za dijaško in študentsko poletno delo.

Opravljanje dijaškega in študentskega dela je bilo v času razglašene epidemije novega koronavirusa oteženo, prav tako so številni starši šolajočih in študirajočih otrok utrpeli znaten upad dohodkov, kar je marsikatero družino postavilo v nezavidljiv položaj. Za ublažitev finančnih stisk in z željo po zagotavljanju čim več možnosti za delo mladih v občini Lendava, se je župan Janez Magyar odločil, da sredstva za dijaško in študentsko delo letos podvoji, so zapisali na občinski strani.

Občina Lendava je tako v prizadevanju za omogočanje čim številčnejšega poletnega dela mladih, dijakom in študentom namenila 60.000 evrov. »Dodatna sredstva za ta namen so bila zagotovljena na podlagi neizvajanja določenih storitev v času epidemije, posledično okrnjene izvedbe mnogih prireditev in projektov ter prihrankov iz naslova že zaključenih javnih naročil in skrbnega dodeljevanja sredstev po razpisih,« so pojasnili.

Na delo v 12 javnih zavodov in inštitucij, bo tako napotenih 32 dijakov in 37 študentov. Zavodom na področju kulture in turizma, kjer so mladi po navadi opravljali poletno delo, so se letos pridružile tudi nekatere druge inštitucije, ki so zaradi epidemioloških omejitev morale prilagoditi način dela oziroma je obseg le-tega večji. Tako so na seznamu letos tudi Območna enota Rdečega križa Lendava, Dom starejših občanov Lendava, Vrtec Lendava, pomoč pa potrebujejo tudi na Ljudski univerzi Lendava in v javnem podjetju Eko-park d.o.o. Lendava.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.07.2020 ob 9:58 Lendava first gost

      Bravo Jani, tak se dela, za staro in mlado. Vse za Lendavčane.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.07.2020 ob 13:33 G. O. S. T. gost

      Za svoje mlade bi morale skrbeti vse občine ne samo Lendava. Druge občine pa raje skrbijo za svoje pivske prijatelje keri imajo kartico zvestobe svoje občine. In to je 95 procentov občin vpomurju zato bi se moralo vse lepo občine ukinut enostavno zradirati. Ker so samo namen nesposobni županom in njihovim prijatelja. Denar pa po kasirajo za vsakega občana,za kere nič ne naredijo.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.