https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Sodelujete lahko v poletni dobrodelni akciji zbiranja šolskih potrebščin

26.7.2020  

Z namenom, da bi otrokom in staršem iz socialno šibkejših družin olajšali vstop v novo šolsko leto, bo tudi letos potekala sedaj že tradicionalna dobrodelna akcija Podari zvezek. V preteklih letih so organizatorji akcije zbrali šolske potrebščine za več kot 500 otrok iz Pomurja.


Letos akcijo podprli tudi pomurski študentski klubi

Skupaj z Dobrodelnim društvom Pomagajmo odprtih src je Lokalna razvojna fundacija za Pomurje v okviru Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja že četrto leto zapored prevzela koordinacijo in komunikacijo dobrodelne akcije zbiranja šolskih potrebščin Podari zvezek.

Letos se akciji pridružujejo tudi Klub prekmurskih študentov, Klub študentov Lendava, KLINKA – študentski klub iz Gornje Radgone in Prleški študentski klub, ki bodo pomagali pri zbiranju potrebščin, spodbujali mlade k dobrodelnosti in preko svojih družbeno-omrežnih strani promovirali akcijo, s čimer bodo poskušali doseči in vključiti čim več oseb.

Organizatorji vabijo k sodelovanju na različne načine

Tudi letos lahko najdete zbirne točke po celem Pomurju, saj je vzpostavljenih 17 zbirnih točk, kjer lahko oddate šolske potrebščine. Zbira se pisalni pribor, likovni material, lepila, zvezki, mape, peresnice, kalkulatorji, tehnični in geometrijski pribor, šolske torbe, copati idr. Koordinator sprejema tudi lepo ohranjene rabljene šolske torbe. Seznam zbirnih točk lahko preverite na https://lrf-pomurje.si/podarizvezek/.

Družinam lahko pomagate tudi finančno

Tiste, ki jim nakup in dostava do zbirnih točk predstavlja odvečno skrb, lahko donirajo tudi finančna sredstva, ki jih zbira Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src, Bakovci, Vrtna ul. 15, 9000 Murska Sobota, TRR pri NLB: SI56 0201 5025 4139 042, sklic: 99, namen: podari zvezek. Zbrani znesek bo namenjen nakupu šolskih potrebščin.

Prednost finančnih donacij je v tem, da organizator lahko nakupi točno določene šolske potrebščine, posebej tiste, ki se jih v fizični obliki zbere manj (npr. šestila, kalkulatorje, peresnice, šolske torbe ipd.).

Pošljite dobrodelni SMS

Prav tako so možne donacije s ključno besedo PODARIZVEZEK na 1919 (donirate 1 eur).

Organizatorji akcije vabijo tako posameznike kot organizacije da pomagajo pri akciji na različne načine. Poleg nakupa šolskih potrebščin in sms donacij lahko pomagate tako, da tudi sami organizirate zbirno akcijo šolskih potrebščin (npr. v okviru podjetja, društva, dogodka itd.)

Tak način sodelovanja je v preteklih letih izbralo kar nekaj podjetij, kot so Abanka, Vzajemna, Očesna klinika UKC Ljubljana, Pomgrad idr. Veseli bodo tudi podpore pri promociji in delitvi informacij na družbenih omrežjih.

Dobrodelna akcija bo potekala od 20. julija do 20. avgusta 2020. Vse aktualne informacije o akciji so objavljene na FB strani ali FB dogodku.

*Foto: LRF za Pomurje

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2020 ob 11:38 gost

      Zvezke takim kerisi ne morejo kupiti naj kupi država. Sa pa so dobili dosti nepovratnih sredstev. Ali bodo žepe polnili lopovski ministri keri so že tako vse pokradli. Ne odgovarja pa nihče veselo se dalje slikajo pa z glupega naroda norca bijejo. Lopovi prekleti mi jih pa gledamo res smo glupi kot pravi mandatar iz ozadja Jelinčič.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.